Photoshop

För ett tag sen började lära mig lite om Photoshop som jag nu har på datorn, vilket är riktigt roligt! Jag tycker faktist att jag hunnit bli ganska duktig trots att jag är nybörjare. Fast ibland har jag svårt att förstå filterfunktionerna.. fast jag lär mig nog efter ett tag! :) Det roligaste med Photoshop är ju att man aldrig behöver se ful ut på några bilder längre, hehe. Det var de första effekterna som jag letade efter, haha. Så jag tänkte jag skulle dela med mig av en bild som jag redigerat. Det roliga med photoshop är ju att man kan ändra saker som inte man själv kan om man nu inte lägger sig under kniven.. vilket jag inte har några planer på för tillfället. Men jag tycker det är roligt ändå! Översta bilden är före och undre efter då. :)
 
 
 
 
I've gotten photoshop on my computer and this is some of my work as a beginner. I hope to learn more about filters and other cool effects very soon. I just have to learn to take good picture with my camera as well. 
 

Sunny side up

Eftersom jag inte delat med mig av något smoothie recept än, så tänkte jag att jag kunde dela med mig av dagens frukost. Jag har nämligen övat lite på mina Au Pair skills, haha! Ska försöka göra lite fler roliga frukostar som passar barn framöver, men här kommer den första! 
 
                                       Sunny side up - första försöket
 
Idag ringde jag för att fixa med mitt mobilabonamang eftersom jag inte kommer kunna använda det i USA och tur var det att jag ringde i tid.. det var nämligen 3 månaders uppsägningstid!! Jag bad om ett skriftligt brev på det för jag litar inte riktigt på "telefonfolk" så jag hoppas jag får brevet inom en månad, annars kommer jag ringa upp dem igen. Jag kommer göra allt för att få behålla mitt mobilnummer, då det typ är de bästa i världen! 
 
I was thinking about writing all my posts in english as well, because I think it will be a great way for me to improve at least my writing skills before I leave. I might do that in the future, so you don't have to read the text in italic, becuase hopefully it will say the same as the above.. ^^

One of those days

Idag har det varit en sån där dag som inget går som man tänkt.. suck. Vilket innebär att min att-göra-lista inte har minskat, tyvärr. Förhoppningsvis så går det bättre imorgon! :) 
 
Bror visade det här klippet och alla i familjen tyckte att likheten med mamma när hon försöker se TV på kvällarna var slående, haha!
 
 

Old times

För inte så längesedan fick jag en väldigt fin bild på en uggla av konstnären och min käre kusin Therese. Idag har den monterats i en ram, som snart ska upp på väggen. Men jag har även två till ramar som jag ska fylla med något motiv och jag har därför nyligen letat bland alla gamla bilder för att se om det finns något som skulle passa på väggen... men herregud vad man har fått skratta! Trots kvallan är gamla mobilbilder nästan det roligaste man kan hitta på datorn! Haha, ojojoj! ^^ Eftersom jag nu haft så roligt, tänkte jag att jag kunde ju faktiskt dela med mig av min glädje och några fina och några roliga bilder från förr, hehe! 
 
 
 
 
Okej, lyckades inte skriva något under varje bild men; 1:a bilden är tagen i början av min och Sofias kompisrelation. Någon gång i 7:an. 2:a & 3:e bilden är jag och bror på ett litet museum och "kör" bil. 4:e bilden är orginalet till headern på bloggen faktist. Bra jobbat i fotoredigeringsprogram Sara!! 5:e tre bilderna har Sofia tagit med sin gamla mobil. 6:e & 7:e bilderna, tja... jag hade nyligen köpt mig min systemkamera... 
 
 
 

Första snön

Idag föll den första snön! Yey! Hoppas den inte smälter bort, fast det kommer det göra för det gör alltid den första snön. Men men.. 
 
                                                    Den första snön
 
Såg nyss Svenska Hollywoodfruar, helt sjukt kul program och nästa avsnitt verkar bli otroligt intressant! Längtar! 
 
Idag har jag även bokat min flygbiljett till Arlanda i December. Hoppas verkligen att allt kommer gå bra. Jag har fått informationen att jag ska åka på morgonen den 27:e från Arlanda och har därför bokat ett flyg idag till dagen innan. Så jag kommer få spendera natten där, men det blir nog bra, då får jag sova på flyget till New York istället! :) Så länge dem inte ändrar något med tiden borde det gå bra det här, men annars ligger jag risigt till... det är nämligen väldigt svårt att få tag på flygbiljetter kring jultiderna och dessutom kostar dem otroligt mycket mer än i vanliga fall.. gah. Jag blir alltid så nervös när jag inte har full koll, så jag längtar till jag får schema med tider och grejjer så jag slipper tänka på det! Men annars känns det bra att vara färdig med det mesta nu, det har verkligen inte varit lite man ska göra när man ska jobba som Au Pair. Det kräver otroligt mycket tid och engagemang! Men nu är det nära! :D

Bokat tid hos ambassaden

Nu har jag just bokat tid hos Amerikanska ambassaden i Stockholm, samt bokat flygbiljetter. Har aldrig bokat flygbiljetter förr så det var en upplevelse. Har åkt flyg men alltid i grupp eller med familj så jag har aldrig riktigt behövt ordna något själv, men nu fick jag vara vuxen och ordna med det själv. Förutom besöket på ambassaden så ska jag även passa på att hälsa på lite trevligt folk när jag ändå är ner, det kommer nog bli jätteroligt! Längtar redan! :) 
 
                             Jag är lite flygrädd är jag men det ska nog gå bra
 
Föresten det med extramotion har i alla funkat idag. Jag hoppas det håller i sig! Gjorde mitt eget bodyjampass för jag saknar det! Hoppas jag hittar något bra ställe för träning i New York. :)

Ankpotatis

Veckan med smoothies har gått helt okej. Det blev lite onyttigheter i helgen, men det är ju som det ska va! :) Funderar faktiskt på att avancera lite inför nästa vecka och öka på motionen lite, får se hur det går. Hoppas det blir bättre väder till veckan! 
 
Såg bio i veckan, Taken 2. Spännande film helt igenom. När filmen var slut var jag typ trött i kroppen för jag hållt andan typ hela tiden. Jag tror typ att jag kan hjälpa karaktärerna i filmen om jag håller andan, haha sjukt! 
 
Sen i Fredags då blev det utgång med Jenny och Johanna m.m. Det var riktigt roligt! Kunde dock inte somna då jag kom hem, så min lördag blev inte så lång... 
 
Skalade potatis för att göra potatisgratäng idag - Ankpotatis 

Startsträcka

Nu kommer det förhoppningsvis bli lite mer inlägg i den här bloggen. Jag tänkte nämligen ta mig i kragen och göra något åt denna gapande bloggen. Egentligen är det mest för att jag ska komma igång med lite bloggande innan jag far iväg i December. För då kommer det här nog fungera som en liten "dagbok" som berättar lite för min familj hur jag har det där borta och samtidigt spara lite minnen från tiden som jag kommer att spendera på andra sidan havet. 
 
Ganska nyligen blev jag färdig med visumtjosan på internet. Så nu ska jag egentligen bara boka tid på Amerikanska ambassaden i Stockholm. Vet inte varför jag inte redan gjort det.... det får bli i veckan. Inte senare! 
 
Eftersom det är ett tag kvar innan jag ska fara och jag inte har något jobb som kräver min tid, har jag ganska mycket tid att göra vad jag vill på. Vilket innebär att jag inte har någon anledning att inte vara nyttig och ta hand om mig själv. Där av har det inhandlats en mixer och nu kör jag på en egenpåhittad diet. Smoothie vecka, vilket innebär en massa frukt och inget bröd till frukost. Sen äter jag självklart vanlig middag å så men just frukosten är smoothie. Kanske kan lägga upp ett recept om jag kommer på något riktigt smaskigt recept. För tillfället har mina smoothies varit i överlag nyttiga, kanske inte jättegoda. Men det tar sig! :) 
 
Jag inför min första Au Pair skype intervju, inte alls nervös... eller.

RSS 2.0