Long time no see

Herregud, alltså det går verkligen inte bra för mig på bloggfronten, haha. Tänkte ju att jag skulle börja avancera och bli bättre och bättre nu inför min resa, men det verkar då bara gå åt andra hållet. Jaja, så länge jag inte ger upp så borde det fastna med lite rutiner efter ett tag! 
 
Så vad har hänt..
 
Jag har varit till Stockholm och Uppsala. Varit till ambassaden och fått mitt visa, Oyeah! Vilket var en upplevelse i säg. Tog en hel dag att gå på ambassadbesök. Började med att jag klev upp kvart i 6, gjorde mig iordning för att ta tåget från Uppsala till Stockholm centralstation. Måste även tilläga att på grund av regeln att man inte fick ha med sig sin telefon eller typ något förutom dokument till ambassaden var jag tvungen att hitta hela vägen från Uppsala till ambassaden i Stockhoklm utan mobil! Det är gode nervöst när man inte kommer från någon storstad direkt. Jag lyckades i alla fall ta mig in till Sthlm centralstation. Var lite tidig (man får inte komma 5 min för tidigt till ambassaden) så gick omkring lite på gatorna inne i stan. Sen tog jag buss från Sergelstorg till ambassaden. När jag kommer fram är det en riktigt lång kö utanför. Jag får vänta i 45 min innan mannen i dörren ropar "next" och jag får gå fram och lämna in mitt pass. Mannen tar mitt pass och jag får vänta utanför. Sen öppnar han dörren och ber mig vända mig om och lyfta fötterna för att se så jag inte hade något konstigt under sulorna antar jag. Det hade jag självklart inte och får därför komma in i det lilla förhuset. Då får jag ta av mig alla mina ytterkläder och lägga dem på ett band för röntgen, sen fick jag själv gå igenom en sån där som på flygplatser. Äntligen fick jag gå in i den riktiga ambassadbyggnaden. Väl där fick jag en nummerlapp och fick sätta mig ner och vänta. Tog kanske 10 minuter innan det blev mitt nummer. Då fick jag lämna alla dokumenten som behövdes för mitt visa och sen fick jag sätta mig och vänta tills dem ropade upp mig. 45 minuter senare hör jag Berglund Sara (med amerikanskt uttal). Äntligen tänker jag! Men det visar sig att det här inte är min intervju utan bara för att jag ska lämna fingeravtryck (alla fingrar, båda händerna) sen är det bara att snällt sätta sig och vänta igen. Ungefär 1 timme senare hör jag mitt namn ropas upp igen och jag är snabbt uppe vid luckan. Nu var det dags för intervju, jag var redo! Första frågan: Where are you going to stay during your year in the United States? Andra frågan: How many children are you going to take care of? Tredje frågan: How old are they? Det var allt, tog typ en halv minut, sen var mitt visa "approved"!! Det sjukaste jag varit med om! Har jag väntat i tre timmar för det där?! Hur som helst så har jag nu fått hem mitt visa och allt papperskör inför resan är fixat så det känns ju otroligt bra! 
 
Hälsade ju på kusinerna när jag var ner. Det var ju riktigt roligt det! Har aldrig varit hos dem och sett hur dem bor så det var riktigt spännande! Hade en riktigt trevlig och rolig vecka med väldigt olika inslag! Promenader, öppen förskola, bibliotek, lunch och fika på stan, bio och shopping hann jag med bland annat! Otroligt tacksam för att mina kusiner lät mig vara hos dem under den veckan! Väldigt shysst! 
 
Förutom att jag hade kul lärde jag mig en del om transportmedel i storstäder, så nu känner jag mig lite mer redo inför New Yorks transportsystem! Och det ser jag som ett stort plus! 
 
Vad händer mer i mitt liv... tja, vi håller på att göra om här hemma lite. Vardagsrummet har fått nytt färg på taket och nya tapeter (det var på tiden) och kanske det blir nytt golv också, vi får se! 
 
Igår var vi på skyltsöndag och sen blev det spontanmiddag på challenge och kolla på formel 1 finalen med gamla gokartvänner. Det var gott och trevligt! 
 
Förhoppningsvis kommer jag skärpa mig med bloggning, inser att det här blev ett väldigt långt inlägg, vilket det nog inte skulle vart om jag skrev lite mer oftare än typ en gång varannan vecka.. med det tackar jag för mig den här gången! Ha de, som norrmännen säger! :) 
 
 
Första bilden är utsikt över Uppsala och de andra två är Uppsala domkyrka. Tog tyvär inte så många bilder när jag var iväg, men jag ska försöka bli bättre på det! Vet ju själv vad jag tycker om inlägg utan bilder..! 

Halloweendocka och resväska

Till veckan ska jag till Amerikanska ambassaden och så passar jag på att hälsa på kusiner både i Uppsala och Stockholm! Det ser jag fram emot! Hoppas bara att besöket hos ambassaden går bra, annars kan det bli otroligt stressigt om jag måste dit en gång till för att något inte stämmer. Så nu står två resväskor i mitt rum. Kommer inte använda båda nu, men jag tänkte att det var lika bra att ta fram båda två eftersom när jag kommer hem är det inte så länge kvar. Det tar nog ett tag att tänka igenom en packning för ett år. Tur att man kan shoppa kläder där borta också! Annars skulle det bli väldigt mycket packning! :) 
 
      
Om jag minns rätt skrev jag att jag skulle visa en bättre bild på min halloween "outfit" i mitt förra inlägg. Tyvär blev det sjukt stressigt innan jag skulle fara så jag tog aldrig någon bild på hela outfiten men här kommer några på hur sminkningen och håret blev och man ser nog lite av hur klänningen såg ut. Eftersom jag hade en aning bråttom hann jag inte foto innan jag for så mycket utan fick istället fota när jag kom hem, därför är håret inte lika lockigt på det flesta bilderna. Men jag tycker nog att jag ser ganska docklik ut ändå! :)                                                        
 
 

Masquerade

Tiden går fort, en hel vecka sen jag skrev sist. Jösses. Så vad har jag man haft för sig.. jag har rustat mig lite mer inför vuxenlivet. jag är nu nämligen ägare av både bestik, glas och tallrikar! Längtar tills jag får använda dem! 
 
Annat som pågått är orkanen Sandy i bland annat New York. Följde nyheterna nästan slaviskt den kvällen, natten som den nådde land. Skrev till familjen och som tur var hade inte deras område blivit översvämmat och dem hade haft el hela tiden. Jag hoppas att kaos ska ordna upp sig för alla som inte hade lika tur! 
 
Till helgen ska jag umgås med "gamla klassen" och då ska man klä ut sig. Och äntligen har jag kommit fram till vad jag ska vara utklädd till. Jag har prövat lite sminkning idag (bild nedan), men jag kan visa en bättre bild när jag har hela "outfiten" färdig. 
 

RSS 2.0