Mors dag

Upp tidigt i gryningen för att gratta mor på mors dag. Okej kanske inte gryningen men kl 8, nog tidigt i alla fall. Det blev frukost på sängen och ett par vackra örhängen från sivs ur och guld som fick representera vår uppskattning av att vi har en mamma som står ut med oss. Haha.

Sen blev det vidare till farmor för att fortsätta med grattande av alla mammor. Där åt vi jättegod smörgåstårta. Smarrigt! Sen höll jag och bror en minikonsert med flöjt och elorgel för farmor och farfar som jag tror var uppskattad. Vi upptäckte dock att elorgeln var ostämd! Jag tänkte samma sak som er, hur kan en elorgel bli ostämd? Ingen aning! Lite roligt dock.

           
                                           Den goda smörgåstårtan

Efter lite plugg blev det att åka in till stan för att fara på bio och se Sex and the City 2 med kussen Tess. Den var väldigt bra! Kanske inte lika bra humor som i första men definitvt värd att se. Sen att man får se den med den skönaste polaren var inte heller dumt! Tack för en rolig kväll Therese!

           
                                                 En film värd att se

Nu ska jag samla mig så jag orkar med det sista provet imorn innan sommarlovet. Önska mig lycka till! Haha.


Redan söndag?

Tiden går fort när man har roligt. I fredags var det äntligen dags för att klippa sig. Jag lyckades ju gå dit redan förra fredagen, jag hade till och med skrivit upp det i almanackan, där ser man vad som händer när man har för mycket att tänka på! Haha!

Något som alltid händer mig är att jag lyckas alltid ha en bra hårdag samma dag som jag ska klippa mig. Väldigt irriterande, eftersom då spelar det ju ingen roll. Den här fredagen vaknade jag med fina lockar i håret från torsdagen då jag lockat håret, men dem lockarna fick jag inte njuta av länge då klipptiden var på morgonkvisten.

           
                                     Vaknade med fina lockar i håret

           
                                      Klippte mig på Cau o company

Efter ett tag på stan denna fredag blev det att fara hem för att städa. Vilket mitt rum var i stort behov av, man har ju inte hunnit senaste tiden.

Senare på kvällen blev det tacos, kubbspel, konstiga filmer och roligheter. Märkte även av dem första myggorna, dem hade jag klarat mig utan!

           
                                             Somrigaste spelet ever

Lördagen började jag och mamma med en massa ärenden som att handla blommor och morsdagspresent. När vi kom hem gjorde vi oss iordning för att fara på kalas för att fira kusin Lisa och mosters man Stefan. Detta gjordes med god mat och gott fika. Tack och grattis!

Sara likes Africa

Var nyss ute på en cykeltur med Sofia till Statoil. Där köpte jag den nya Loka likes Africa, som var rätt god. Sofia köpte Zoo godisar och en SOLO-tidningen, som vi sen satte oss och läste i barnrutschkanan utanför macken. Skrattade åt alla tips och ideér som magasinet delade med sig av. Men nog lärde vi oss ett och annat... eller inte. Haha!

Annars hade man bara en lektion idag där våran grupp gjorde vår redovisning, så nu är det bara ett arbete kvar innan det är sommarlov på riktigt! Eftersom dagen inte blev så lång så hann jag slösa en timme på att locka håret av ingen anledning alls, men det är sånna stunder som är dem bästa på dagarna. Då man bara kan göra något helt oviktigt utan anledning. 

Andra saker som som gör dagen bra är när pappa bestämmer sig för att köpa pizza till middag. Gott värre!

           
                                    Sitter i bilen och väntar på pappa

Nya utsikter

Hittade nyss en hemsida jag aldrig varit på. Melba.se här fanns en del fina kläder bland annat den nedan. Om nu inte börsen skriker efter alla senaste utgifter, kanske det blir att man klickar hem något snyggt plagg.

           
                              Finns även i vit


Dålig sikt

Var nyss på haraholmen och dränkte mina sorger från dagens prov med att köra gokart. Tyvär blev den här träningen inte heller särskilt långvarig då det fuktiga vädret gjorde att visiret immade igen. Man såg inte kurvorna förrän man var halvvägs inne, vilket resulterade i att man inte kunde köra fullt ut.

           
                        Mattias och jag när vi båda tävlade i klassen mini

I helgen åker bror och pappa till Örnsköldsvik för att tävla, men när dem kommer hem hoppas jag på att jag hinner träna inför den enda tävlingen jag ska köra i sommar. Förra sommaren körde jag inget så jag har ju en hel del att ta igen för att hänga med. 

                                     
                                             Jag fick stanna i mektältet


Debate concerning the television program Idol

Idag gjorde jag något jag inte trodde om mig själv. Vi hade en engelska debatt-redovisning i stadshuset, där man skulle sitta längst fram och prata inför alla i en mick. Kändes väldigt läskigt om jag tänker tillbaka på den tid då jag oftast dött bara av att stå framför klassen och prata. Jag vet inte vad som hänt, men jag dog inte. Inga tårar, inte en enda! Men jag vågar inte bli för exalterad, för möjligen var det här bara ett annorkunda undantag. Men man kan ju alltid hoppas!

Känns skönt att göra bort det trots allt, har även gjort bort Kuhi-provet idag. Imorgon väntar det eländiga Gemu-provet. Kommer kännas galet häligt när man får kryssa det från att göra listan. Sen väntar sommarlovet!


Weinervalsen

Idag har hela dagen bestått av plugg, plugg och åter mer plugg. Har tränat både Kultur och idéhistoria och övat inför "engelska redovisningen" imorgon med Jenny. Som tur var har ju vädret inte varit helt underbart för då hade man bara velat gå ut och göra massa roligheter. Typ spela badminton eller fara ut på en cykeltur.

Idag kom vi också fram till att Jenny aldrig ätit ett weinerbröd, så därför har jag lovat att jag ska bjuda henne på en sån med mycket glurr i sommar!

           
                                     Ett weinerbröd med lite glurr någon?

I wood like a amburger

Idag blev både stan i Piteå och Luleå besökta av jag och mamma. Slutade med ett inköp av ett par klackiskor och lite hårtjafs. Inte dumt!

På eftermiddagen körde jag gokart och det var hur roligt som helst! Fattar inte hur jag klarade mig förra sommaren utan att köra något. Blev typ så exalterad när jag körde att jag började blöda näsblod. Haha! I år blir det i alla fall att köra en tävling då bilen är ledig för Matte är på konfaläger.

Innan körningen åt gokartfolket, gamla som nya, grillat. Mattias grillade och komponerade ihop sig en egen form av hamburgare, som enligt honom blev väldigt lyckad. Det var väldigt trevligt alltihop, synd att det skulle börja regna bara.

           
           
                                                  Mattes specialare

Resten av kvällen bestod av att åka bil, Max och film. Ingen dålig avslutning på en lördag!


Björkö brygga

Började dagen med att vakna före väckaren efter 5 timmar sömn, sen var det omöjligt att somna om. Efter frukosten blev det att fara in till stan för att göra ärenden, tyvär så visade det sig att min klipptid inte var den här fredagen utan nästa, så på den fronten blev det inget gjort.

Det blev ingen lång visit på stan och när jag skulle sätta mig i busskuren för att vänta på bussen var bänken så fruktansvärt varm att jag nästan lyckades bränna baken. Inte roligt!

Väl hemma var orken inte stor så då satt jag ute på altanen,  njöt av solen och läste ur boken "Flickan från ovan" av Alice Sebold. Skulle ha läst ut den till igår men man kan ju inte lyckas med allt... eller? Så långt som jag läst tycker jag den är väldigt bra och läsvärd!

Denna i stort sett händelselösa fredag bestämde jag mig för att gå på en kvällspromenad, som slutade på Björkö brygga. Det roliga med den bryggan är att längst ut står det en elefant, en typ buddha elefant. Jag har ingen aning vad den gör där eller vem som ställt dit den. Jag blev rätt förvånad när jag såg den första gången förra sommaren.

           
                                            Den mystiska elefanten

ONLY HOPE - Mandy Moore från filmen A walk to remember



Den här låten är en av mina nya favoritlåtar och spelas flera gånger här hemma.

Stekhett

En varm dag idag, nanting!! När jag åkte hem från skolan stod det 22grader i luften och 44 (!) grader på marken. Det är ju så man kan steka ägg... kanske något att försöka sig på i sommar...  kanske inte. Lyckades ändå komma lindrigt undan med lite brända axlar och en något ocharmerande bränna.

Annars har man varit på lillebrors avslutningskonsert med orkestern/a. Aa, i den ena spelar han sitt huvudinstrument trombon, men han hjälper även till i den för mindre barn och spelar trummor. För den insatsen fick han en biocheck av lärarna. Duktig bror jag har!



Imorgon blir det stan för att göra lite ärenden, som att klippa mig. Hade inte så mycket annat för mig ikväll så då bestämde jag mig för att göra inget alls, vilket resulterade i en del fjantbilder på datorns webcam. Håll till godo!

           
                                            Bara för att jag är normal

Frestande lovbak

           
                                  Cheesecake som gjordes förra sommaren

Idag lyckades jag ramla över en ny tidning på ICA som hette Hembakat. Full med massa recept som jag ska testa nu till sommaren! Att baka är så himla mycket roligare dem gånger man inte behöver stressa, alltså på loven.


Sommar

Idag har det varit fantastiskt bra väder. Med över 20grader känner man att det snart är sommalov. Får fjärliar i magen bara jag tänker på det. Tyvärr så är det en del skolarbeten kvar att göra de närmaste veckorna, vilket totalt sabbar min sommarlovskänsla. Det kommer bli så skönt när allt är över!

           
                           Njuter av solen nere vid vattnet - förra sommaren


Shopping och karuseller

På förmiddagen tog vi bilen in till Nordstan i Göteborg för att shoppa loss. Men det tog inte länge innan Mattias och pappa blev less att vandra i butiker. Därför blev det ingen långvarig vistelse. Fast både jag och mamma hann spendera lite pengar var. Jag köpte bland annat en fin burk att ha praliner i.

Fast det jag fann roligast på stan var en prislista som jag upptäckte på toaletterna. Här i Göteborg gör det nämligen inget om du glömt borsta tänderna eller rent av missat att duscha innan du far till stan. Det är bara att betala för sig så kan du fixa det mitt i ett köpcentra!

           
                                     Dem erbjuder verkligen allt i Göteborg

Senare på dagen efter vi checkat in på hotellet åkte vi in till Liseberg. Den här gången åkte jag och Mattias alla karuseller, det var tämligen kortare köer idag eftersom vädret inte var lika lockande som igår. Det var väldigt roligt och vi åkte inte hem förrän klockan började närma sig 23.00.

Underbara dagar i Göteborg

Efter en rolig och härlig dag på Liseberg som bjöd på fartfyllda karuseller, bra väder, god mat och många skratt, blev det dags för att göra kväll. Det gjorde vi i en väldigt mysig stuga här på Lisebergsbyn.

           
                                                Våran mysiga stuga

           
                                          En favorit hos jag och Mattias

Då vädret idag inte riktigt bjuder på solksken som igår så blir det nog shopping idag för familjen Berglund/Marklund. Inte mig emot!

Står i kön för att åka kanonen på Liseberg.

foto0727 (MMS)

Står i kön för att åka kanonen på Liseberg.


Filmtajm på herrgården i Mariefred. Skönt ...

foto0723 (MMS)

Filmtajm på herrgården i Mariefred. Skönt att slippa bilsätena ett tag. Imorgon åker vi till Liseberg!


Proffsfotograferna

Kom nyss hem från min morbrors 50års kalas. Vi bjöds på god mat, efterätt, tipsrunda och musik. Jag och min kära kusin Therese B agerade fotografer under kvällen, vilket resulterade i en del galna bilder. Därför är det inte mer än rätt att jag delar med mig med några av dessa vackra bilder till er.

Nu ska jag sova, det blir en tidig dag imorgon. Bilen lämnar Piteå 8.00 och går mot Göteborg och härliga Liseberg, där jag och familj ska spendera helgen. Kan inte bli bättre!


Bara full rulle framåt

Känner mig uppe i högvarv just nu. Har hållt på för fullt hela dagen med allt möjligt. Kommer förmodligen ta ett tag att varva ner för att sova.
Har hänt så himla mycket senaste två veckorna, både skola, fritid, kompisar och hemmavid. Det mesta är fruktansvärt roligt men det tar mycket på krafterna!
För bara några år sedan känns det som att livet bara lekte och allt gick så fruktansvärt lätt. Suck... att man inte njöt oftare!!

            Old pic med brorsan
                                  Jag och brorsan för några år sedan

Det är bara att hålla i sig, snart är det sommarlov!

Åldern spelar ingen roll

Idag bestod 4 timmar av kakförsäljning och dåliga undanflykter från personer som inte ville köpa kakor. Den bästa måste ju har varit kvinnan som aldrig åt kakor eller godis, men gärna tuggade tuggummi eller mannen som berättade om sin dåliga ekonomi samtidigt som han stod och tvättade sin fina bil. Hehe.

Efter detta tidsfördriv blev det till att fara på musikcafé i Infjärdens kyrka och lyssna på deras kör och Mattias klass. Det bjöds på musik, fika och lotteri med väldigt blandade priser. En gammal tant brevid mig vann en brun utan sol spray, vilket hon försökte lista ut hur den funkade. Jag tror hon trodde man skulle ha det i håret och det skrattade jag gott åt inombords. Men vad säger man låt inte åldern stoppa dig!

             
                                       Musikklass åttan + Infjärdens kör
  
           
                                        Den gamla damens BUS-spray


Framtida förare

Igår for jag, bror och pappa till Haraholmen för att hjälpa till på gokartskolan. Det är Piteå MotorSällskap som varje år på Haraholmen anordnar möjligheten för personer att ta gokartlicens. För den mesta delen är det barn som tar licens men det är öppet för alla åldrar.

Jag, Mattias och Linus B (också gokartförare för klubben) hjälpte till mest ute på banan och gjorde en massa övningar, som mastervarv, gul flagg och starter. Jag fick även hjälpa till med att förhöra dem på flaggorna på morgonkvisten. Alla som var med var väldigt duktiga!

            Mattias och Linus hjälpte till
                             Mattias och Linus tar en paus mellan körningarna

            Mastervarv-övning
                                          Här övas det på mastervarv

            Framtida gokartförare          
Fr. v. Erik N, Samuel M, Axel Ö, Adam E.S, Henny N, Charlie A, Maja K, Evelina E. Saknas: Viktor Ö, Sisela H

På eftermiddagen blev det till att göra sushi, men tyvärr hade inte mina smaklökar ändrat sin åsikt sen förra gången så det blev inte mycket middag för min del. Men måste bara berätta att jag faktist är en pingla på att äta med pinnar. Stolt!

           
                                        Mina "pinnkunskaper" är på topp

           
                                     Mycket sushi på bordet lite i magen

Efter den aptitretaren och en härlig promenad genom Piteå bänkade jag och Sebbe oss framför TVn och såg filmen Precious som visade sig vara väldigt bra och hemsk. Som den tjej jag är lyckades jag gråta några gånger innan filmens slut. Även om slutet inte var det men trott är den lugnt värd att se!

            Bild från filmen Precious
                           Filmen är baserad på novellen "Push" av Sapphire


We´ve got cookies

Vi håller på med kakförsäljning för klassen. Själv är jag den som tar hand om alla beställningar och kakleveranser. Därför har nu vårt garage förvandlats till ett kakparadis, fullt med allt från god engelsk kola till trendiga kafékakor. Blir du sugen? Tveka inte att höra av dig!

           
                                                     50kr burken.

Annars gjorde jag och Jenny ett försök till att öva inför mattenationella. Det gick väl som det gick. Men det är väl tanken som räknas... eller!?

På kvällen åkte vi till grabbarna i Harrbäcken och spelade kubb och såg film. Roligt!


Dans och sjönsång

Idag kl 1 bänkade sig ES2B för att se på dansesteterna föreställning, där även Frida N och Sofia N från våran klass medverkade. Föreställning var riktigt bra och alla var jätteduktiga! Det är sant om jag säger att det var ett av det bästa som jag hört från Frida och Sofia. Ni var hur bra som helst!

                  
                  Sångfåglarna Frida och Sofia (gammal bild)

Efter en middag på Max med goda vänner var det dags för den sista orkestertorsdagen. Denna spenderade vi med att titta på bilder från Tjeckien, fika och dem som slutar i PSB blev tilldelade diplom. Vi kommer att sakna er!

Eftersom lillebrors orkester slutar en timme senare, blev det en snabb påhälsning hos Kenneth där vi prövade på att spela saxofon. Kanske något att satsa på..!? Hmm...tror inte det.

Kommer förhoppningsvis ett inlägg nu till helgen om hela Tjeckienresan, har ju fått alla bilder nu från alla andra kameror som gått varma under resan.

Världens senaste kafferep

           

Kom just hem från världens längsta och senaste kafferep. Men vad kan man säga - tiden går fort när man har roligt. Kanske även att man glömmer tiden om man har mycket att prata om. Haha!

En färgklick till inspiration

Ingen höjdardag idag. Men den blev lite bättre mot kvällen då jag och Sofia gick på en riktigt skön lång promenad. Hoppas det blir fler sånna nu när det går mot sommartider.

Annars har jag inte mycket vettigt för mig att säga, men delar med mig av lite inspiration till inredning av sovrum. Vissa av mina vänner vet jag ju har fullt upp med att inreda sitt nya rum. Jag avundas dig Jenny!


            
                                           Tycker om färgkombinationen 

Sommarkänslor

           
                                På elcykeltur förra sommaren

Pappa har äntligen fixat en laddare till våran elcykel! Har längtat som tusan på det, så därför var jag först till kvarn att inviga årets första elcykeltur. Det är fruktansvärt härligt att åka den på sommaren. Det bästa är att man inte behöver ha hjälm som hindrar en från att känna vinden i håret. Haha, låter helt euforisk. Men nu är det inte länge kvar till sommaren, håll i er!




En sång från filmen The Hangover som vi såg i helgen!

En redig brasa

Igår klev man upp rätt tidigt, för då skulle PSB ut och marschera. Det var blött, kallt och lite roligt. Vi gick från Munksund Folket hus in till torget på stan, så nog vart det en liten promenad. Eftersom vädret inte var det bästa fick vi alla bära gula ponchos, vilket gjorde så att vi såg ut som en vandrande kycklingfarm. Men hej, vi var i alla fall enhetligt klädda...!?

 

           
                                      Så här såg vi ut då vi marscherade

På kvällen blev det att fara till utanför Bergsviken för att umgås. Där gjorde vi upp största brasan och grillade korv till sent på natten. Det var ruskigt roligt och härligt! Efter det åkte vi vidare och såg filmen The Hangover tills alla var väldigt trötta.

           
                        Det är skönt att värma fötterna framför en varm brasa

Idag vaknade jag halv ett och efter en sen frukost åkte jag och pappa ut och övningskörde - start i backe och parkering - det gick ändå gode bra. Vi hälsade också på en person som jag förmodligen ska vara kartläsare åt nu till vintern och tittade på hans bil, en toyota starlet (en likadan som jag körde med på isräjset i Råneå) men den är inte klar ännu.

 


Valborgsmässoafton

            
                                        Hortlax manskör sjunger vårsånger

När jag och Jenny satte oss i bilen ikväll för att åka till Lillpite för att lyssna på Hortlax manskör var det inte med mycket hopp om att hitta dit än sämre om att komma i tid. Men se, 3 min försent stod vi och lyssnade på härliga vårsånger! Inte dumt!

Resten av kvällen spenderades på en stuga med bara sköna människor! Tack för en härlig Valborg med gott grillat och mycket skratt!

P.S. Imorgon går Piteå Symphonic Band marsch från Munksund in till stan mellan kl: halv 11 till 12, missa inte! D.S. 

 


RSS 2.0