PDOL

Tiden har verkligen gått snabbt fram och det är galet hur mycket som hunnit ske under dem 6 veckor som gått. Ååååh, om det ändå vore lika många kvar! Jag har haft så roligt på all min lediga tid, fast tyvär har jobbet tagit upp väldigt mycket av mitt sommarlov. Kanske märks i bloggen att jag haft fullt upp, man hinner som inte sätta sig ner och skriva av sig lika ofta. Men nu fick jag lite tid då jag faktist har varit ledig både idag och igår.

Igår på schemat stod PDOL på kvällen, å så det blev. Började göra mig iordning kring 4-5 tiden, vilket inte var direkt vad jag hade planerat. Hade tänkt börja i tid så man slapp någon stress, men är man tidsoptimism så är man... eller? I alla fall så gick inget som jag ville, vilket resulterade i sånt som att jag fick sminka om mig tre gånger (och ändå blev det inte bra). Men tillslut kom jag iväg, bara en halvtimme senare än planerat. Skillat...

Kvällen började hos Alexandra N i hennes gulliga källarlägenhet. Men istället för att stanna inne i den varma lägenheten parkerade vi våra rumpor utanför och hade en trevlig stund med roligt sällskap. Därefter trampade jag och Jenny iväg in till området. Kvällen senare bestod av; en karusellåktur, dans, salem al fakir, överfulla människor, dricka på kläderna, en godisrem och skratt. Inte helt fel!

           
                                               Salem al fakir


Allt eller inget

När klockan slog 2 i fredags tog jag cykeln för att fira en väns födelsedag. Det var nämligen Becky som fyllde 18 år. Så då blev det tårta på dagen, massa snack och trevliga människor. Senare på eftermiddagen gjorde vi oss iordning för att fara ut och äta middag. Jag hade tur som fick håret lockat av Becky så jag fick fina hollywood-lockar och sen blev jag sminkad av Ida. Det blev väldigt fint. När alla gjort sig fina begav vi oss till Challenge för att äta en jättegod middag. Sen blev det en sväng till 1906, men det blev inte så sent för mig som åkte hem halv 1 då jag skulle jobba dagen efter.

           
           Jag bjuder på denna inte så charmiga bild för att visa de fina lockarna

           
                      Jag åt BBQ baby ribs och det är att rekommendera

Tur var det att jag gick och la mig i tid den fredagen. Lördagen på jobbet var fullsatt med jobb till tusen. Vi hade nästan 380 kunder. Det var en både en krävande, mindre rolig och skojjig dag. Något roligt som hände var norrmannen som stötte på Stina och norrmannen som frågade om jag ville hänga med på öl efter jobbet. Haha, vad vi skrattade gott åt det. Det jobbiga var att putta och slita i de 170kg tunga gokartarna, även att dra igång alla bilar i startsnören. Vaknade på söndagen med riktigt mycket träningsvärk.

           
                     Fullt med tält och bussar i depån under Rally SM 2010

Söndagen regnade nästan hela dagen bort så då böts våra 380 kunder ut till 15 futtiga. Stor skillnad jag vet! Så då fick vi göra andra åtagande som att städa kontoret och kiosken. Men förutom det hann vi se lite Rally SM. Först lite på morgonen då vi använde en stege och klättrade upp på en container så vi hade utsikt på både jobbet och rallyn. Senare på dagen när det blev finaler så lyckades jag och Stina smita in på VIP platserna och titta, men även då hade vi koll så vi kunde se om det kom några kunder. Det är första gången jag jobbar med en tjej på jobbet och det var riktigt roligt att jobba med Stina och vi jobbade väldigt effektivt och bra tillsammans tycker i alla fall jag.


Sova?

Vad är inte mer utmärkande med sommarlov än dem sömnlösa nätterna!? Jag har verkligen lyckas vrida om mitt dygn enormt. Just nu är jag pigg som en nötkärna, eller det är i alla fall vad jag vill tro att jag är! Egentligen skriker min kropp efter sömn! Men det känns helt enkelt inte rätt att tillbringa sin enda fria tid från skolan med att sova. Jag vill ta vara på all tid jag kan. Tillexempel som nu; jag borde sova för imorgon är det jobb som gäller, men egentligen vill jag bara ligga läsa en bok, är det fel?

           
                               En som inte vill sova bort sommarlovet


En ledig tisdag

Öppnade den andra lediga dagen med att fara in till stan för att lyssna på musikarna på stan. Det lät bra och var riktigt underhållande! Senare gjordes en rad med ärenden, vilket innebar allt för lång tid i en varm bil. Så efter det blev det att vila innan det var dags för att städa rummet, som av någon anledning alltid lyckas bli stökigt även om man bara tillbringar nätterna där. Hmmm...

På kvällen blev det promenad, popcorn framför en film med jättebra ljud på datorn. Jag fick nämligen en sladd igår som gör att jag kan använda högtalarna från min CD-spelare till datorn. Kan man bli mer tacksam och glad!? Svårslaget!

          
                     Numera kommer mitt datorljud ut från dessa högtalare

Cool tjej

 
                                        Awesome klipp på en cool tjej

Update

Nu har det varit mycket jobb på schemat och inte mycket speciellt särskilt har hänt. Men här kommer en lite resumé. Ena dagen körde jag två kunder i dubbelkarten som är väldigt påfrestande att köra, så dagen efter blev det att jobba med träningsvärk. Samma dag fick jag en turn av trötthet som slutade i ett enormt skrattanfall. Har också fått praktisera min engelska då jag fått instruera utländska kunder två gånger under dem här arbetsdagarna. Ett annat språk jag förbättrat är min norska. En norsk grabb tyckte jag pratade så bra att han var tvungen att fråga om jag var norsk. Det tar jag som en komplimang! En annan som delade ut komplimanger var den kund som gick och tog min bror i hand och tackade för den goda servisen. Sånt kan verkligen skina upp dagen för en. Allting har ändå gått ganska bra på jobbet, tills sista dagen. 

           
                             Mattias gjorde ett försök till att se norsk ut

Jag stog ute på banan för att flagga in kunderna från sitt körpass. Vilket innebär att dem ska släppa gasen och rulla försiktigt in i depån. Men en liten kille gjorde totala motsaten. Han trampade ful gas och körde rakt emot mig. Jag flyttade mig åt vänster då dem flesta kunderna som inte fattat flaggen brukar ta den vägen. Men den här killen tvärsvängde åt mitt håll och svissade förbi en millimeter ifrån mig och mina fötter. Det enda jag tänkte när jag såg att han kom i full fart var - Det här kommer göra ont, det här kommer göra ont! Efteråt när jag upptäcker att han faktist missat mig och jag fortfarande lever, började jag tänka på allt hemskt som kunde ha hänt. Först slog hjärtat miljoner slag i minuten, sen när jag började slappna av blev jag helt skakis och sen när jag äntligen slappnade av så kom tårarna. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

Igår däremot var jag inte på jobbet för då var jag ledig, precis som idag. Dagen invigdes med en härlig sovmorgon. Efter en sen frukost åkte jag till Jenny, som jag cyklade in till stan med och hade en picknick i badhusparken. Vi pratade, fikade och läste skvallertidning ända tills klockan blev kring middagstid. Då tog vi cyklarna tillbaka och åt en god kycklingssallad hos Jenny. Därefter begav vi oss med bil till hammenviken och spelade kubb med Frida, Nils och Adam. Några kubbspel senare (vi tjejer vann!) avslutade vi kvällen hos Frida med att se en hyrd film. Det var en väldigt trevlig och rolig dag! Hoppas det blir fler sådanna.


Solfrossa

Vilket härligt och varmt väder det var igår. Fenomenalt soligt! Försökte njuta av all ledig tid i solen, så det blev att fara och bada på Fårön med kusin Therese och bror. Det var väldigt skönt. Var i vattnet hur länge som helst.

På kvällen blev det mjukglass och en tur på Södra hamn, eftersom vädret fortfarande var enormt bra!

En annan dag som solen sken, i alla fall sina stunder, var i lördags på dragracingen. Det var riktigt roligt och var där från ca 11 till 22. Hela dagen med bilar, motocyklar, dragsters och skotrar, sen trevligt folk och godis remmar. Det regnade dock lite och på dem mest olägliga ställena. Precis när top fuel skulle köra tillexempel, så det blev inte så mycket av det för min del. Men det kommer fler gånger som man säger. Kul var det i alla fall! Lyckades även bränna mig på knäna av alla ställen, men så satt man ju på en läktare i gassande sol också, vilket kanske förklarar lite. Haha! P.S. Glömde ju ta med mig kameran, så det fick bli några bilder från mobilen istället.

               
             Här satt all publik i värmen och njöt av ljudet från de olika tävlande

           
                  Först gäller det att värma däcken, då ryker det rätt häftigt

           
                             Monica Öbergs top fuel bil inne i depån

Hela den dagen gick jag dock omkring med enorm ryggvärk, vilket resulterade i att jag fick sova lördagsnatten med benen i 90 grader. Dagen efter gick det inte att fara till jobbet så det fick bli att bara ta det lugnt.

Precis som idag, men nu är ryggvärken i princip borta efter x-antal värktabletter. Men det känns som jag fått någon sorts solfrossa av allt bra väder. Känner mig febrig och riktigt trött. Om jag orkar kanske det blir att fara och se den nya twilightfilmen på bio, men får väl se. Sommarlovet fortgår annars helt underbar!


Tillfällig nedskärning av blogginlägg

Nu var det nån dag sen jag skrev, men så kan det bli när dagarna fylls med olika sysslor och nöjen. Tyvär är den största delen sysslor och inte så intressanta att jag känner att dem är värda sin plats på bloggen.

Har jobbat både torsdag och fredag. Den senare nämda, alltså idag gick dessutom det mesta fel. Det var massa kunder och sen tre bokningar på det. Sen på den största bokningen gick en transponder (grej som tar tider) på en av kartarna sönder, så då blev det massa tjorv och bokningen tog mycket längre tid än beräknat.

Efter en sån dag känns det bäst att få springa av sig allt negativt, vilket jag just gjort. En timme ute förbättrade definitivt mitt humör.

Onsdagen däremot innehöll minigolf, en sväng till stugan, film, en promenad och lite konsertmusik. Det har varit "håjladokonsär" i logen här i vår lilla by. Det var Storstryk som spelade och det blev tydligen slutsålt. Själv köptes inga biljetter här i huset då man ändå hör ända hem till oss och om man går ut så låter det helt okej. Det var en härlig onsdag!

           

Ikväll blir det att sova ordentligt, för imorgon blir en heldag på Långnäs för att se och lyssna på Dragway. Längtar! Ska se om jag orkar dra med mig kameran också.


Storshopparn

Som sagt så blev det att fara till Skellefteå igår för att shoppa. Det var jag, mor, kusin Therese och hennes mor som gjorde stan i Skellefteå lite farligare när vi satt kurs mot affärerna. Jag och Therese gick till alla klädbutiker vi hittade och det slutade med att jag kom hem med; ett par chinos, en klänning, leggins, ett par sommarskor och ett par sandaler. Jag blev väldigt nöjd med mina inköp och jag fick möjlighet redan på kvällen att testa mina allra första chinos som var enormt sköna, snygga och billiga (150kr från Bik Bok). Ett riktigt kap!

Många affärer och en fika senare började jag och Therese att känna oss nöjda. Men det var inte vad man kunde säga om våra mammor. Så där mer mot eftermiddagen då började dem shoppa på riktigt! Haha! Så då satt jag och Therese oss ner på en bänk och pratade istället å det var inte dumt det heller! Jag tackar så mycket för en jättebra shoppingdag med väldigt roligt sällskap!

           
                 Så här såg det ut förra gången jag och Tess var till Skellefteå


Såpopera

Äntligen är den sista dagen av 4 jobbardagar i raken över. Det känns helt fantastiskt att jag ska få vara ledig i hela 2 dagar nu. Gissa om man är lite lycklig? Haha! Jag tänker ta vara på varenda minut av min ledighet. Ingen minut ska kännas bortkastad. Därför bär det av till Skellefteå med go-kusinen imorgon för lite shopping.

Sista dagen på jobbet har varit den lugnaste på länge, även en av dem roligare. Dagen innehöll nämligen roliga arbetskamrater, baklängeskörning med gokartar och vattenkrig med tvålvatten. Jag fick massa såpa i munnen tack vare mina kära kollegors busstreck, så det blev värsta såpoperan (!). Hahahahaha! Märks det att jag är på bra humör?

           
                              Bild från min sena joggingtur efter jobbet

Storm och skräpmat

Jobb idag som igår. Tack och lov var det inte lika mycket folk idag, men det flöt på hela dagen förutom en stund då regnet fullkomligt öste ner. Det kom helt plötsligt. Först började det mörkna jättefort, sen åskade det och blixtrade. Och hux flux vräker det ner ett ohyggligt stormväder. Jag fångade lite av det vansinniga vädret med mobilen, från kiosken där jag fick sitta helt ensam, medan alla de andra hade sökt skydd i garaget.


           
                                 Min utsikt från kiosken (varning för högt ljud)


Så det blev rätt folktomt - inte så många som vill köra gokart i fullkomlig storm. Haha! Fast oss gjorde det inget, för nu fick man en paus att käka lite. Chefen hade råkat göra en felbeställning så han bjöd på hamburgare med strips från Sunes till alla vi som jobbade. En hel kartong full! Haha, det såg rätt kul, när alla genomvåta satt och åt hamburgare!


Mario kart

Igår var det riktigt fullt upp, med massa kunder hela dagen. Men även om dagen kändes väldigt jobbig med allt jobb fanns där ett par roliga stunder. Ett exempel är killen som hade med sig en klase bananer så han kunde kasta bananskal som i Mario kart. Han blev väldigt besviken när han upptäckte att en bil inte sladdar i verkligheten för att den kör på ett bananskal.

           
                       Mario kart kanske inte beskriver verkligheten

Jobbarmyran

Idag är första jobbardagen av 4 på raken avklarad, så alltså bara 3 dagar kvar, med den värsta imorgon. Men det ska nog gå ann. Blir en tidig kväll förhoppningsvis så man orkar med. Det har varit så himla mycket skojj med släkt och vänner när jag varit ledig, så nu längtar jag som tusan till tisdag!

           
                                     Matte jobbar hårt som flaggare

Med skurhinken i högsta hugg

Idag har varit en riktig städardag. Har städat både nere och uppe. Dessutom har jag ansträngt mig för att fixa till i mitt eget rum. Även om det låter gode jobbigt, tycker jag det är helt okej. Det bästa är om man har planerat det själv och det är ingen som sagt åt en att göra det. Jag vet inte varför det är så, men jag gissar att det är för att det känns bra att få ta eget ansvar. Sen om man gör allt med lite musik så går det mycket fortare. Här hemma dunkades musik förfullt när jag och bror sprang omkring med dammsugare och skurhink i händerna.



Ballroom Blitz - Sweet (den här bl a hjälpte till i städningen idag)

RSS 2.0