Älvor, kaniner och Iron Man.

Den här helgen har verkligen andats halloween. Direkt efter skolan i fredags så bar det av till Jenny för att fixa sig inför en helkväll med skojj.
Vi började med att inhandla lite grejjs på stan innan vi for vidare till Jenny och fixade kläder, smink och hår. Det var riktigt roligt att pyssla litegrann, det gör man inte så ofta längre. När man var liten pysslade man hela tiden, men nu har man ju aldrig tid.
När vi var färdiga såg vi alla tre ut som riktigt häftiga älvor. En havsälva, en skogsälva och en blomälva, gulligt värre!

           
                                     I full schå med att locka håret

           
                                                  Jag och Sofia

           
                                          Min älvsminkning på Sofia
            
           
                                   Jennys häftiga skogsälvsminkning

           
                                Jag, Jenny och Sofia som fullfärdiga älvor

Vi åkte först till Linnea W i klassen där vi träffade lite folk, pratade och hade det allmänt trevligt. Därifrån begav vi oss till fots till Stat.
När vi kom dit var det inte allt för många människor där, helt perfekt för att svänga loss på dansgolvet. Men allt för snart blev det proppfullt med människor och ruskigt trångt. Dem skulle verkligen kunna införskaffa ett större dansgolv.
Men roligt var det! Något annat som var roligt var att det var så många som hade klätt ut sig och lagt ner tid på sin outfit. Där fanns alla möjliga varelser från älvor, läskiga kaniner och Iron Man till creepy hästar, sailorkvinnor och ketchupflaskor.
Dessutom var all pynt runtomkring riktigt häftig. Dödskallar, pumpor, ljus och skellet samt spindelnät som hängde från ljuskronorna. Ruskigt coolt!

Lördagen blev också fylld med Halloween, då det var Halloweenfest hos Julia. Där blev det en hel del musiklyssnade, prat och helt underbara charader. Kvällen blev inte allt för lång för mig och Jenny då vi var rätt slitna. Men vem säger att man inte kan ha kul för det!?

Storbowlarna!

I helgen gjorde jag något som jag inte gjort på ett tag. För i helgen blev det minsan en tur till bowlinbanorna för att spela lite. Det var jag och Minett som gjorde bowlinghallen osäker i Lördags. I början av spelet hade jag riktigt mycket tur, jag fick till och med TRE strikes på raken (bildbevis nedan). Men efter spelet började rulla på (haha, skämt åsido) så började Minett komma igång. Resultet av det blev att jag var rejält spöad i slutändan. Det firade vi med middag på Thaigarden. Mumsigt!

           
                                          Minett med siktet på käglorna

           
                                               Mina tre strikar!!!


Med buss från björkarnas stad

I helgen har jag varit i Umeå, något som verkligen var roligt och härligt! 

Fredagsmorgonen började på det viset att jag lyckades dra sönder mina vinterskor precis innan jag skulle fara. Så det slutade med att jag fick ta på mig ett par nödskor och sen fara på lunchen och köpa mig ett par nya. Ingen fara egentligen för jag lyckades hitta ett par tiktigt fina varmare stövlar, men det kunde ju varit bättre tajming. 

Efter skolan fick jag åka bil med farbror som också skulle till Umeå, vilket var väldigt snällt, annars var planering så att jag skulle ta bussen ner. Inte det mest idylliska då jag hade två större väskor att kånka på från skolan till busshållplatsen.

När jag kom fram möttes jag av en gosig famn. Därefter blev det middag, en promenad till Universitetet och film för hela slanten. Perfekt!

Lördagen innebar en härlig sovmorgon för att sen traska ner till stan och kolla in affärerna. Hittade dock inget, men det var härligt att vara på promenad. Fick dock rätt ömma fötter, men det var det lugnt värt!

På eftermiddagen var det middagsbjudning som stod på schemat. Så då knallade vi iväg till Haga där det ägde rum. Där möttes vi av trevliga människor med ett gott humör. Där bjöds vi på trerättersmiddag;
Förrätt - Pilgrimsmusslor med palsternacksmos
Huvudrätt - Flamberad pepparfilé med potatis i ugn och till det ett glas rött
Efterrätt - Citronparfait serverad i citron
Som ni hör var det väldigt aptitligt, han som lagade var riktigt skicklig.

Resten av kvällen blev det mycket prat och lite pokerspel. Väldigt trevligt!

Söndagen öppnades med frukost på sängen och lite film. Efter en tripp till Ålidhems centrum för att inhandla hallon, blev det bakning. Slutresultatet blev en väldigt god hallonpaj.

             
                                         En vacker syn för ögat

           
                                 Hallonpaj smakar bäst med glass

När klockan började närma sig 6 blev det dags för mig att ta bussen hem igen. Åka buss i tre timmar och lämna Umeås mys kändes inte särskilt lockande. Det var dessutom första gången jag åkte buss så långt själv, så det var lite nervöst att jag skulle komma rätt och få med all packning. Blev osäker först om jag stod på fel ställe då bussen var sen till hållplatsen. Det visade sig sen att bussen var proppfull så jag fick åka med en extrabuss. Okej tänkte jag ingen fara för mig. Det jag inte visste var att jag var tvungen att byta buss i Skellefteå, så jag blev lite förvånad när busschauffören kom och sa att jag var tvungen kliva av bussen. Så där stod jag på busshålplatsen i Skellefteå minst sagt förvirrad, men det löste sig och jag lyckades både skicka mig och packningen hem till rätt stad. Det ska inte vara lätt att vara resenär, haha!

Skamvrån kan ge höjdskräck

Tänkte bara visa vilken syn dem som hälsar på i estethuset får se när dem går förbi vår sköna ormgrop.

           
                      På en av hyllorna står en minst sagt blyg pojke...

En enkel biljett...

Idag på skolan var vi på en teater som hette "En enkel biljett". Den handlade om en judisk flickas liv under andra världskriget. I föreställningen spelades judiska folksånger, samtidigt visades bilder och filmer från tiden kring andra världskriget. Jag tyckte föreställningen var enormt bra! Historien som berättades, musikerna som synkade spelade både glatt och sorgset och den film som visades under tiden i bakgrunden. På filmen visades en hel del bilder från Auschwitz, ett ställe vi besökte i våras med orkester. Det kändes väldigt läskigt att se bilder från hur det såg ut på koncentrationslägret under kriget , när man själv varit där. Varje gång det visades en bild som jag kände igen omgivning på hajjade jag till och så kändes det helkonstigt i kroppen.




Bilder från förr och bilder från i våras från både Auschwitz och Auschwits Birkenau


En tjejkväll i nostalgins tecken

Efter en hel dag med plugg och projektarbete, kändes det som att man ville fördriva kvällen med något roligt. Detta löste sig på det viset att jag och Sofia åkte in till Frida i stan. Efter ett stopp på affären för att köpa snacks (grönsaker med dipp) så fördrev vi tiden med att titta på gamla bilder och prata massor. Det är knasigt så fort tiden går när man har roligt! Inte förän klockan närmade sig morgontimmen begav sig jag och Sofia hemmåt. Det var längesen vi tre umgicks, så det var väldigt skönt att få prata lite gamla minnen och längta tillbaka till den inte alls så bekymmersfria tiden. Nu är det ju inte så länge kvar av vårat sista år heller, vilket känns helt fantastiskt!


                   
                            Den goda gamla tiden, i våran gröna soffa


Tro det eller ej

Förrförra helgen gjorde jag något som jag adrig gjort förut. Jag var på Hockey! Det var något väldigt nytt för mig. Jag har aldrig varit på ett ställe med så mycket testosteron på en och samma plats. Det var näst intill galet, det var trångt, varmt, folk som skrek och massor av känslor som hängde i luften. Kanske inte låter som en idealisk plats att vara på, men efter ett tag blev jag riktigt engagerad och sammantaget tyckte jag det var riktigt roligt! Jag hoppas att jag kommer få fara på en till Hockeymatch framöver.

           
      Jag såg en del hårda tacklingar, dessa människor måste ha en del blåmärken

           
                                   Det var rätt trångt bland publiken

           
                       För det mesta var händerna i luften för att hejja på laget

Under dagen innan matchen, blev det en runda på Luleåstan med fika på en av galleriorna. Chokladboll och hallonblåbärs-dricka. Gott!

           
                                              Så stavas gott på finska!

Samma helg blev det lite kvällsbak. Flera goda, stiliga chokladbollar. Sen på det en perfekt delikat pensionärskaka. Ibland blir det verkligen lyckat! Sen är det kanske inte alltid resultatet som räknas, helst inte när man kan ha så roligt som chokladbollssmetkrig! Haha!

           
                                          Vackra chokladbollar

           
                                                      Gofika!

RSS 2.0