Bilder från Times Square


Times Square

Ikväll var vi på touren till New York City. Det var otroligt häftigt! Jag tog massa bilder med systemkameran som jag kommer lägga upp senare. Men nu måste jag sova så jag orkar med imorgon! Sov gott! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1182581/images/2012/pic_50dfc545ddf2b32d0700a7f7.jpg" class="image">


Flygplanstrubbel

Nu sitter jag på hotellet i Connecticut och har just fått lite sen middag i magen. Senaste dagarna har varit väldigt långa och jag ska strax gå och lägga mig så jag orkar med imorgon. 
 
Åkte till Arlanda på onsdagkväll och spenderade natten där. Sov ungefär två timmar under hela tiden. På morgonen efter en frukost köpt från Pressbyrån mötte jag upp med de tre andra Au Pairerna (Alice, Linnea och Rebecca) som också skulle åka från Arlanda.
 
Vi är i god tid och checkar in vårt bagage samt fixar sittplatser på planet bredvid varandra hela vägen till New York, Kennedy Airport. Sen går vi för att sätta oss ner och vänta på på flyget vid gaten, vi är en och en halv timme tidiga. När vi just suttit oss ner hör vi våra namn ropas upp i högtalare att vi ska gå till informationsdisken. När vi kommer dit möts vi av en otroligt stressad kvinna. "Äntligen fick vi tag i er, vi har ropat jättelänge!" säger hon. Vi får veta att vårt flyg från Warsawa till New York har blivit inställt så vi måste snabbt hoppa på med ett annat flyg som går om bara en halvtimme. Men så måste alla vi lämna in våra just uttagna boardingpass och väskorna måste flyttas från ett flyg till det andra. Hujj bara vad stressigt! Men som tur hinner vi med flyget i sista minuten. Planet börjar röra på sig så snabbt som vi suttit oss ner på våra platser som nu inte längre är brevid varandra. Planet går nu till Dusseldorf i Tyskland istället för Warsawa. I Dusseldorf har vi 40 minuter att byta flyg och vi har ingen aning om väskorna ska hämtas ut eller om de skickas hela vägen. 
 
När vi kommer till Tyskland springer vi som galningar till närmaste informationsdisk där vi får veta att våra baggage förhoppningsvis kommer att åka med till New York, men det låter inte lovande. Vi springer vidare till gaten där vi ska få våra nya boardingpass för den långa resan till NY, Newark. Tur i oturen, planet är näst intill fullbokat förutom på första klass, vilket innebär att vi får åka Business class hela vägen från Tyskland till New York, dessutom får vi sitta bredvid varandra! Härliga tider. 
 
På första klass får man en menu att välja både förrätt, huvudrätt och efterrätt ifrån. Dessutom blir man uppassad med dricka stup i kvarten. Filmen kan pausas och startas när man vill. Och det bästa av allt. Trycker man på en knapp förvandlas helt plötsligt stolen till en säng, Visst låter det lyxigt! Lägger upp bilder senare! 
 
Resan känns dock otroligt lång trots all lyx. Jag har ont i magen av all stress (är också nervös över att mitt bagage inte ska komma fram) och får inte i mig särskilt mycket av den vackert upplagda maten. Lyckas sova litegrann ändå, samt se en film. 
 
Efter en väldigt läskig landningen med det enormt stora flyget kliver vi våra första steg på Amerikansk mark. Nu är det bara alla kontroller kvar innan vi får komma in i landet på riktigt. Vi kliver in och det är otroligt lång kö. Men det går ganska fort ändå. Vi har alla papperna i ordning och det är inga problem för oss vid kontrollerna! 
 
När vi åker rulltrappan ner till baggage claim och vad tror ni jag ser om inte min väska rullandes på bandet! Lycka ända in i själen! Nu försvinner en stor del av mitt magont och det känns helt okej att äntligen vara framme.
 
Au Pair in America plockar upp oss på flygplatsen efter vi fått vänta ett tag, men det gör inget vi fördriver tiden med kortspel och starbucks. Bilresan till hotellet är något utöver det vanliga. Snabbt och farligt känns det. Jag som inte är bilrädd känner mig smått illamående i alla hastiga svängar. 
 
Väl framme på vårt fina hotell blir det en genomgång innan vi får gå till våra rum och sen äta lite mat. Jag får bland annat veta att min hostfamily har bjudit mig på en tour i New York på lördag och det ser jag framemot. 
 
Nu ska jag kliva in i en snabbdusch och sen blir det sängen för jag är så otroligt trött! Det blev inga bilder i det här inlägget men jag lovar att lägga upp när jag har ork och tid! 
 
Kramar Sara
 
Mamma vi får försöka Skypa senare, kanske det inte går förrän på söndag eller måndag då jag kommit mig till familjens hus. Men jag ska försöka blogga och så får ni skriva kommentarer så kan jag svara på dem! <3<3

Uppesittarkväll med Bingolotto

Senast jag spelade Bingolotto var hos farmor och farfar då jag och Mattias bråkade om vem som skulle ha den röda duttpennan. Idag hade vi dock ingen duttpenna att bråka om så det fick gå bra med bläck, men trots att vi tyckte vi kryssade många nummer blev det tyvär inga vinster. Men det var mysigt i alla fall! 
 
                                                  Julgranen med klappar
 
I fredags blev jag så gott som klar med packning och det kändes otroligt skönt att få den lilla grejjen ur världen så man faktiskt kan njuta av julen utan stress, skönt! Men nu är det i alla fall inte många dagar kvar. Åker på onsdag från Kallax till Arlanda och kommer spendera natten där för att sen på morgonen resa vidare till Polen där det ska bytas flyg för att sen landa i New York. Men det ska nog gå bra det, hoppas jag! :)

Tiden gick helt plötsligt väldigt fort!

I helgen insåg jag helt plötsligt att det inte var lång tid kvar innan jag far iväg. Fick lite smått panik. Var tog mina 20 dagar eller min månad vägen. I helgen hade jag middag med mina vänner. Det var väldigt roligt och trevligt! Kommer bli konstigt att inte träffas på ett helt år! Tur att det finns skype!
 
Idag har jag börjat packa eller ett försök till det i alla fall. Har inte insett hur mycket jag fäster mig vid mina kläder. Har otroligt svårt att lämna något hemma! Haha XD. Nä men det ska nog lösa sig. Det konstigaste är dock att packa med kläder som shorts och badkläder. Men vad jag har läst ska man packa lite kläder men så det täcker alla årstider. Så det är vad jag har tänkt göra.
 
Bara nio dagar kvar och ännu mindre till jul. Själv har jag inte köpt några julklappar än, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag och gör mig otroligt stressad! Tur att jag inte har allt för många som jag ska handla till! 
 
Nä nu ska jag fortsätta min packning! 
 
 
Fick dessa fina presenter på middagen! 

Resfeber redan?

Jag tror jag just fick min första släng av resfeber, bara 19 dagar kvar! Bara poff så kom det över mig. Satt och kollade på Pinterest och så helt plötsligt fick resfeber. Hoppas man får sova lite i natt i alla fall!


Am I growing up?

Jag har insett på senaste tiden att jag nog ändå blir lite äldre var dag som går. Jag har nog tänkt att jag aldrig kommer bli så där vuxen på riktigt, men tecken visar på annat.
Bland annat, jag har helt plötsligt fått ett intresse för nyheter, ja ibland bryr jag mig till och med.
Eftersom vi har gjort om hemma i vardagsrummet och inte haft TV på två veckor insåg jag att jag faktiskt uppskattar tid utan TV och blev nästan lite butter när TV:n gjorde comeback här hemma, jag tyckte det nästan var lite mysigt att hitta på massa andra saker på kvällarna än att sätta sig och se en av alla serier som man följer.
En till TVrelaterad, jag har börjat använda reklampauserna till att göra vettiga saker istället för att flippa mellan kanaler för att hitta någon som inte visar reklam för tillfället.
Något som jag också nyligen insett är att jag nu för tiden gärna lyssnar på när det pratas i radion istället för att lyssna på musiken.
Det sista som jag uppmärksammat är att jag faktiskt inte bryr mig lika mycket om vad andra tycker om mig, jag har helt enkelt fått bättre självkänsla och litar på mer på mitt eget omdöme, vilket jag anser ger otroligt många vuxenpoäng. 
 
                Fast jag har tydligen inte slutat leka med webcameran..
 
 

RSS 2.0