När det är svårt att somna...

Jag har så väldigt svårt att somna på kvällarna. Speciellt på söndagskvällarna. Det är som att man har så mycket att fundera över inför veckan, så hjärnan kan inte slappna av alls. Dessutom är det extra svårt att somna när man under helgen har fått kura ihop sig hos en älsklings famn och somna med en arm runt sig och nu istället är man helt själv. Nu känns sängen som egentligen är rätt liten så väldigt tom och stor. Hoppas den här skolveckan och följande går i en rasande fart!

För stunden lyssnar jag på samma låt om och om igen. En låt som är mig väldigt varmt om hjärtat. Tycker den är så otroligt vacker!


Only hope - Mandy Moore

Vill inte att lovet ska ta slut!

Det känns som lovet har gått i en dundade fart. Jag vill verkligen att den ska fortsätta i en oändlighet. Det varit så enormt härligt! Inga bekymmer, måsten eller besvär. Bara roligheter.

I tisdags gjorde familjen Berglund/Marklund något nytt. Vi tog nämligen kort på en ataljé. Det var en tämligen annorlunda upplevelse, men en rolig erfarenhet. Och nu har vi en del fina bilder hemma också.

           
                            En suddig bild på Mattias under fotograferingen

Igår var jag och Sofia hos Frida. Där lagade vi en väldigt god tacomiddag och pratade om allt som vi inte hunnit när det varit skola. Vi fick även ett kort besök av Daniel och Kenneth. Det en väldigt rolig och trevlig kväll.
När vi sen skulle börja dra oss hem efter en rolig kväll kom jag på att jag glömt stoppa in motorvärmaren. Trots pappas varningsord försökte jag starta den kalla bilen vilket resulterade i att dem absolut inte ville starta. Varken efter jag faktiskt stoppat in motorvärmaren och väntat ett tag, eller efter att vi provat kopplat med en annan bil. Det slutade med att jag och Sofia fick skjuts hem av Daniel.


Awesome!

           
                                            Jag på Daniels skoter

Igår gjorde jag något som jag inte gjort på jätte jätte länge. Jag åkte skoter! Det var jätteroligt! Och eftersom jag har en så snäll pojkvän fick jag även testa köra. Det var om möjligt ännu roligare!
På vissa ställen hade grenar blivit nertyngda av snön så de vek sig över skoterspåret och det såg jättehäftigt. Det såg ut som i Narnia som Daniel uttryckte sig.
Mina täckbyxor var dessväre inte så bra på att hålla den smälta snön borta vilket innebar att jag var sjöblöt om rumpestumpen när vi kom hem. Haha! Det såg väldigt fint ut...

            
                                     Grenar som böjts över spåret

Både jag och Daniel var lite halvkrassliga på kvällen. Men då såg vi filmen Inglourious Basterds. Jag har hört många som pratat om den. En del tyckte att den var jättebra och andra att den sög. Jag kan säga att den inte riktigt var den genre som jag hade fått en uppfattning av. Men den var ändå rätt bra!

           
                          Brad Pitt fick visa sina kunskaper i italienska i filmen

Jag måste bara lägga in en bild på min mosters söta och häftiga pepparkakshus. Själv försökte jag mig inte på att göra något den här julen. Men vem vet... kanske i år!

            
                                  Bra fantasi med pelare av kanelstänger


Ett nytt år!

Nu har det nya året firats in och det firades in med ett väldigt glatt gäng! Vi åt en riktigt god middag med förrätt, huvudrätt och två efterrätter. Det blev en hel del historier, korta som långa, med och utan poäng. Intressanta diskussioner om de konstigaste ämnena man kan komma på. På det så blev det så lyssnade vi på när nyårskören sjöng bla Sverige och när Jan Malmsjö diktade in det nya året med Nyårsklockan (Ring klocka ring). Vi såg även hans nedräkning inför det nya året som var av en säregen klass. Haha! Självklart skålade vi med Pommac och tittade på fyrverkerierna också. En väldigt lyckad kväll!

(Det var fler härliga människor med på nyårsfirandet än dem på bilderna, men eftersom jag inte frågat om lov så känner jag inte att jag kan lägga upp alla bilderna.)


Dagen till ära gjorde jag min telefon nyårsfin

           
                                            Den fina dukningen

            Pilgrimsmusslor i sötpotatispuré, vitlölksrundlar, brynta morötter, melonsallad, en klick marmelad och balsamvinäger
                                                       Förrätt

            Oxfilé med ugnspotatis, blåbärsinfluerad rödvinssås och sallad
                                                    Huvudrätt

            Vitchokladmousse med vanlijarom
                                                    Dessert 1

            Chokladmousse
                                                    
Dessert 2

            Viktor, Kenneth och Daniel
                                  
Pojkarna gör iordning förrätten

            Therese
                                      Therese är söt i sin partyhatt

            Jag och Viktor
                                                 
Jag och Viktor

            Daniel och jag
                                                    
Daniel och jag
            
            Kenneth, Peter och Daniel diskar
                             
Kenneth, Peter och Daniel diskar in det nya året

RSS 2.0