Glad Påsk på Er!

Påskfint i lägenheten
 
Igår efter lite sovmorgon tog mig till gymmet. Kan säga att det var den enda ansträngning som blev gjord den dagen. För efter gymmet gick jag direkt till SPA affären som passande nog hade stor-REA. Köpte med mig hem bubbelskum, bodyscrub och lotion. Sen handlade jag lite andra grejer som ansiktsmask och ny hårborste på Target. 
 
SPA
 
Efter en tidig middag tappade jag upp badet och tände ljus. Och där spenderade jag resten av dagen med andra boken av serien "The Hunger Games" och bra musik. Efteråt var jag avslappnad, mjuk och goluktande! Ingen dålig torsdag. 
 
Mysbelysning och en glad Sara
 
Idag blev det att städa lägenheten, tvätta kläder och packa inför morgondagen. 
 
Klockan sju begav jag mig in till Manhattan för middag med Silja på ett väldigt trevligt Italienskt ställe med mycket goda pizzor. 
 
Då vi var mätta och belåtna promenerade vi lite på Times Square innan vi bestämde oss för att fara och se filmen Springbreakers på bio. Det är nog en av de konstigaste filmerna jag sett. Är ni intresserad av att se lite om vad springbreak är, så är det här filmen att se. Jag hade nog förväntat mig mer en komedi, men den var mer djup på något udda sätt. 
 
En riktigt bra fredagskväll måste jag säga! Härligt sällskap, god mat och bio i city för första gången (i alla fall för mig). 
 
En lite stirrig och trött tjej på väg hem från en fredagskväll på Manhattan
 
Vet inte om ni ser det, men upptäckte idag att man ser
Empire State Building när jag går vägen hem från tunnelbanan
 
Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar dra mig upp imorgon så jag inte missar tåget. Vill inte gärna ha samma upplevelse som när jag skulle till Boston.
 
Många påskkramar! <3

Vårväder, stranden och manikyr.

Vilken slödag alltså! Började dagen med en ordentlig sovmorgon. Som sedan följdes utav en bra stund på skype med familjen och en go frukost/lunch med fralla och hemmagjord marmelad från Sverige. Sen lite dator på det och vips var klockan snart två. Då tyckte jag att det var dags att göra nått vettigt eller åtminstone gå utanför lägenheten. 
 
Ut på en prommis för att komma på vad jag ska göra med den här dagen. Inser snabbt att jag klätt på mig allt för mycket kläder, så det är bara gå tillbaka och lämna jackan hemma. Väl vid ombytet bestämmer jag mig för att jag ska ta mig en tripp till stranden och fota lite, eller rättare sagt Coney Island. Hade egentligen tänkt fara dit imorgon, men nu fick det bli idag istället. Bäst att passa på när det var sånt fint väder! 
 
Den här gången kom jag ihåg att kolla upp både hur jag tar mig dit OCH hem. Jag vet inte om jag nämnt det, men jag har haft en tendens att bara kolla upp ena vägen då jag ska någonstans och sen när jag ska hem har jag ingen aning hur jag ska bära mig åt. Men det har ju löst sig hitills. Idag bestämde dock min hjärna för att komma ihåg det, så då går det väl åt rätt håll.
 
Vägen till Coney Island kändes rätt kort trots att det tog 30 min med tunnelbanan. Men jag tror att det kändes kortare eftersom tåget gick på ovan jord. Vilket den nästan aldrig gör. Eller inte om man åker till Manhattan, eller i en stor del av Brooklyn. Men den här gjorde det, å det var härligt, fick jag njuta av solen på vägen dit också! 
 
Jag hade inte förväntat mig att tivolit var öppet, då det inte är sommar än. Men en del av affärerna på boardwalken var öppna och de flesta karusellerna. Jag åkte dock inget, men kanske nästa gång. För det kommer definitivt bli en nästa gång. Speciellt till sommaren. Då ska jag ta tunnelbanan dit, gå på stranden med en glass i handen, haha. Nä men det var skönt att få lämna lite av storstan och få bara vara. Sen tror jag det kommer vara massor mer folk till sommaren men det får man ta. Jag gillar dock hur allt såg ut. Det är som precis på filmer när dem är på strandtivolin. Lite sådär läskiga men mysiga på samma gång. Sen var en del av husen i närheten inte i bästa skick. Det är på grund av Sandy, men dem håller på att rusta upp lite överallt. Rätt sjukt hur mycket som förstörs vid sånna där katastrofer! Där jag var igår och besökte IKEA, det var ju också ett område som träffades hårt av Sandy. IKEA hade hela parkeringen som är på nedersta våningen fylld med vatten. Som tur var klarade sig de andra våningarna, annars hade dem nog inte haft öppet än. 
 
Eftersom det är lite blåsigare vid vattnet så bestämde jag mig efter ett tag att det var dags att dra sig hem för lite middag. På väg hem från stationen handlade jag lite rökt lax och så fick det blev laxmacka med gravlaxsås till middag! GOTT!! 
 
Egentligen hade jag tänkt ha en liten spadag idag, men det blev inte så mycket det. Får ta det imorgon, och kanske börja dagen med ett träningspass på gymet. Fast jag tjuvstartade lite på min spadag redan ikväll. Gick in på en nagelsalong för att kolla vad det kosta att få manikyr. Sen tänkte jag att man nog var tvungen att boka tid, så då tänkte jag skulle göra det imorgon. Men det var bara kliva in och välja färg. Kostade 10 dollar. Tyckte inte det alls var farligt dyrt. Så då bestämde jag mig för att göra det nu på en gång. 
 
Jag har aldrig gjort manikyr förut och ni kan tro att jag kände mig som en äkta New York bo när jag satt där i stolen och fick mina naglar fina medan jag satt och lyssnade på skvaller. Det såg dessutom ut precis som på filmer också med pedikyrstolarna och inredningen. Man kunde även få fötterna fina och massage. Jag valde en naturlig färg och blev väldigt nöjd med resultatet. Det blev ju inte sämre heller med att man fick handmassage samt nackmassage då man väntade på att naglarna skulle torka! Ja, manikyr hör ni det är något jag kommer göra om! 
 
Ett försök till att fånga det fina resultatet med mobilkamera, men ni ser i alla fall att det glänser.

Coney Island


En svensk dag i New York och en annan del av Brooklyn

Första uppgiften för dagen blev en promenad till Post Office för att hämta mig ett påskpaket från Sverige. Dem hade varit förbi med det igårkväll men då var jag ute på vift så då fick jag snällt gå och hämta mitt paket på egen hand idag.
 
Som ofta blev promenaden till post kontoret längre än den behövt. Precis som med att hitta banken igår. Många gånger när jag ska gå någonstans är det alltid mycket längre bort än jag tror. Allt ser ju nära ut på kartan. Men den här gången så visste jag faktiskt var posten var för jag har varit där förut och då tyckte jag det kändes som den var jättelångt bort. Så jag antar det var det jag tänkte på när jag bara gick förbi kontoret och fortsatte innan jag insåg att jag inte längre kände igen mig. Så då var det bara att gå tillbaka. Vet inte riktigt hur jag kunde missa det, men jag var väl i min egen värld. 
 
Var lite sliten då jag kom tillbaka efter att ha burit det nästan 6kilo tunga paketet tillbaka. 
 
Skypade med dem hemma så dem kunde se när jag öppnade. Lycklig tjej var vad dem fick se! I paketet fanns; mitt favoritbröd, hemmagjord marmelad, gravlaxsås, matjesill, påskägg/alla hjärtans godis, påskmust, ett linne, hårdbröd, svensk inredningstidning, lypsyl, fin ugglering, chokladhjärtan, hth hudsalva, grilltång, påskgrejjer och pyssel till barnen. Inget dåligt paket med andra ord! Sjuhelsikes bra skulle jag säga! :) 
 
Innehållet i mitt paket
 
Sen fortsatte jag min dag i svensk anda och begav mig för att göra ett besök på IKEA. Jag kollade upp vägen dit och såg till att jag hade karta med mig. No problem tänkte jag och hoppade på tunnelbanan. När jag kom fram till rätt stationen skulle jag behöva gå en promenad som skulle ta kring 26 min. Så då började jag gå. I början slogs jag av att denna delen av Brooklyn inte alls såg likadan som där vi bor. Det var som mer lantligt på nå vis. Och eftersom jag går blir det bara mer och mer öde. Tillslut är jag inne på något som ser ut som ett industriområde fast med trasiga hus och väldigt slummigt med lite konstigt folk. Hade bara gått halva vägen på kartan så jag funderade på att skippa IKEA och gå tillbaka. Men nä tänkte jag och försökte se ut som jag visste vad jag gjorde. Bestämde mig att jag inte tar tunnelbana hem. Såg några busstationer på vägen så tänkte jag får ta dem till nått ställe som jag åtminstone har varit till tidigare och hitta vägen hem därifrån istället. Kan säga att jag var gode lättad när jag såg den svenska flaggan! 
 
På väg till IKEA i nya solglasögon
 
Öde och kusligt på vägen till IKEA,
då var ändå det här inte det värsta,
vågade inte ta fram mobilen och verka turistig på det läskigaste området
 
Det var inte mycket folk på IKEA denna dagen och jag gissar att det är för att de flesta är borta över springbreak. Men det var bara bättre för mig som inte behövde trängas för första gången på IKEA. Tittade runt lite på alla showrooms, åt köttbullar, såg frihetsgudinnan från restaurangen och inhandlade ett påskigt blockljus, en vispskål, två vispar, Kalles kaviar, lingonsylt och gräddsåspåsar. Här ska lagas svensk påskmat!
 
Ser ni frihetsgudinnan? Haha, såg ju jättepluttig ut från mobilkameran
 
Såg ut som det åskade inne i City
 
Första köttbullarna på tre månader
 
Vet inte om jag läser det fonetiska rätt, men jag tycker det ser ut som det ska låta "hä dö"!? Haha
 
Det bästa var nog dock att när jag skulle åka tillbaka visar det säg att det går gratis shuttlebussar till olika tunnelbanestationer, varav en rätt så nära där jag bor. Toppen, det var bara kliva på! Sen att det inte var några bälten och chauffören körde som en galning (som en New York-bo vill säga) må väl vara. Jag kom tillbaka helskinnad och slapp gå den längs promenaden genom det där läskiga området. Sen var en av passagerarna rätt underhållande. Hon satt och pratade ganska högt i telefonen. - "Nej, jag har inte slutat än, är fortfarande på jobbet, vi ses klockan 5, okej?" Kvinnan framför mig höll på att dö av skratt! Tydligen så var det någon som inte tänkte berätta att hon spenderat dagen på IKEA istället för på jobbet. 
 
När jag kom tillbaka till lägenheten kom tröttheten snabbt över mig och en kort nap blev till en timmes lång. Så sen när jag vakna bestämde jag mig för att inte gå på nå mer äventyr idag. 
 
Avslutade denna svenska dag med en äggmacka med favoritbrödet och Kalles kaviar i påskanda! Och så lite påskgodis på det. Gott och ett bra avslut på en bra dag!

Shopping, snobbkänslor och myrkrig.

Igår började jag dagen med ett pass step. Det var riktigt roligt! Svårt men roligt. Och människorna på passet var väldigt härliga! Så nu vet ni var jag kommer befinna mig följande söndagsmorgnar. 
 
Resterande tid av dagen blev det shopping med Linnéa inne i city. Då blev jag ett par gåskor rikare vilket verkligen behövdes då mina vinterskor nu hålls ihop med säkerhetsnålar. Dragkedjan pajade på väg hem från Boston. Sen köpte jag ett par nya solbrillor då jag lyckats tappa och sen trampa sönder dem jag köpte när jag shoppade på Manhattan senast. 
 
Sen var jag så trött att det blev lite The Big Bang Theory och sängen. 
 
Hade bestämt mig för att ta sovmorgon men det blev inte riktigt som jag tänkt. För er som inte vet, så har jag fört ett krig mot minimyror i min lägenhet. Det har varit som dem ramlat ner från himlen och jag har inte haft en aning var dem kommit från. Så då med tips från Sverige började jag salta.  Och ojj vad jag saltade. Runt alla väggar och princip överallt där jag sett myrorna. För återkomma till min ickesovmorgon så vaknade jag kring 4 tiden och när jag tänder lampan så ser jag myror på rad komma gående på golvet. Då har dem lyckats hitta ett litet hål i min saltvägg. Så det var bara att börja mosa myror. När jag äntligen lyckats ta kol på alla var jag ju pigg. Tog ett bra tag men lyckades somna om efter ett tag. Sen vakna jag efter nio nån gång. Det var den skönhetssömnen det. 
 
Salt
 
 En dag inte länge sedan så lyckades jag i alla fall se en av myrorna springa in under ett ställe i väggen. Saltet funkade rätt bra med att hålla dem borta men det dödade dem ju inte så idag köpte jag myrdödarmedel och dammsugade bort saltet och sprayade. Mohaha! Den som skrattar sist skrattar bäst! Det här är ett myrornas krig som dem inte kommer komma helskinnade ur!
 
Mohahahaha
 
Idag har det regnat så då har jag gjort lite ärenden å så. Blev en lååång promenad i regnet också då jag lyckades gå åt pipan fel när jag skulle gå till banken för att fixa med ett amerikanskt bankkort. Men tillslut så hittade jag och nu har jag ett till kort i samlingen i börsen (som om jag inte hade nog). 
 
I skrivande stund sitter jag på ShakeShack och har just käkat middag. Senaste gången jag tänkt äta här stod en kvinna och bad om pengar utanför och då jag inte gav något hade jag inte hjärta att gå in på en restaurang så jag struntade i det. Idag gick det en man omkring i närheten och bad om att någon skulle köpa han något att äta. Men vad tusan tänkte jag, det är nog inte meningen att jag ska äta middag ute. Men så bestämde jag mig för att gå in ändå, trots att det inte kändes helt rätt. 
 
Nu ska jag gå och handla lite matvaror så jag inte har anledning att gå på restaurang och äta. Så slipper jag känna mig sådär snobbig som man känner sig då man inte skänker nå pengar. Nästa gång någon ber om mat ska jag nog köpa något åt dem i alla fall. Jag köper hellre mat än ger pengar för då vet man att pengarna används till något vettigt! 

Personlig tränare

Ja nu har jag i alla fall prövat på det här med personlig tränare också. Jädrar så jobbigt! Trodde seriöst att jag skulle spy efteråt. Man vill ju inte verka dålig så man tar i från tårna tills man nästan svimmar. Nu kan jag faktiskt förstå dem där människorna på TV-shower som Biggest Loser som börjar må så där dåligt, dem har ju inte bara en personlig tränare, utan tv kameror och publik som tittar på dem. Pressen. Nä det här med personlig tränare är nog inte riktigt min grejj. Jag tycker bättre om att gå själv och göra mina grejjer på gymet eller stå bland massa andra på ett pass. Så därför bokade jag just ett pass för Step imorgon, så får vi se hur det går. Annars har första dagen av ledighet varit väldigt avkopplande. Gått på promenad i finväder och handlat mig ett till par träningsbyxor, så jag inte behöver tvätta lika ofta. 
 
Föresten på tal om att handla kläder. Här i New York prövar folk inte kläderna innan dem köper dem. Det är så sjukt irriterande. Folk verkar veta exakt vilken storlek dem har, eller så har ingen här i NY tid att pröva kläderna. Affären där jag handlade byxorna är som typ InterSport, så gode stor butik, men där fanns endast två provrum och du var tvungen att fråga någon som jobbade för att dem skulle låsa upp dem. Jag fattar inte. Kommer nog ta mig en shoppingdag i city under ledigheten och leta upp nått H&M och hoppas på att de har provrum så jag får känna mig lite svensk. 
 
Working out is hard
 
 

St Patricks Day & Boston

Som jag skrev tidigare så skulle jag fara på en Boston tour över helgen. Vilket jag gjorde. Men det var nästan så jag skulle missa den. Efter mitt sena skift och en utmattad Sara som jobbat 45 timmar mellan måndag till fredag plus träning på gymmet så lyckades jag ju försova mig en hel timme lördagsmorgon. Vaknar och inser att jag lyckats stänga av två alarm, samt inte vaknat av nått av meddelandena eller samtalen som min snälla mor skickat för att förgäves väcka mig. Många fula ord blev sagda den här morgonen. Jag är i alla fall glad att jag haft vett att duscha innan jag gått och lagt mig så jag slapp känna mig som en slusk hela dagen. Sen att jag inte haft tid över till att packa var ju sannerligen roligt. Tog en hög med kläder och stoppa ner i ryggsäcken. Lyckades få med tandborste å tandkräm också. På med nå kläder och springa till tunnelbanan. När jag kom till Penn Station där bussen skulle gå ifrån och jag insåg att jag skulle hinna gick jag in på starbucks och köpte frukost, samt lånade internet så jag kunde skriva till mamma att jag skulle komma med, så hon inte skulle behöva sitta och tänka på det (för det vet jag hon skulle göra). Men pjuu... inte direkt morgonen som jag hade planerat men nu satt jag i alla fall på bussen till Boston. 
 
Resan tog ganska länge, fast det var inte så farligt. Fram till Connecticut pratade jag sönder Jennys öron och sen när tourguiden började prata om allt vi skulle göra i Boston så somnade jag och Alice fick återberätta när vi närmade oss Boston. Sen började själva touren. Vi åkte runt och tourguiden pratade. Jag försökte ta kort från bussens rutor (lyckades ju haffa med både kameran och batteriet som var på laddning under morgonen - klapp på axeln till mig) medan guiden pratade om alla byggnader och historier bakom olika ställen. Jag blev faktiskt förvånad över hur mycket jag kom ihåg från lektionerna. Antar att jag tyckte klasserna inte var allt för dumma trots läxorna. 
 
Skulle jag förklara Boston vill jag nog säga att det är lite av Amerikas Uppsala. Det är här studenterna bor. Här finns skolor som Harvard (som vi besökte) och MIT. Staden i säg väldigt historisk och är av stor betydelse i Amerikansk historia. Boston-Tea-Party och Boston Massacre bland annat. Men med sina lummiga gator och gamla hus är Boston i mina ögon riktigt mysigt. Jag och tjejerna tyckte i alla fall att här var ett ställe som är värt ett till besök, kanske till sommaren. 
 
 
Touren tog fyra timmar både till fots och på bussen och dagen avslutades kring sex på kvällen, då vi äntligen fick checka in på hotellet. Medan tjejerna gick på kort runda för att se vad som fanns i området tog jag mig en välbehövd powernap innan det blev middag på cheesecake factory. För första gången för mig och den lilla "The Big Bang Theory"-nörden i mig var gode nöjd. Det fick bli spagetti och köttfärssås och självklart cheesecake till efterrätt. Det var gott, men cheesecake var nog inte riktigt min grejj. Kan liksom inte förklara det. Det är inte tårta, och inte sån där philadelphia glass som gör hemma, inte heller ostkaka utan nått mittemellan, lite som mousse men inte lika fluffigt. Sällskapet var ju dock förträffligt! Och så var det en härlig servitör! 
 
 
Dagen efter var det St Patrick parad i Boston och självklart måste man ta tillfället i akt och fira lite nu när man är här, trots att vi inte riktigt vet vad det är man firar, vi googlade det men nu kommer jag inte ihåg. Hur som helst så slängde vi på oss lite grönt och begav oss till paraden. Eftersom det här är en ganska stor grejj var vi tyvär inte det enda som skulle ta tunnelbanan denna dag. Trots att jag åkt mycket, MYCKET tunnelbanan sen jag kom till New York har jag aldrig varit med om att behöva stå så trångt som denna gång. Det var så trångt att trots att jag inte hade något att hålla i mig i behövde jag inte vara rädd för att ramla eftersom vi stod packade som sillar. Tur man inte har cellskräck. Sen pågrund av alla dessa människor blev det ett himla strul med tunnelbanan. Vi fick inte kliva av på rätt station, vi visste inte var vi var på kartan, vi frågade en sur vakt, vi frågade några snälla partayanade snubbar, vi kom till rätt ställe, visade sig att stationen inte funkade, vi var tvungna att gå tillbaka hela vägen vi gått. Men vi hann i alla fall se och uppleva en del av paraden och allt firande runt omkring, innan vi var på väg tillbaka med bussen till New York. 
 
 
 
 
Bilderna nedan är från Alice kamera

And.. action!

Äntligen fredag! Fast jag har fortfarande inte slutat jobba än. Jobbar kväll och kommer nog inte sluta förrän efter halv tolv. Trött! Sen måste jag packa innan jag går och lägger mig för imorgon åker jag till Boston över helgen! Tour och förhoppningsvis lite St Patricks firande. Måste kliva upp typ halv 5 så gissa vem som kommer sova på bussen på vägen dit! 
 
Det blev ingen personlig tränare den där dagen men det blev bokat in en nästa helg, så då får jag väl berätta mer om det senare. Annars tycker jag att det har gått gode bra på träningsfronten. Jag har varit och tränat så fort jag fått möjlighet. Så sen i onsdags förra veckan har jag hunnit med 7 träningspass. Tycker jag var riktigt duktig! Bestämde mig också i veckan för att köpa ett medlemskort som börjar gälla nästa månad eftersom jag fick den här månaden gratis. Så fortsätter jag såhär så ska det här gå fin fint! 
 
Idag såg jag föresten min första filminspelning. Rätt intressant hur mycket ståhej det är för att ta en liten scen. Tydligen så hade dem filmat i parken precis bredvid oss i fredags. Men då jobba jag så det märkte jag inte av alls. Dem hade tydligen tagit upp två kvarter, enligt min hostmamma. Har dock ingen aning vad för typ av film det är dem spelar in. Kanske jag känner igen någon scen då trailern kommer. 

Kvällspromenad på Brooklyn Bridge

Jag förstår att ni vill veta hur det gick med mitt köp av en sån där fin fin glasbehållare. Jo, jag for och inhandlade en igår och kände mig sådär lycklig som man blir när man köpt något man velat ha för en lång tid. Så jag tog med den till huset och bestämmde mig för att prova den på momangen... suck.. det visade sig att den läker från isoleringen runt tappen. Men tusan också! Så idag var jag och lämnade tillbaka den och hoppas att jag hittar en lika fin fin glasbehållare på någon annan affär. Håller tummarna, har ju minst 9 månader kvar att hitta en! 
 
Sen blev det ju promenad Brooklyn Bridge i förrgårkväll Härliga tider. Det var jättefint med alla lysen från husen i mörkret. Mötte många kärlekspar, folk som motionerade och turister som fotade. Kommer säkerligen gå på fler promenader på bron. 
 
Sista bilden är uppgången från Brooklyn till bron 
 
Jag skrev tidigare att jag skulle börja träna på ett gym. Och snacka om att jag har legat i och tränat. Det gäller ju att passa på då mitt kort tar slut i slutet av den här månaden. Men i veckan ringde dem från New York Sports Club där jag då tränar för tillfället och sa att jag kunde få en gratis träning med en personlig tränare som hjälper en att berätta hur man kan förbättra sin workout. Varför inte tänkte jag, gratis! Så imorgon kommer jag kanske ha mig för första gången i mitt liv en träning med en personlig tränare. 
 
En annan rolig sak som hände vid gymet som jag måste berätta om. Jag har tidigare nämnt om att jag och vänner såg när en musikvideo spelades in när vi var på utflykt i manhattan. Vi visste inte vem det var som sjöng, om hon var känd eller så. Men en dag när jag var på gymet började en låt som jag kände igen spelas på gymets radio. Och gissa om jag blev förvånad när jag inser att det är den låten som vi hörde när dem spelade in musikvideon. Då blev det ju genast mer intressant, för det betyder ju att jag redan sett min första kändis! Hihi! 

Snöstorm och sommarväder

Har nog aldrig varit på en plats med så konstigt väder som New York. Det har varit ganska varmt så när dem sa att det skulle komma en "snöstorm" under veckan trodde jag inte att det var möjligt. Men tydligen, för i onsdags snöade massor så jag fick plumsa fram på gatorna. Dock varade snön endast en dag och på fredagen var det 11 grader varmt och restaurangerna ställde fram utemöblerna. Nu har det varit bra väder hela helgen så jag hoppas att det fortsätter åt det hållet! 
 
Jag har varit här i över två månader nu men jag har ännu inte promenerat på Brooklyn Bridge än. Men ikväll ska jag försöka ta mig en längre promenad för att pröva på det också. Om jag hinner efter jag skrivit det här inlägget. 
 
Måste bara berätta om en lite rolig grejj som jag var med om för ett litet tag sen. Det är nämligen så att det finns ett mall med affären Target i närheten av där jag bor. Jag hade varit till det Target flera gånger för jag tyckte dem hade det mesta, som pyssel, leksaker, smink, kläder och mat. Trots att jag varit in i den affären flera gånger verkar min hjärna helt missat rulltrappan som är mitt framför näsan när man går in i affären. Jag har inte ens reflekterat över den. Så en dag för bara någon vecka sen så gick jag in i affären som vanligt, men den här gången hände något. Helt plötsligt inser jag att affären som tyckt haft så mycket, i själva verket har en hel till våning. Och där tar det inte slut, för då jag bestämmer mig för att kolla vad som gömmer sig på detta helt outforskade område och kommer upp på övervåningen så inser jag vad jag har missat alla dessa gånger jag har varit in i affären. Inredning, hela övervåningen är full med inredningsgrejjer. Alltså vad är det här!? Här har jag varit in i affären så många gånger med denna guldgruva ovanför mig utan att jag vetat om det. Men snacka om det, hur kan man liksom missa en hel övervåning. Det är för mig oförståeligt! Men det var en glad tjej som strövade omkring och kollade runt bland alla hyllorna.
 
Sen hittade jag också glasbehållare med tapp som jag velat ha i ett helt år som jag inte sett finns att få tag på i Sverige någonstans. Och för 200kr! Rena kapet. Nu har jag gått och suktat efter den så länge. Plus att senast jag var där och såg någon titta på den så tänkte jag i mitt huvud "Den är min! Du får inte köpa min glasbehållare, den är min!" Så nu har jag bestämt mig för att köpa den trots att det kommer bli otroligt trixigt att få med den hem. Men det får lösa sig på något vis! 
 
Snart kommer jag också ha en sån fin glasbehållare
 
Måste berätta dock att alla affärerna här i Brooklyn är mycket större än man tror. På utsidan så ser det ut som en jätteliten affär, men går man in visar det säg att det är 5 våningar eller att affären är hur avlång som helst. En del affärer har verkligen förbryllat mig. Ni som läst Harry Potter, tänk er deras bil som rymmer hur många som helst men man ser det inte på utsidan. Exakt så är det med affärerna här i New York, speciellt Brooklyn. 
 
Nä nu ska jag röra mig mot bron och kanske jag tar med systemkameran med mig om den har batterier. Hoppas ni har det bra i snöiga Sverige! :)

Vardagen i bilder

På promenad med babyn
 
På museumbesök
 
Hello, anyone there?
 
Visiting the park
 
Storytelling
 
Blåsa såpbubblor
 
Climbing
 
Building
 
Alla bilderna är godkända av föräldrarna/ Pictures approved by parents

Jobb, plugg och CONCERT!

Ja, nu kommer här ett blogginlägg. Ledsen för min otroligt dåliga uppdatering, men i mitt försvar har jag haft så sjukt mycket att göra. Jag har jobbat massor, samt gått skola och haft hemläxor och sen har jag lyckats vara sjuk på det så jag har inte haft så mycket energi att blogga efter jobbet. 
 
När jag var till min andra lektionen gick det lite bättre än min första. Jag åkte JÄTTEtidigt för att allt skulle funka och jag skulle slippa ta taxin. Fast jag funderade faktiskt att ta taxi hela vägen från Brooklyn på grund av vad jag fick höra under den veckan. Nämligen att man letade 6 personer som rånade människor på tunnelbanorna i Harlem (där jag går skola) genom att hota med att putta dem ner på rälsen. Men jag bestämde mig för att ta tunnelbanan ändå, för jag tänkte dem drar väl inte ut en om man redan sitter i tåget och så springer jag bara till första bästa trappa när jag kommer fram. Som ni ser funkade det fin fint! På vägen hem hade jag tryggheten av mina vänner då vi tog tunnelbanan tillsammans tillbaka för middag efter en lååång skoldag. Det blev McDonalds och massor med skratt som vanligt! 
 
Utsikten från klassrummet i Harlem
 
Jobbet har under tiden bara gått bättre och bättre. Jag känner att jag har saker mer under kontroll, känner mig mer säker med allt som ska göras, hur och när det ska göras och hur jag ska hantera olika situationer. Barnen känner sig trygg med mig och jag känner att jag litar på dem. Har haft några riktigt bra dagar senast och fått kommentarer som; "Sara, you're the best babysitter" och "Sara you're so much fun". Det väger verkligen upp dem stunder som man fått kämpa för att ens få dem utanför huset. 
 
Fotboll med barnen med Manhattan Skyline i bakgrunden
 
Sen är jobbet ganska härligt när jag får fara på olika äventyr och museum med barnen. Sen senast har jag hunnit vara på ett ytterligare besök på Childrens Museum of Art, Childrens Museum of Manhattan och The Transit Museum. 
 
Bilder från The Transit Museum - tyckte de gamla reklamerna i vagnarna var rätt intressanta
 
Nu till höjdpunkten sen senast. I helgen var jag med Alice, Jennie och Linnea och lyssnade på Swedish House Mafias konsert!!! Det var så jädra häftigt! Barclay Center som konserten hölls på är enorm, den rymmer över 18000 människor vid en basketmatch så ni kan ju tänka er nu när spelytan var fylld med människor också. Känslan när alla människor i arenan sjöng med i låtarna var obeskrivlig. På vissa låtar var det nästan läskigt som om det var någon sorts sekt. Men så jädra kul! 
 
Innan vi åkte på konserten hann vi vara inne i city på affärer och sen blev det förfest med pizza i min lägenhet. Inte dumt, inte dumt alls! 
 
Fina tjejor redo för konsert
 
Pizzatajm (Linnea Perssons foto)
 
På väg till konserten (Linnea Perssons foto)
 
Gruppfoton innan konserten (LPs foton)
 
Superexited me infor Swedish House Mafias Concert
 
Linneas foton
 
Arenabilder  (Alice Åkerbloms bilder)

Skickade just iväg lite bilder från jobbet för att vara säker på att det är okej att lägga upp dem. Lovar att ladda upp dem som blir godkända så fort som möjligt! 
 
Föresten, var till NYSC som är ett gym här och fixade med ett månadskort ikväll. Nu ska det minsann tränas på riktigt igen. Tack vare min käre vän Jennie så fick jag en gratis månad där - Tack ännu en gång Jennie! Så imorgon ska jag köra mitt första pass! Heja mig! Känner verkligen att jag vill komma igång med träning så kanske jag håller mig friskare i framtiden. Har bara tränat lite på egen hand och varit på ett Zumbapass med en annan Au Pair sen jag kommit hit. Nog för att det är rätt kul att se nya delar av Brooklyn när man är ute på en springtur, men nu känner jag att jag är redo för ett riktigt New York gympass! 
 
Mer utsiktsbilder över Manhattan och Brooklyn Bridge

RSS 2.0