Förvarning chikan, ingång vänster

Precis som rubriken lyder har jag den här dagen spenderat mesta delen i en rallybil och gjort min debut som kartläsare.

Igår fick jag ett erbjudande att få följa med i en riktig rallybil eftersom förarens ordinarie kartläsare inte kunde närvara. Självklart svarade jag ja. Och det ångrar jag verkligen inte, det var riktigt skojjigt! När det skumpade som mest i bilen kunde jag inte låta bli att skratta för det kittlade så skönt i magen! Haha! Något annat som gör det extra spännande är när man kör så snabbt att det blir lock för öronen, vilket hände mig några gånger.

När vi kört dem två första specialsträckorna blev jag intervjuad av PT som hade hört ett rykte om att jag gjorde min debut den här tävlingen. Jag fattar inte hur dem kan få reda på allt. Samma hände när vi kört klart alla sträckor, för då blev jag intervjuad av sportradion på P4 eftersom dem också fått höra samma sak. Hur i hela världen kunde dem veta det! I alla fall blir det väl till att lyssna på P4 på eftermiddagen imorgon eftersom det är då det sänds.

För det mesta gick allt bra, förutom tredje sträckan då vi körde fast i utgången av en chikan. Då var det bara ut med spade och försöka skotta sig därifrån och putta bilen. Bilen bakom om oss hann upp och dem hjälpte till. Gissa om jag blev en aning blöt när jag fick plumsa i snön för att skotta!? Haha! Men det var spännande och vi var långt ifrån de som körde av som värst! En kille missade totalt en sväng och åkte så långt in i djupsnö att den räckte upp längs dörrarna så han fick helt enkelt krypa ut genom ett fönster och ut på taket! Den synen vi mötte kommer jag inte glömma!

2010 i Sikfors 
Roadbooken, tidtagarur och hjälm med kommunikationsradio.


Den rejäla avkörning återskapad i paint.


Söt som socker...

... kanske inte riktigt men nästan.

Idag tog jag bussen in till stan för att jag och Jenny skulle fara på Oriflames öppet hus som vi blivit inbjudna till igår när vi gick på stan. Tur att vi bestämde oss för att fara på det! Där borta fick vi testa en massa produkter. Sen fick jag en ansiktsbehandling och både jag och Jenny blev festsminkade av en make up artist, som också gav oss en hel del bra tips! 

Under tiden vi var där beställde jag en dyr foundation, samma som hon sminkade mig med därborta, förhoppningsvis är det värt pengarna.

När vi skulle därifrån så snöade lite och jag vart tvungen att gå baklänges så inte min sminkning skulle bli förstörd - söt som socker var det va? haha

Nu ska jag sova så jag orkar med den tidiga morgondagen! Ha de bäst!

2010 med Jenny på Oriflame öppet hus
Min sminkning

Öppet hus med Jenny
En aning allvarlig kanske


Welcome to the 60´s

Vilken underbar kväll och dag! Hela veckan förresten. På skolan har vi haft musikalrep och föreställningar hela veckan lång och ikväll var det en riktig höjdpunkt! Det var fruktansvärt roligt! Jag önskar det här skulle ha vart det enda estet skulle gå ut på.
Jag har haft jätte roligt med nya som gamla vänner. En upplevelse jag aldrig glömmer, en sån där händelse som mina barnbarn kommer få höra flera gånger - när jag var barn då satte vi upp en underbar musikal med skolan! Haha! XD

 


Våran egen uppsättning som definitivt var underbar!


Övningsköra i backe

Äntligen har jag hittat ett par snowboardsskor till min nyinköpta snowboard. Hittade dem i Luleå och dem passade perfekt, priset också - 100kr. Sammanlagt har jag behövt lägga ut 350kr för snowboard och skor. Nä, inga värsting grejer eftersom det blir första vintern för mig att åka snowboard.
Kommer självklart fortfarande åka slalom men de var så kul att åka snowboard förra vintern när jag fick testa en kompis bräda. Förhoppningsvis blir det till att åka nu under sportlovet!


Min snowboard, dock inte skorna bredvid


Larry Koopa

Det är bara lördagkväll och det känns som jag hunnit med en massa skoj redan. Det är så skönt med helg, även om det inte kommer bli jobbigt på skolan till veckan. Så himla skönt och trevligt att ha musikalrep hela veckan. Önskar vi bara hade det, inga vanliga ämnen.

Den sista världenBossen i första världen i Mario Nintendo
Sista världen i Super Mario bros 3 och bossen Larry Koopa från första världen.

Har just spelat en massa mario på vårat old fashion nintendo - bästa spelet ever! :) Spelade hela kvällen igår med Sofia och Mattias. Vi kom till sista världen, vilket vi aldrig tidigare lyckats med. Vi blev som helt galna och jag och Sofia satt i soffan och skrek på brorsan när han spelade på en av det svåraste banorna. Helt hysteriska!


Imorse vaknade jag klockan 8 för att jag och pappa skulle fara till iskalla Sikfors för rallytävlingen Drivers open.
När vi kom dit bestämnde vi oss för att träna lite. Jag var inte direkt beredd på att det skulle vara glashalt så på första varvet bar det ut i snökarmen pga av för snabb ingångsfart i kurvan och en stark retursladd som jag inte lyckades häva. Pinsamt! Som tur var kom en med bil som kunde dra oss ur snödrivan så vi slapp skotta och putta i evigheter! Egentligen var det meningen att jag skulle köra själv, men väl där fick jag kalla fötter och så fick pappa sätta sig i passagerarsätet.
Första tävlingsrundan körde jag rätt snabbt men då snurrade jag men andra rundan klarade jag köra runt utan misöden, men då körde jag inte lika snabbt för jag ville inte snurra igen. Jag hade inte förväntat mig någon placering att hänga på väggen, så jag är fruktansvärt glad över att jag inte kom sist! Jag var i alla fall första tjej (vi var bara två tjejer)! XD Annars är jag rätt nöjd med min allra första rallytävling.  

För övrigt var PT-tidningen där för att se vilka som trotsade den -22 gradiga kylan för att köra rally. Ni hittar två bilder på mig på följande sida; http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5194501


Nostalgiska Sara

Nu har jag just säkerhetskopierat, som det så fint heter, alla bilderna på våran gemensamma gamla dator hemma. Vilket gjorde att jag tittat igenom våra bilder sen ett tag tillbaka, typ 2-3 år bak. Men det känns ändå som en evighet sen.

När jag tittade på bilderna från i julas så hittade jag bilder på mitt pepparkakshus som gjorde. Mitt första och enda pepparkakshus, och så kommer det nog vara för det var så fruktansvärt mycket mer jobb med det än jag trodde. Först göra mallar, sen baka dem gigantiska pepparkakorna som bara ville bli svarta eller gå i bitar, därefter dekorera - det roligaste och så limma ihop hela alltet med jätte varmt bränt socker. Huvva. Jobbigt var det, nästa gång jag ska, om jag ska, köper jag förmodligen ett färdigt pepparkakshus som man bara behöver dekorera!


Om nervositet smittade skulle hela världen skaka just nu

Nu är jag äntligen färdig med arbetsmiljö arbetet. Nu är det inge mer läxa innan lovet som jag har fattat det.
Skönt! Då är det bara musikalrep som gäller och det är ruskigt lugnt eftersom jag sitter i orkestern och låtarna
jag spelar inte är särskilt svåra. Det verkar som det bara är roligheter framöver som gäller då.

Direkt efter skolan och fettisdagsmiddag med semla åkte jag och pappa till sikfors och tränade inför rallytävlingen
till helgen. Körde bara fast en gång som tur var, önskar dock att jag hade lite mer kontroll över bilen. Känns lite
osäkert inför tävlingen. Det skulle vara enormt pinsamt att köra fast när en massa duktiga förare ser på. Det andra pinsamma som skulle hända är att jag kör fruktansvärt dåligt så alla typ kör ifrån mig med hur många sekunder som helst.
Haha! Skulle typ skämmas ihjäl. XD Så, ja jag är jäkligt nervös, sen hjälper det ju inte att jag vet att jag ska sitta
helt själv i bilen utan en pappa som sitter och berättar hur man ska svänga, när man ska bromsa, vilket spår man ska välja i kurvan eller när man behöver använda handbromsen. Ruskigt värre och ändå är det bara början.

Jo för om två veckorska jag vara med på rallytävlingen som går i Luleå och köra i damklassen med ett team med flera mycket erfarna förare. Hoppas det går vägen och hoppas jag inte krashar deras bil, jag skulle nog skämmas ihjäl då!!!

Efter träningen idag så for vi i alla fall och inhandlade en snowboard till mig, så nu hoppas jag på att få åka
mycket i backen på lovet. Härliga tider framöver alltså! Det känns som en del saker i mitt liv har tagit nya vändningar och kanske om ett tag kommer Sara Lovisa Magdalena Berglund Marklund skuttande i ett par jeans till skolan (internt)!! XDXD dXD


Vardagsrummet på skidor av jag och JennyVardagsrummet med skidor
Jenny och jag med vårt hembygge på skojjräjset i Sikfors
där rallytävlingen är till helgen


RSS 2.0