Memorial Day

Idag har det varit rätt lugnt. Vi har firat födelsedag här med middag på restaurang och tårta. Eftersom alla varit lediga blev det bara två timmar jobb för mig. Tog vara på den tiden och promenerade runt i parken, som jag fortfarande går vilse i. Nästa gång ska jag ta med mig en karta och försöka memorera var jag är. 
 
Bilder från dagens promenad
 
Det var varmt idag, men tydligen ska det bli varmare i slutet av veckan

Roosevelt Field

Tiden går fort när man har roligt! Nu har ännu en helg snart tagit slut, kanske hinner jag med en liten promenad i parken innan kvällen, vi får se. Håller på med mitt finalproject inför sista lektionen på lördag och förhoppningsvis kommer det inte ta allt för lång tid. 
 
Igår så blev det en ordentlig shoppingdag. Trots att jag bor i New York där det finns otroligt många affärer så är det inte riktigt så bekvämt att handla här tycker jag. I alla fall inte då du vill hitta många plagg snabbt. Okej, om du inte behöver något speciellt utan gärna kan tro dig att strosa omkring litegrann på gatorna mellan affärerna, för här finns nämligen inga mall eller gallerior med flera affärer i. Man måste helt enkelt veta på vilken gata affären som du vill till ligger, och då kanske den andra affären som du vill fara till inte ligger precis bredvid utan du måste gå långt eller ta tunnelbana, vilket jag tycker är lite tröttsamt.
 
Så igår så blev det en trip utanför city till Roosevelt Field som ligger i Garden City på Long Island. Det är New Yorks andra största shoppingmall, med nästan 300 butiker, det var enormt helt enkelt! Jag och Pree spenderade flera timmar där, men hann inte ens vara på hälften av alla butiker. Resan dit tog 2 timmar med tunnelbana och buss men kostade bara 2,50 dollar så vi tyckte det vägde upp. Sen var ju mallet absolut bästa shoppingstället jag någonsin besökt. Här fanns ALLT! Jag shoppade loss som en galning och har nu fått mig massor med nya sommarkläder som jag var i stort behov av. Brukar ju inte vara allt för galen i att handla kläder, men tydligen så gällde det inte den här dagen. Jag shoppade mig tre par shorts, ett par trekvarts-byxor, två linnen, två klänningar, en kjol och ett par nya solglasögon. Det bästa var att det inte blev särskilt dyrt i slutändan ändå! Bästa köpen var nog klänningen som det var 50% off på och shortsen som kostade 8 dollar. 
 
Bilder från nätet på shoppingstället, ENORMT
 
Såg dem här söta sakerna på vägen till gallerian
 
Lite av inköpen
 
Efter en lång dag med shopping och resande blev det filmkväll hos Pree och deliver-pizza. En väldigt bra lördag! 
 
Idag har jag jobbat lite, sen åkt in till Manhattan till den skandinaviska butiken och resten av dagen har spenderats med skolarbete förutom lite avbrott för att skriva i bloggen och middag. Nu ska jag fortsätta, om jag är duktig hinner jag kanske se lite Harry Potter med min värdfamilj. Vi hade Harry Potter kväll i fredags också, men ikväll ska det ses den sista filmen i serien och den är ju rätt bra! 
 
Imorgon är det Memorial Day och alla är lediga från skola och jobb, så då får vi se vad som hittas på. Jag tror vi skulle ha BBQ och det lät ju inte helt fel! 

Humidity!

Hur kan man bli förkyld när det är så varmt? Nä, jag tror jag har gått och blivit förvärmd istället. Förhoppningsvis är det något som går över fort, för jag har verkligen inte tid att vara sjuk, jag har allt för mycket skojj på g.
 
Hela tiden jag varit här har jag fått höra varningens ord om sommaren. Att det kommer bli så varmt, men att det värsta är humidity, alltså luftfuktigheten, men jag har liksom tänkt.. jaja, får väl se, hur jobbigt kan sommaren egentligen bli?! Jag menar, jag tycker ju om när det är varmt, sen är jag svensk också så spenderar ju gärna all tid solen skiner ute. Men nu har jag nog börjat förstå vad dessa människor har pratat om. Jag förväntar mig inte att ni ska förstå, eftersom jag inte gjorde det heller, men jösses så fuktigt det blivit bara de senaste veckorna, och varmt! Det är som en bastu! Och värre ska det bli! Jag förstår liksom inte hur det kan vara så fuktigt och varmt på samma gång. Ska inte värmen liksom torka ut luften!?
 
Just nu i skrivande stund har jag fönstret öppet, som inte hjälper alls för det är lika varmt ute som inne, jag har skippat täcket och trots det svettas jag! Och hela tiden får jag höra hur mycket värre det kommer bli! Jag vill verkligen inte klaga, för jag tycker mycket hellre om när det är varmt än kallt, men jag tror det var idag för första gången som jag insåg att det verkligen kommer vara så här HELA sommaren! För att förklara; ni vet när man har den känslan i luften att det kommer regna, när man känner det i luften, så är det hela tiden och sen är det varmt också! Tolka mig inte fel, jag tycker verkligen om sommaren, men jag börjar inse vad jag gett mig inpå. Du vet när man åker på sån där solsemester så är man ju bara iväg för kanske två veckor oftast och sen åker man tillbaka till den svenska sommaren, men nu är det liksom hela sommaren ut! Sen är det annars när man bor så här i storstan, man tror att det ska vara skuggigt av alla husen, men istället är det nästan som att värmen studsar mellan alla hus och bara attackerar från alla håll! Man kan som inte ta vägen någonstans! 
 
Augusti ska tydligen vara den varmaste månaden, och då får vi se hur det går för familjen som kommer på besök. Jo, för nu är det nämligen bestämt att hela familjen min ska komma på besök i tio dagar. Det ser jag verkligen framemot! Få träffa dem och visa dem runt här i Brooklyn som jag lärt känna gode bra nu! Och resten av NYC också förstås! 
 
Igår efter jobbet mötte jag upp med en annan Au Pair som bor bara några gator från mig och så tog vi en gode lång promenad i parken och sen avslutade vi på uteserveringen på ett café. Det är en av det väldigt bra grejjerna med NYC, det är att allt har öppet så sent och det finns alltid något att göra eller besöka. 
 
Tidigare i veckan besökte jag det nya gymet som jag böt till då jag flyttade. Det är så nära och det kostar mig inte mycket så det finns absolut inga bra ursäkter att inte gå. Spenderade tid i motionsrummet innan jag gick på ett corepass, som var helt okej. Inte riktigt samma som jag är van vid, men det verkade funka minst lika bra för jag har haft träningsvärk i magen sen dess! Haha, otränad tjej! 
 
Idag hade jag tänkt fara på zumbapass, men det får nog vara. Ligger i sängen och svettas. Att vara förkyld i den här värmen är inte roligt! Jag skrev det mesta av det här inlägget igår, men tappade internet så kunde inte skicka det, så om det är lite konstigt uppbyggt är det därför. 
 
Titta vad jag hittade på en av mina promenader i Brooklyn

Ett litet hello

Här kommer äntligen en uppdatering. Det har varit lite fullt upp senaste tiden, så har inte funnit tid eller ork att sätta mig och skriva. Men nu äntligen kände jag att jag har lite tid till övers! 
 
Så vad har hänt sen sist..  får väl börja från början. 
 
En lördag var det när jag sa hejdå till min förra värdfamilj och satte mig i taxin med all min tunga packning för att bege mig till min nuvarande värdfamilj. Jag kom hit kring lunchtiden och efter jag fått lämna av all packning gick vi alla ut på restaurang och åt lunch. Gott och väldigt trevligt! Andra delen av dagen spenderades med lek i parken och promenad till bland annat biblioteket innan det blev dags att dra sig tillbaka. Så min första dag här var mycket annorlunda från min förra familj. Redan direkt kände jag att det här var massor bättre än vad som varit. Dem får mig verkligen att känna mig som en del av familjen, vilket är riktigt skönt då man har sin riktiga familj på andra sidan globen, nästan. 
 
Men så är det ju också allt som kommer med när man kommer till ett nytt ställe. Nya regler, nya människor med egna viljor och egenskaper. Man måste helt enkelt börja om från början. Det har tagit ett bra tag eftersom mycket är annorlunda från förra och därför som jag inte har riktigt haft tid att skriva på bloggen. Men nu äntligen börjar det kännas som jag har mer koll på saker och ting.
 
Sen har jag också börjat min Niagara Falls kurs som jag hade turen att få fortsätta trots rematchen, och det har ju också tagit sin tid med läxa och grejjer. Hade min andra lektion idag och sen är det bara final project och en lektion till innan jag åker till Canada för att se Niagara Fallen på riktigt! Yey! Fösta gången jag hade lektion träffade jag några andra härliga tjejer och vi tog oss till Central Park och hängde efter skoldagen. Sen åt några av oss middag på restaurang också, så väldans farlig var inte den skoldagen. 
 
En tisdagskväll förra veckan träffade jag upp med de nannys som jag har jobbat mycket med tidigare och vi åt middag på ett jättemysigt ställe i Brooklyn Heights och bara pratade. Det känns bra att vi ändå lyckas träffas trots att jag nu inte jobbar med dem! Så mer sånna kvällar hoppas jag på! 
 
Senaste helgen blev det utgång på lördagen, men det lite kort varsel. Men det är väl då det brukar bli bäst.. eller!? Började med att åka runt i limo i Manhattan med härligt sällskap. Senare blev det dans på Webster Hall där vi träffade ännu mer härliga människor! Kom hem två armband rikare och med ett par trasiga glasögon.. Riktigt bra utekväll var det i alla fall! 
 
I limon på väg till Webster Hall
 
På söndagseftermiddagen, något sliten blev det att åka in till Manhattan igen. Men den här gången för att se hockey på Madison Square Garden med Alice och Jennie. NYC Rangers mot Washington Capitals. Och måste säga att det var riktigt spännande! Trodde inte att jag skulle vara en sån där som sitter och gör liv av mig men tydligen så ändrades det, mycket på grund av stämningen i arenan. Sen lärde jag mig en massa nytt tack vare Jennie och Alice som är aningens mer insatt, (läs, mycket mer insatt) i ämnet än jag. Fast jag tyckte hela upplevelsen var häftig. Med alla galna fansen, musiken som spelandes utanför, Madison Square Garden och få se hur allt det man ser på TV går till. Jag hade tillexempel ingen aning att man spelade in snuttar av fans som hurrade innan själva hockeyn började. Alltså det var liksom "skådisar", så det är inte alltid som dem spelar upp fansens reaktion live från spelet, utan det spelade dem in innan.. vilket jag tyckte var väldigt intressant! Sen får jag ju inte glömma att skriva NYC Rangers vann! Och som jag ropade och vevade med handduken när pucken åkte in! Haha! 
 
NHL, uppvärmning, spel och inspelning av galna fans
 
Idag besökte vi Metropolitan Museum of Art med skolan. Trevligt att få göra en liten utflykt och jag kommer definitivt åka dit någon fler gång när jag inte har någon uppgift att tänka på så jag verkligen kan njuta. För oj, vad stort och massor fint, samt intressant! Helt annorlunda än vad jag hade föreställt mig. 
 
Efter skolan slutat, blev det att se Eurovision Song Contest på en bar i Times Square med några av klasskompisarna. Sen middag på restaurang med Emelie och Johanna, åt en av de bästa måltiderna sen jag kommit hit! Dit blir det att fara fler gånger! Sen bestämde vi oss för att det vore roligt att se lite film. Så kvällen avslutades med filmen The Great Gatsby på biografen. En väldigt bra film som jag varmt rekommenderar! Sammanfattningsvis, en riktigt bra lördag! 
 
Nu ska jag sova. God Natt! :)

RSS 2.0