Updates and Flowers

Så här kommer lite uppdateringar! Jag kommer stanna kvar i Brooklyn, men flytta till ett annat neighborhood och till en ny familj. Familjen som jag kommer flytta till bjöd mig på middag igår och allt kändes jättebra! Dem fick mig att känna mig väldigt välkommen och när vi pratade om Au Pair jobbet kändes det som vi delade förhoppningar och önskningar om hur det ska vara. Så den här morgonen fick jag ett mejl med erbjudandet att vara deras Au Pair, så då tackade jag ja direkt! Det blev alltså ingen utdragen rematch för mig och det känner jag mig väldigt glad över! Och att jag också får stanna här i Brooklyn som jag har lärt känna under dem här 4(!) månaderna jag varit här. 
 
Idag var jag på Cluster Meeting för andra gången sen jag kom hit. Den här gången var vi på besök på Brooklyn Botanic Gardens och det var väldigt fint! Jag ska nog försöka fara dit någon gång till när det slagit ut ännu mer. När rosorna i rosegarden slagit ut kan jag tänka mig att det är väldigt fint! Tog en massa bilder när jag var där så här kommer en radda bilder på blommor, träd och träd med blommor! 
 
 

What's going on?

Jadu vad är det egentligen som händer här på andra sidan havet. Jo, just nu är det lite körigt. Jag kommer nämligen flytta. Var vet jag inte ännu. Men om två veckor så kommer jag bo någon annan stans än här. Ibland händer det sig att det inte funkar med familjen av olika anledningar och då kan man hamna i en rematch som det kallas. Vilket betyder att man byter till en annan familj. Det är ju något man vill slippa göra, men man får ta det som det är. I vissa fall kan det bli mycket bättre efter man gått in i en rematch och man hittar en familj som man passar bättre med. Har redan hunnit prata med en och det känns bra, men vi får se. Jag återkommer när jag vet var jag kommer hamna mer framöver. 
 
En av det tråkigare med det hela var att jag just hade signat up för en kurs om Niagara Fallen som skulle vara tre lektioner plus en tour till Canada för att se Niagara Fallen, men men.. än har jag inte gett upp hoppet, man vet aldrig, kanske jag hittar mig en familj som bor i New York och att jag inte behöver flytta allt för långt.
 
Det som kommer bli absolut jobbigast är att säga hejdå till småtjejorna! Dem är ju förbaskat gulliga! Ta tillexempel nu ikväll när jag läste godnatt sagan för dem. Då hade dem valt en bok som heter "I feel good about myself" som handlar om olika situationer när man känner sig riktigt så där glad över sig själv. Kanske när någon ger en kram, eller man hjälper någon eller att man bara vara glad över att man är den man är. Så när vi läst färdigt frågade jag - "When do you feel good about yourself?" och då säger S "When I'm with my babysitter!" och så ger hon mig en kram! Inte kan man väl annat än älska dessa busungar! 
 
För att avsluta med något roligt! Jo igår hade jag sommarkänslor för första gången. Även då det har varit varmt har jag inte riktigt haft sommarkänslor, men igår så kom dem. Jag tror det beror mest på att träden och blommorna äntligen har slagit ut. Det har varit så konstigt att det varit varmt, men inga löv på träden, eller inga blommor på träden kanske jag ska säga. Har aldrig varit på ett ställe där de flesta träden har blommor istället för löv. Man får nästan leta för att hitta lövträd här bland alla blommor. 
 
Blomträd och gula blommor
 
Jag tyckte nästan det här huset var lite gulligt med den flashiga trappan
 
Det är så mysigt när dem har öppnat uteserveringarna på riktigt
 
Sen förra fredagen var ju inte dålig måste jag säga! Efter jobbet mötte jag upp med Silja på Manhattan för att se en preview av en musikal som heter "Okay, Cupid". Den var jättebra! Den var rolig, hade ett härligt kärleksdrama, vacker musik, skönsång och bra skådespeleri, ja den hade verkligen allt! Tack så mycket Silja för att du bjöd med mig!
 
Efter musikalen for vi och åt en riktig sen middag på en väldigt mysig restaurang på East Side av Manhattan. Jag åt kött något jag inte ätit sen jag kommit hit till Amerika, det var väldigt gott! Vi pratade och skrattade tills klockan blev sent innan vi tackade för oss! 

Lyx-tisdag

Idag var det varmt. Hela 28 grader. Eftersom jag kommer jobba helgen så fick jag hela dagen ledig idag. Och då det var fint väder tog jag mig en tripp till Coney Island. Jag hade nog tänkt att det skulle vara lite kallare där än här i stan för att det är vid havet och det skulle blåsa mer. Men oboy vad jag hade fel. När jag klev av subwayen möttes jag av varmare väder än jag hade lämnat. Nog blåste det allt också, men inte som hemma i Piteå, det är nämligen ingen svalkande vind utan varm så den gör ingen skillnad förutom att håret far åt alla håll. 
 
Men trots solbrända axlar och fötter var dagen väldigt bra! Låg på stranden, köpte mjukglass, lyssnade på livemusik, promenerade strandpromenaden och bara tog det lugnt. 
 
Fick äta upp den rätt snabbt så den inte skulle hinna smälta
 
Min nya väska som jag köpte igår, den är inte stor men den rymmer mycket ändå
 
Sen även om den här tisdagen var extra lyxig så brukar mina tisdagar vara rätt lyxiga ändå. Det är nämligen så att på tisdagarna är housekeepern här. Då får jag sopor tömda, om jag har grejjer framme (jag brukar städa på söndagar så det inte är så stökigt när hon kommer) så plockar hon ihop och bäst av allt så tvättar hon sängkläderna och bäddar sängen som på hotell. Det kallar jag lyx! 
 
Som på hotell :)

Vår för New York borna och sommar för svensken

Något hände i förra veckan. Hux flux så steg värmen så in i bomben. Idag hela 23 grader. Jag som inte riktigt fattat att värmen kommit svettades sönder i långbyxorna jag tog på mig imorse. Vilket genidrag. Efter jag slutade idag sprang jag på affärer för att inhandla lite mindre varma kläder. Vet inte riktigt hur jag hade tänkt jag skulle klara sommaren med kläderna jag packat i min resväska.
 
Så vad har hänt sen jag skrev senast.. 
 
Jag har tagit mig till Brooklyns största park, som heter Prospect Park. Den är inte alls farligt långt från det jag bor, men jag har aldrig riktigt tagit mig tid att fara dit. Men nu! Och vilken park alltså. Jättefin! Senast jag tog mig dit så hade Magnoliaträd börjat slå ut, det var väldigt fint. I parken finns människor som flyger drake, spelar baseball, kastar frisbee, matar fåglarna i dammen också såg dessutom ett gäng som spelade kubb. 
 
 
I helgen skulle jag hjobbat, men fick ledigt istället. Skönt! Så på lördag mötte jag upp Alice, Sarah och Kerry utanför Grand Central. Vi hade tänkt vara med i ett kuddkrig som var på Manhattan, men när vi kom dit kände vi inte riktigt att det lockade lika mycket. Det var väldigt trångt och det såg ut som folk slog till hårt med kuddarna. Vi stannade och tittade lite men begav oss ganska snart till SOHO istället för lite shopping. 
 
Shoppade mig en mindre varm jacka
 
Då vi var helt slut av klädprovande tog vi tunnelbanan till Brooklyn. Där gjorde vi oss iordning för en kväll på Webster Hall. 
 
Fullt med dansglada folk precis som förra gången. Vi dansade och dansade, ja och inte förrän klockan 5 var jag tillbaka i min säng i Brooklyn. Drog mig inte upp ur sängen förrän efter 12 på söndagen.
 
Jo, så såg jag ju en filminspelning förra veckan. Det var när jag gick ut för att ta en kort prommis i torsdags. Det första jag reagerade över var att det stod en matvagn på gatan utanför. Det första som jag kom att tänka på var att det skulle vara något speciellt i kyrkan här bredvid, men där var inte en kotte. Fortsatte gå, nästa gata stod det tre stora lastbilar och en barack. Lastbilarna var fyllda med något som såg ut som olika typer av stativ. När jag kollar mot nästa gata lyser det som bara den. Går dit för att se vad som egentligen pågår och då hör jag en man skrika "Rehearsal". Så då fick jag fick jag svaret på min fråga. Min korta prommis tog en aning längre än beräknat, eftersom jag var tvungen att gå några extra varv runt inspelning bara för att få se lite. Försökte ta lite bilder utan att verka turistig, därav kvaliteten, men bara för att visa lite. Nog visste jag att man behövde många grejjer för att spela in en scen, men jag trodde inte det var så mycket. Och så många människor runt omkring, som inte var skådespelare utan som höll på med andra grejjer. När jag kom tillbaka från min prommis fick jag veta av min hostmamma att de spelade in scener till en serie som heter Blue Bloods. Tydligen hade dem spelat in i vår lokala mataffär under dagen så den hade varit stängd. Då hade det stått på en lapp utanför att det var för att dem spelade in scener till serien. 
 
Lastbilar fulla med inspelningsgrejjer
Dem spelade in på natten, men med lamporna de hade kunde det lika gärna varit dag.
 
Skådespelar och producenter stolar. På den ena stod det Jamie Reagan,
kollade upp det och det visade sig vara en av karaktärerna i serien. 

Best of Both Worlds

I lördags tog jag tåget till New Canaan. När jag kom fram mötte jag upp med Alice, Jennie och Sarah. Efter en brunch i New Canaans mysiga stad drog vi vidare mot Mohawk Mountain Ski Area för en dag i backen. 
 
Jag tyckte det var skönt att få komma iväg från storstan lite och jättehärligt att få åka lite bil. Vägen till backen var väldigt trevlig med allsång och fin utsikt. 
 
Väl framme vid backen hyr vi snowboards och får väldigt bra service måste jag säga, man behövde inte göra mycket på egen hand. Jag behövde inte ens knyta mina egna snowboardskor, haha. 
 
Trodde att det skulle ta några rundor innan jag skulle komma in i åkandet, men tydligen är det som när man lärt sig cykla, det bara sitter i kroppen. 
 
Backarna var storleksmässigt lite större än Kåbdalis
 
Hela dagen åkte vi förutom en lunchpaus i solen. Vi hade riktigt fint väder, det var lite konstigt att åka snowboard när det kändes som sommar i luften. Vissa åkte till och med i shorts. 
 
Tillbaka i New Canaan åkte vi till en restaurang med en glassmeny. Gott! Sen blev det en rätt tidig kväll, då alla var gode trötta i kroppen efter dagen. 
 
Jag tyckte glasen som glassen serverades i gjorde det ännu godare
 
Söndagen blev det sovmorgon, brunch på IHOP, promenad och filmmys. Ett bra slut på en härlig helg och en riktigt bra semestervecka. Best of Both Worlds, både värme, stranden och snö med snowboarding. 
 
Idag började vardagen igen. Var lagom jobbigt att dra sig upp på morgonen men tröttheten gick över ganska snabbt då vädret visade sig att vara kanoners. 15 grader varmt. New York borna skulle säga våren kommit hit på riktigt nu, men jag känner mer som att sommaren är runt hörnet. Speciellt då träden har börjat få lite gröna knoppar redan. 

RSS 2.0