Bara sådär 2 veckor tidig

På något vis hade jag fått för mig att Halloween var nu på torsdag, det trots att jag visste att det är den 31:a oktober. Jag trodde helt enkelt att det var den 31 oktober nu på torsdag, fast hade även planerat in det på kalendern i mobilen den 17:e.. måste totalt ignorerat vad för nummer som stod på dagen bara för att jag var fast besluten att på torsdag ska det vara Halloween. Nog för att det inte är så konstigt att lilla svensken tror att det måste vara Halloween så snart när hela huset är Halloweenpyntat samt alla grannars hus också..  men, men nu fick jag ju två extra veckor, vilket inte alls var dumt eftersom jag inte har någon kostym än.
 
Besökte en Halloween butik på Manhattan idag och kollade runt. Det var en rätt häftig butik och tycker man om att klä ut sig är det absolut rätt affär! Blev inte så mycket shopping för mig, men nu vet jag ju vad som finns. 
 
En mask som jag köpte på HM tidigare i år, för den dagen jag blir bjuden på maskeradbal
 
 Så här långt hår får man då man inte vågar gå till frisören
 
 Har börjat smått med scrapbookingen
 
For some reason, I got the idea into my head that Hallween was going to be next Thursday, even though I know that the date for Halloween is 31 of October. But I thought that next Thursday was 31 of October, but I had scheduled it in my planner on the phone for next Thursday the 17... I must have completely ignored the number and just been so sure that it was this week. I think all decorations on our house and the neighbours houses makes the swede in me believe that it must be Halloween really soon, I'm not used to celebrating Halloween this much! Well, now I got two extra weeks to get a costume wich makes my life so much easier. 
 
I went to a Halloween store in Manhattan today. It was really awesome. I didn't do much shopping though but now I know what there is which might make it a little bit easier when it comes to chosing an outfit. 

Borough Hall

 
 

En äkta New York bo!?

Det finns stunder när jag känner mig som en riktig New Yorkbo/Brooklynbo och stunder då jag känner mig som en riktigt Pitebo. Idag listade jag stunderna då jag känner mig som en New Yorkbo. 
 
När någon frågar om vägen och jag med lätthet förklarar hur man tar sig till det stället på bästa sätt. 
 
När jag går på onsdagsmarknaden och köper färsk frukt och grönsaker. 
 
När jag laddade ner tunnelbanekartan i telefonen istället för att gå runt med den utvikbara. 
 
Varje gång jag har på mig mina Williamsburg solglasögon. 
 
När folk kan förklara för mig var en affär eller ställe är genom att endast säga adressen/ eller med meningar som "du vet var den affären är? Ja, då går du bara en gata ner och så har du det på höger sida"  istället för att förklara hela vägen dit.
 
När jag går ut med mina vänner och vi besöker flera ställen på en kväll. 
 
När jag vinkar in en taxi på Manhattan utan att se ovan ut. 
 
Dagarna då jag känner att min klädstil inte skiljer sig allt för mycket från de andra Brooklynborna. 
 
När jag sätter mig på en trängre plats på tåget hellre än att stå.
 
När jag tycker att jag var i god tid då jag är 5 minuter tidig, istället för 30. 
 
När jag vet vilken uppgång på tunnelbanestationen som är närmast till var jag ska och jag av den anledningen ibland förbereder mig genom att ställa mig på den plats på perrongen som innebär minst promenerande när jag senare ska kliva av tåget. 
 
När jag går på konsert i parken. 
 
När jag väljer att klä upp mig för att gå utanför huset, eller ta på mig finare träningskläder. 
 
När jag väljer att fara på en affär längre bort, även om jag hade kunnat hitta prylen på ett närmare ställe, eftersom jag tycker om affären bättre. 
 
När jag förberett mig inför min 30 minuter tågresa med att ta med en bok. 
 
Ja, det är några av de situationer då jag känner mig hemma här. Sen finns det dem gångerna då jag känner absolut tvärtom också, men det får bli ett annat blogginlägg. 
 
Jag klädd som en Brooklynbo
 
 Nya skor inhandlades igår för endast 12 dollar
 
I väntan på tåget 
Lite höst i Brooklyn också
 
 En kväll utanför Lincoln Center

Döda förkylningar

Jag har känt i några dagar att en förkylning varit på g och igår bröt den ut. Det försökte jag åtgärda med att proppa mig full med grönsaker och te med honung, för jag fick för mig att det skulle hjälpa... fast mår likadant idag + mer snor och hosta... Hoppas bara jag är frisk till helgen då jag har långledigt! 

Igår lagade jag något nytt. Kålrabbi Fries. Ser ut som vanliga Pommes Frites men mycket nyttigare. Det var riktigt gott faktiskt och jag tänker byta ut de riktiga fries till det nästa gång också. Lätt att tillaga också. Först skala och skär kålrabbin i pommes bitar. Sen blanda med mjöl och sen in ugnen på 220 grader och rosta tills dem är gyllene och möra. Lätt som en plätt! Man kan salta dem lite också om man vill, det gjorde jag och det blev smaskens! 

Kålrabbi-Frites


Todays Pictures




Bilder från helgen



More pictures from Friday night

Nybadad katt 

Hälsade på hos Claudia på söndagen och fick mysa med katten Botones som betyder knapp på spanska! 

Visited Claudia this Sunday and got to snuggle with her kitten Botones. 


Kanelbullens dag

Dagen till ära bakades kanelbullar även i Brooklyn. Så jag inte skulle behöva känna hemlängtan sa min värdmamma. Otroligt snällt tycker jag! Och gott var det! 
 
Kanelbullar/Cinnamon rolls
 
Veckan har gått fort och jag har inte haft många timmar till övers. Men det är ju så jag lever mitt Au Pair liv, fullt upp hela tiden. 
 
Igårkväll blev det födelsdagsparty blandat med hejdåparty på Manhattan. Kul och tråkigt på samma gång! Det är så jobbigt när man måste säga hejdå till vännerna.. men det betyder ju inte att man inte kommer att ses igen.
 
 
Friday night
 
Här har en del löv börjat ändra färg och jag har fått höstkänslor trots att jag fortfarande går i linne och kortbyxor. Jag tror att hösten är den bästa årstiden som jag upplevt här. Inte fuktigt som på sommaren, men fortfarande varmt och fint i parken nu när löven ändrar färg. 
 
Yesterday we baked cinnamon rolls here in Brooklyn because it was the official cinnamon bun day in Sweden. So wouldn't fell homesick my hostmum said. In think that was supernice of her! And of course the buns were yummi! 
 
This week has gone by fast and I haven't had a lot of hours unplanned. But thats how my Au Pair life is, always busy! 
 
Yesterday evening I went to a Birthday/Farwell Party in Manhattan. Fun and sad. I is always so sad having to say goodbye to your friends, but it doesn't mean that you won't see them again. 
 
The leaves has started to change color here and I've started to get autum feelings even though I still dress in light clothing. I think fall is the best season that I've experienced here. It is not humid like the summer but still warm. Very comfortable! And the park is so beautiful with the leaves in red, yellow and orange. 
 
Mitt senaste inköp som håller mina papper på plats

Familj, Äventyr, Vänner och uppfyllda barndomsdrömmar

Jag är fortfarande kvar här på andra sidan även om man inte kan tro det på min blogg. Som vanligt har det bara varit så mycket på g så jag har helt enkelt inte hunnit med att skriva nått blogginlägg. Men här kommer en sammanfattning.
 
Min familj var på besök! Det var så kul att få krama på dem när vi inte träffats på 7 månader. Dessutom gjorde vi en massa skojjiga saker också. Vi gick på Brooklyn Bridge över till City Hall, vi besökte Coney Island, vi badade i poolen med utsikt över Manhattan, vi besökte 9/11 Memorial, Wall Street och Times Square, vi var upp i Empire State Building, vi gick på promenad i Central Park, vi besökte FAO Schwartz och jag uppfyllde min barndomsdröm att spela på det stora pianot, vi gick längs 5th ave och besökte Grand Central och vi besökte Museum of Natural History och The Intrepid, vi tog färjan över till Staten Island och såg Frihetsgudinnan och vi besökte söndagsmarknaden i Williamsburg och såg ET på kvällspicknick i Bryant Park. Sen umgicks vi också med min värdfamilj och spelade bland annat kubb i parken. Ja, fullt upp med roligheter! Och här kommer en radda med bilder: 
 
Brooklyn Bridge
 
Besökte Popup Pool med Manhattan skyline som utsikt
 
 
Central Park 
 
Besökte FAO Schwarz och uppfyllde barndomsdrömmen om att spela på det stora pianot
 
 
9/11 Memorial
 
 
Staten Island Ferry and Statue of Liberty (Frihetsgudinnan)
 
Time Square with family
 
Picknick och filmkväll i Bryant Park
 
 
 
Wall Street
 
 
Marknaden i Williamsburg
 

Sen har jag också hunnit ha semster och den spenderades i Florida på Miami Beach med alligator utflykt till Everglades och snorkeldag i Key West. 
 
Miami Beach
 
En dagstur till Everglades
Snorkelutflykt i Key West
 

Och här i NYC är det som vanligt en hel del på gång mest hela tiden så här kommer lite bilder på det också.
 
Utekväll med vännerna
 
 Besök på Chelsea Market, mitt nya favoritställe
 
 Promenad på High Line

RSS 2.0