I Tid och Otid

Har denna kväll varit på musikalen "I Tid och Otid" som jag tidigare skrivit om. Men när jag nämde den tidigare sa jag att den sattes upp av musikklasserna från Christinaskolan men där ska naturligtvis dansklasserna också räknas med plus att jag idag fick veta att även elever från Musik- och Dansskolan i Piteå var medverkande.

Musikalen handlar om två ungdomar som hamnar i en tidsmaskin tillsammans med en professor. Maskinen fungerar bakåt i tiden, men när de ska tillbaka till sin egen tid igen går det sämre. Den humoristiska resan genom århundradena ackompanjeras av musik som spänner från Bellman till modern pop, med passande dans och kostymering som komplement.

Det var jättebra! Jag såg den först en gång på eftermiddagen och sen nu på kvällen. Kvällsföreställningen var förträfflig! Mycket cred till alla som medverkade och gjorde musikalen till något njutningsfullt och roande, med fina toner, roliga personligheter och många talanger. Alla var otroligt duktiga!

Professorn och de två ungdomarna i tidsmaskinenHjärncellerna sjöng och dansade när professorn tänkteMusik- och Dansskolans elever spelade vackert i orkesternDanseleverna dansar ballet i 1700-talets andaTidsmaskinen tog dem till stenåldern 
Bilder från PT-tidningen


Musikcafé

              Klasskompisarna spelar och sjunger bra!

              Bilden tagen under repet så det är tomt på dansgolvet.

Öronen fulla med dansbandsmusik, det händer inte varje dag. Men nu är det så att går man åk2 estet på våran skola så håller man i musiken på skoldansen för ettorna och tvåorna. Därför har vi under de senaste ensemble lektionerna ordnat ihop ett dansbandsprogram, med blandad komplott, som vi spelat upp idag.

Det var inte många som dansade men konserterna gick ändå hyfsat tyckte jag, om man räknar med att nästan halva klassen var förkylda! Själv är jag ändå rätt nöjd med min insats.

På kvällen hade vi musikcafé för familj och vänner, då gick det mesta mycket bättre än under dagen, plus att vi hade lite extranummer. Ingen dansade men vi sålde fika och det är väl svårt att fika och dansa samtidigt!


Tråkiga nyheter

Jag har aldrig varit mycket för att titta på nyheterna, det sägs ju mest bara tråkigheter där. Tänk då dem som jobbar med att berätta om alla hemskheter som händer här i världen. På TV ser dem väldigt allvarliga ut, men vad gör nyhetsankarna när dem inte är i sändning?


Lita på instinkterna

Nästan hela dagen har jag pluggat körteori. Undantag för ett spinningpass, lite snöskottning och bakning.
Bakade gjorde jag för att vi ska sälja fika på tisdagens musikcafé med klassen. Men när jag skulle baka min tigerkaka, kändes det som att något inte riktigt stämde. Jag är ganska bra på att baka, men smeten blev väldigt kompakt och mina instinkter sa mig att det borde vara mjölk i ingredienserna. Jag läste receptet flera gånger och inte en mjölkskvätt stod med, så då gjorde jag bara som det stod.
Men sen när jag tog ut kakan ur ugnen var den väldigt "torr", så nu måste jag baka nytt till på tisdag. Äsch då! Nästa gång ska jag lita på mig själv när det inte riktigt känns rätt.

Min tigerkaka blev inte riktigt vad jag tänkt mig
Min lite för torra tigerkaka


A real life blogger

Hela famljen åkte in till stan idag för att göra ett ärende. Det var brorsan som skulle kolla på ett par byxor inför musikalen "I Tid och Otid" som han ska medverka i. Det är musikklasserna från Christinaskolan som håller i den och det är föreställningar nu på tisdag och onsdag. Självklart kommer vi och tittar och det kommer säkert vara jättebra!

Själv är jag glad att jag följde med på stan fastän jag kunnat stanna hemma. För tro det eller ej, jag hittade mig ett plagg som jag faktist provade och köpte. Det är något som inte händer varje dag. Jag såg plagget igår när vi var in till stan en snabbis och jag fastnade för den i skyltfönstret, lite häfigt, känns som sådant bara händer på film.

Efter ett längre tag på stan kom vi fram till att vi skulle mätta våra hungriga magar med middag på Thaigarden. Jag åt thai marinerat fläskkött med ris och jordnötssås. Det kan jag verkligen rekommendera för det var väldigt gott!

Känner mig lite som en riktig bloggare, med all shopping - ett plagg, och middag på restaurang. Det enda som saknades var latten i handen och dagens outfit. Hehe.

Jag har ändå inhandlat en till produkt idag fast jag säger inte vad förrän den kommit med posten. Håll till godo!


Ingen latte för min del


Mitt rum är inte stökigt. Jag har ett speciellt system där allt ligger överst.

Bestämde mig för att göra något vettigt av den här fredagen. Så direkt efter frukosten började jag städa. Kändes som en evighet sen jag städade mitt rum riktigt grundligt. Ursch! Det blir så när man har mycket för sig eller då man somnar direkt efter skolan. Utöver mitt rum, fixade jag i köket och vardagsrummet, hängde tvätt och gjorde disken, mest för att jag kände att jag inte hjälpt till hemma särskilt mycket senaste tiden. Det är en härlig känsla man får när man uträttat något meningsfullt.

Idag fick jag bestämma middagen och då fick det bli hemmagjord fiskgratäng med dillsås och potatismos. Smaskens! Åt det första gången hos famor och farfar när jag var liten, men då var det findus färdiga.



Ett tips för en lyckad middag eller lunch


Våffeldagen

Idag är det våffeldagen 2010


Den jobbiga torsdagen jag fruktade när jag klev upp imorse lyste med sin frånvaro. Av någon anledning känns det som att dagen har gått förbi rätt bekymmerlös.
Mattelektionen flöt på utan större svårigheter, svenskaprovet kunde väl gått bättre, men även kunnat gå sämre. Dem 3km på bandet kändes som 3m och inga felspel på orkestern. Att sen avsluta dagen med en god våffla med socker, sylt och grädde kändes ju inte heller helt fel.


Det som låter för bra för att vara sant är oftast det

Francois Voltaire + Jacques Rousseau + andra snubbar/or = Svenskaplugg.
Imorgon är det prov på upplysningen, skojjigt värre...! Har suttit hela kvällen med ena ögat i svenskaboken, andra ögat på TV:n och öronen på Spotify. Haha! Koncentrationsnivån är på topp känner jag.
Tänk om man kunde få lära sig alla skolämen från TV:n, jag lovar att om du frågar mig imorgon så kommer jag med största sannolikhet lättare kunna berätta om uppdrag granskning som gick på TV i kväll än redogöra för varför Diderot var en "farlig typ". Inte bra!
Såg förresten lite från programmet Fuskbyggarna där dem visar historier från människor som blivit utsatta för personer som utger sig för att göra ett "snickarjobb", men sen inte gör det eller inte gör det ordentligt. Det understyrker i alla fall min rubrik till dagens inlägg. Dock blev köket som de svenska byggarna gjorde fantastiskt snyggt!! 

                                               


Ratta rätt på rätt sätt

Under vår väldigt långa lunch skjutsade Jenny mig för att göra ett ärende. När jag satt där i passagerar platsen kunde jag inte låta bli att verkligen avundas henne och längta tills den tid då jag själv får sitta framför ratten och ta kommandot. Dessbättre känns den drömmen mindre långt borta efter idag. 
Efter skolan slutat skyndade jag och Sofia till körskolan för att ha vår första teorilektion. Förmodligen kommer det att kräva mycket plugg framöver men det känns inte särskilt jobbigt när belöningen av allt jobb förhoppningsvis slutar med körkort.


The Biggest Loser

Personlig tränare
Jillian - Personlig tränare i "The Biggest Loser"


Ett år går fort och nu är mitt korpenkort på sina sista dagar. Tråkigt, för jag tycker för det mesta att träna är riktigt roligt, plus den underbara känslan efter man gjort värsta jobbiga passet (jag syftar inte på träningsvärken). Förmodligen kommer jag inte fylla på det förrän till hösten eftersom jag vet att jag kommer ha fullt upp framöver med allt möjligt, men jag kommer nog pinna på här hemma med träningscykeln, vikterna och min pilatesboll. Hoppas bara att man orkar hålla igång även fast man inte har något träningskort som pushar en, eller någon personlig tränare som dem i TV-programmet "The Biggest Loser".


Hilarious!

Måste bara få dela av mig av ett youtube-klipp av en riktigt awsome dude som min kompis Sebbe tipsade mig om. Killen - Ray William Johnson visar olika klipp och lägger till sina en aning vrickade men underhållande kommentarer.

Skrattade skitmycket åt, - and then OMG a third one comes but it´s way over there so it doesn´t matter.


Delad glädje är dubbel glädje

Fredagsmorgonen började på bion med estet för att se vår egen upsättning av musikalen Hairspray, vilket kändes som ett hyfsat bra sätt att starta sista skoldagen innan helgen.

For till bion med estet för att se vår uppsättning av musikalen hairspray Lite ihopkok av bilder från vår musikal

Denna dagen stod jag och Mattias (lillebror) för middagen. Jag bestämde att det skulle göras biff och potatis. Eftersom jag inte hittade ett recept på biff så kom jag på den galna ideén att laga biffar från eget huvud - hur svårt kan det vara? Tillräckligt svårt säger jag bara, mina ostfyllda biffar blev inte lyckade!! Tur att Matte lyckades göra god potatis i ugn. 

 Jag gjorde biffar från eget huvud - ingen lyckad komplott Lillebror gjorde goda potatisklyftor i ugn

På kvällskvisten gästades jag av mina goda vänner Frida och Sofia. Vi använde kvällen väl med att spela riktigt roliga spel som Vem blir prinsessa? och Galen panna (ett spel jag rekommenderar) och prata väldigt mycket om allt möjligt. En riktigt lyckad tjejkväll som inte avslutades förrän tidigt på lördagsmorgonen.

Så ser en riktig prinsessa ut - i alla fall enligt reglerna i spelet Vem blir prinsessa?

Lite innan kl 12 infann oss jag, Jenny och pappa i Sikfors. Det var nu vi skulle få användning av det projekt jag tidigare talat om. Vi bestämde oss nämligen i förra helgen för att delta i Snowräjstävlingen som anordnades i Vargbacken. I veckan så har det därför mekats fram en tvåsittsig bob här hemma - gjord från min cruiser cykel för två.

Vårat åkdon ihopsatt och ihopskruvat i garaget Det färdiga bygget i garaget

Efter första och enda provåket (den var alldeles för tung för att dra upp fler gånger) blev vi glatt överraskade både Jenny, jag och pappa. Bobben gick riktigt snabbt och vi lyckades manövrera den utan att välta. Även om det kändes riktigt okej räckte det inte riktigt fram till någon pallplats, men kul hade vi i alla fall.

Vårat åkdon på plats innan start Jenny och publik Jenny och jag med full fart i backen Tävlingsbidraget som vann för snyggaste åk - ett badkar 


Orkestertorsdag

Varje torsdag efter skolan spelar jag i orkestern i Piteå Symphonic Band, en av mina roligare fritidssysslor som ändå inte är helt onyttigt!
I april ska vi till Tjeckien i en vecka och spela. Jag är laddad till tusen! Förra orkesterresan som gick till Tyskland kunde jag inte följa med eftersom jag blev sjuk pga min mage. Men nu är jag frisk och ser framemot min första utlandsresa!


Jag spelar tvärflöjt i orkestern


Expedition hemligt bygge

Efter lite TV tittande och pyttipanna i magen, bestämde sig jag och pappa att göra iordning vårat bygge inför lördag. Några ideér senare kom vi fram till att vi behövde svarva och begav oss till ett garage med möjlighet att låna svarvarmaskinen.

Imorgon gör vi dem sista finjusteringarna, men vad hela bygget är berättar jag inte för än på lördag.

Det är alltid bra att ha sina jobbhandskar när man jobbarDet är med mycket presicion man svarvarSvarvarmskinenGod tillgång till nycklar för att skruva


Att ha turen på sin sida

Matteprov på torsdag och jag hoppas verkligen att jag fixar det. Har tränat matte hela dagen, på lunchen med Jenny och eftermiddagen med Sofia. Tycker det är oerhört svårt att komma ihåg och hålla reda på alla olika formler och lösningar. Var tog hederliga vanliga siffror vägen?

Fick förresten brev idag, från Piteå Havsbad, jag hade vunnit skattjakten som jag och lillebror var med i när vi var där och badade under sportlovet. Jag vann en badbiljett för hela familjen. Skattjakt är kanske något för barn, men jag känner mig inte särskilt stor (än i alla fall)!

Jag vann skattjakten på PiteåHavsbad


Ingen vanlig måndag

Med inställningen på en lugn eftermiddag hemma med rykande te för att lugna min förkylning cyklade jag hem från skolan ovetandes om hur kvällen skulle fyllas av nyheter om hur någon hotat alla elever och lärare på min skola (Strömbacka).

Helt plötsligt disskuterar var och varannan ungdom på olika internetsajter om hur någon gått ut med ett hot på ett forum om hur han/hon ska ta med ett hagelgevär till skolan den 16/3-10 (imorgon) för att skjuta så många den kan innan personen slutligen ska skjuta sig själv. Människan skriver också i forumet att den blivit mobbad i flera år av både elever och lärare och allt detta är för att ge igen.

Vilken uppståndelse det blev, tidningar, radion och alla ungdomar med sina egna ideér om möjliga kanditater. Själv kan jag erkänna att jag blev en aning upprymd också, jag menar det är inte så ofta som ens skola utsätts för skolmassaker. 

Nu i efterhand visar det sig vara en kille 16 år som erkänt och påstår att det var ett skämt. Det är helt oförklarligt för mig att någon kan skriva om något sånt hemskt på skämt.

Du kan läsa om all uppståndelse här: http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5244973

 


När man minst anar det...


Vill ha!

När jag var liten fanns en stående punkt på min önskelista - ett djur. Och just nu känner jag att det finns en sak som jag vill ha, och det är en sån där gullig liten gosig sak som den här:



Kanske en dag i framtiden (om min allergi vuxit bort) att jag kan skaffa mig en gullig katt som den nedan (en ras med korta ben och vikta öron):


Partaj!

Nu har vi (klassen + extra folk) firat Sofia som fyllt hela 18år, med kalajsfest. Riktigt härligt!!

Jenny och jag började dagen med att åka in till stan för att fixa med present - det blev en liten spa-korg med blandad komplott. Body lotion, två ansiktsmasker, hårinpackning, flytande doftljus, en cider och lyxchoklad. Kändes som en ganska kul present, hoppas bara att hon tyckte detsamma!

Innan vi for iväg lockade Jenny mitt hår, det blev jättefint men det tog en tid (1,5h) för mitt hår är så himla tungt.
En lyckad fest, med en bra födelsedagsvärd! Grattis igen STOR Sofia!!!

Jenny lockar håret och jag testar en stil med panlugg
Jenny lockade hela mitt hår, det tog 1,5h.Jenny lockade mitt hår fint inför Sofias 18-årskalas


Kaosartat oflyt

Första lediga fredagen och jag startar den med att vakna synnerligen för tidigt, för att jag mår riktigt dåligt. Istället för en planerad dag på stan blev det såsa i soffan. Resten av dagen fortsatte med ett riktigt oflyt, t.ex. när jag skulle hjälpa till med middagen lyckades jag välta en bunke med vatten på mig själv och över spisen så blev jag tvungen att skura.

Eftersom det inte gick för sig att göra något vettigt idag, annat än att vila försökte jag leta upp artikeln som NSD skrev om orkesterspelet i Boden igår. Du hittar artikeln här: http://www.nsd.se//nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5235354.

När jag letade efter den artikeln kom jag över en annan som svarade på en fundering jag hade i veckan när jag satt och väntade på bussen. Det var en annons på ena sidan i busskuren som det stod om busseffekten och om hur man skulle spara pengar genom att ta bussen, så man skulle kunna fara till något soligt land. Sen var det lagt en massa sand i busskuren, så började jag kolla runt på dem andra busskurerna för min första tanke var att det var sand de använde för att sanda med, men det var bara i min busskur som det var sand i. Tyckte de var konstigt så jag var tvungen att ta ett foto med mobilen. Funderade på om det var för att de ville att man skulle känna som att man befann sig på stranden, lite rätt hade jag ändå; http://www.nsd.se//nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5235680.


Ibland tar man annorlunda mobilbilder


En obekväm mundering

Kring 21.00 anlände bussen med trötta och flamsiga musiker i Piteå. Det känns skönt att få komma hem efter en hel dags spelande med orkestrarna från Boden, Luleå, Älvsbyn och såklart vi från Piteå.
Tycker det har gått bra under omständigheterna; jag och Malin har känt oss krassliga under dagen och inte blev det bättre av middagen på Max som gjorde magen alldeles för stor för dem allt för höga och obekväma konsertbyxorna.
Dagen har varit väldigt roligt om än påfrestande. Stjärnor i himlen till Sofia N för sin skönsång och till Malin A för sitt vackra flöjtspel!

Dem höga orkesterbyxorna vi har på konserter till vår uniform.

                                De höga orkesterbyxorna används på konserter

Eftersom min helg börjar redan idag så tänker jag tillbringa resten av kvällen med att se avsnitt från serien Las Vegas.


Bigfoot

Sista skoldagen för den här veckan är nu avklarad. Imorgon bär det av till Boden med orkestern där vi ska ha konsert. Tur att vi sitter ner och spelar eftersom jag klantade mig rejält idag på idrotten. Under uppvärmingen lyckades jag trampa fel och stuka foten, så jag fick ligga resten av lektionen med foten i vädret. Nu ska jag sova så jag orkar med dagen imorgon.

Stukade foten på gympanKlantade mig på gympan Mitt fetto till fot


Choklad åt alla!

Tänkte ägna det här inlägget åt att berätta min bitterhet mot Macdatorer. Saker som irriterar mig; "stänga-ner-rutor-knappen" sitter på fel sida, skärmen bestämmer sig ofta för att visa alla rutorna samtidigt och man kan inte högerklicka.
Det första jag fick göra på skolan idag var att sitta framför musikprogrammet Logic för att repetera hur man spelar in, men tror du inte att datorn gjorde allt för irritera mig i högsta grad.
På sista lektionen skulle våran grupp på Es skapande spela in gubben noak, då bestämmer sig datorn för att ändra menyn lite då och då. Nej, tacka vet jag PC!!

 


Dumma dumma dator


Tisdagar är inte min favoritdag, men som tur var går dem allra bästa TV-programmen just idag. Har nyss sett The mentalist och Cougar Town (helt underbara serier) samtidigt som jag njutit av min Premium mörk choklad med hallon.  


Njutningsfull smakupplevelse

 


Tillbaka till verkligheten

Jaha, så nu var lovet slut och vardagen tillbaka. Hade min första lektion i Estetiskt skapande idag, kändes väl ganska okej. Kommer dock sakna att ha dans på måndagmorgon, man blev så där skönt pigg till nästa lektion efter att få röra på sig ordentligt.
Får väl se om man hinner köra slut på sig själv innan nästa lov - det återstår att se.


Vi dansade inte balett, men modernt och jazz



P.S. Filmen som jag skrev om igår heter BIG (från 1988) med Tom Hanks i huvudrollen D.S.


Favoriter

Måste bara få dela med mig av 2 favoriter från min sida. 

Hemsidan tjuvlyssnat.se kan verkligen göra en på bättre humör.

Religulous
Buss 350 mot Borås

Två tjejer ~14 sitter och pratar högt och det framgår att de båda håller på att konfirmeras.
Tjej 1: Alltså visst var Jesus svensk?
Tjej 2: Är du dum eller? Det är väl klart att han inte var.
Tjej 1: Men Bibeln är ju på svenska.
Tjej 2 (ironiskt): Jo, men visst det finns en liten by utanför Uppsala som heter Betlehem och där växte Jesus Svensson upp!


Den andra favoriten är en film som jag blev förälskad i när jag var liten. En av de första pianolåtarna jag lärde mig kommer från den här filmen. Kan du gissa vilken?


Slutscenen från filmen som skrivbordsbild på min laptop


Dagens outfit

Overall, hjälm, gokartdojjor, handskar och solbrillor!

Glada miner 2010 isrally i Råneå

Har spenderat dagen i Råneå ovanför Luleå för att köra isräjsing med Christofferssons team. Detta blev min första rallytävling som jag kört alldeles själv. Körde i damklassen och det blev väl godkänt för att vara första gången. Fegade lite i början, men jag snurrade inte och jag kom inte sist. Yey!

Satte ihop lite bilder från dagen, dra pilen över bilden för bildbeskrivning.

Bekvämare kläder under overallen för bästa bekvämligheterPackningen inför rallydagen - massa mackor och mycket drickaNervöst leende från mig på väg till RåneåPappa och Mattias i bilen på väg till israllytävlingenPubliken var samlad och i depån stod mektältenVi grillade hamburgare så de rök om det, ingen behövde vara hungrigLillbilen vi körde på isräjsingenBilen var som tur var bakhjulsdriven, skönt för mig som är van gokartSjälvaste Sara ute på banan i Råneå


80cm hårt arbete

Äntligen börjar solen titta fram lite under dagarna, skönt att vara ute när man inte förfryser ansiktet direkt man öppnar dörren. Förutom den ständiga kylan som har varit har det snöat helljokans mycket (för er som missat det), det blev jag varse om idag. 80 cm djupt med snö på bakgården! Skulle skotta fram till grillringen så man kan grilla lite korv nån solig dag framöver, men gud så jobbigt he vart. Men nu är det gjort, så då gäller det väl bara att få ihop några vänner som är sugna på korv och möjligtvis några marsmallows.

Skottade fram grillringen 2010  Skottade lång väg till grillringen  Mycket snö för att komma fram  Fick skotta av grillringen 2010


Det man ångrar är det man inte gjorde


Bestämde mig för att spräcka min lilla säkerhets-bubbla och fara till Piteå Havsbad för att bada. Vet att det låter otroligt, men så händer mirakel. Det blev jag och lillebror som tillbringade den första soliga sportlovsdagen inomhus, vilket gjorde att det inte var särskilt många badare heller. Skönt! Jag hade ganska roligt där, åkte alla kanor, satt i bubbelpoolen och värmde mig i ångbastun. Synd bara att vissa personer beter sig som idioter och inte kan tänka sig för innan de handlar. Sånna personer är det bara att försöka glömma.

Blir nog en till att sova alldeles strax, somnade inte förrän jag gick ner och la mig soffan igår klockan 4, är aningens trött. Är det bara jag som sover bättre på soffan?


Äventyren finns där ute!

Snacka om stendöd, kroppen min idag känns som ett enda blåmärke. Fast det är väl så det ska kännas efter en hel dag med slalom och snowboard. Så då vart det mys framför TV:n inkurad i en filt nästan hela dagen, tog två panodil på eftermiddagen och somnade.

Såg filmen "UP" när jag vaknade. Den filmen är bara för gullig, den är rolig och så har den en bra story. En av de roligaste klippen är när en groda misstas som väckarklocka av den nyvakna gubben Fredricksen.

Scenen med grodan som väckarklocka


Liften går ända upp!

Den mesta delen av den här tisdagen spenderade jag med Jenny och lillebror på Wallsberget för att testa min snowboard. Det är inte ofta man överskattar sig själv, men det här var mycket svårare (mycket roligare) än jag trodde. Har skrattat så jag tappat andan åt mina och Jennys försök att manövra snowboarden i backen likväl som i liften.


Önsketänkande?


Caca de perro a la Sara

Fick för mig att baka moster fior idag, men mina bakfärdigheter måste ha sprungit och gömt sig. Det gick inte särskilt bra, blev ett av de fulaste moster fiorna jag någonsin sett. Haha! Får väl hoppas att dem smakar bra, även om dem ser ut som lutande tornet i Pisa eller hundbajs.

Letade efter en riktigt snygg och smaskig bild av dessa bakverk på google som jag kunde lägga upp, men hittade nada. Därför blir det mina misslyckade som får pryda detta inlägg, håll till godo!

Jag bakade moster fior för första gången 2010
Moster fior a la Sara


10 orsaker att inte hata Heath Ledger

Igår såg jag den underbara tjejfilmen "10 orsaker att hata dig" och självklart blev jag som de allra flesta tjejer helt hänförd av rollen som Heath Leger spelade. I filmen är han snygg, farlig och med ett hjärta av guld var det svårt att inte drömma sig bort! Men den drömmen blev snabbt en mardröm eftersom jag upptäckte idag på ett skvallerprogram på TV att han faktist dog 22 januari 2008 av en överdos. Mitt hjärta gick plötsligt sönder en aning.


Heath Ledgers underbara roll i filmen

I filmen

Heath Ledger i rollen som Patrick Verona


RSS 2.0