Det är inte lätt att vara tjej

Irans böneledare, Kazem Sedigihi påstår att en djup urringning bidrar till jordbävningar.

                   

“Many women who dress inappropriately … cause youths to go astray, taint their chastity and incite extramarital sex in society, which increases earthquakes,” AyatollahKazem Sedighi told worshippers atTehran Friday prayer.

http://video.se.msn.com/watch/video/kan-brost-far-jorden-att-skaka/ahsf62hd

Härliga dag!

En rätt kort skoldag, men ändå kom jag inte hem förrän kring klockan 9.

Efter jag slutat åkte jag och några vänner till Blå Ängeln och åt middag, vilket resulterade i hawaipizza och massa roligt prat!

Sen bar det av för att öva marsch med orkestern. När vi gått från musikskolan till Nolia hade jag ingen känsel i fingertopparna. Hur ska jag klara av att gå ändå från Munksund in till centrum utan att dö? Förmodligen kommer jag klä mig så till den grad att man inte kommer kunna skilja mig från en michelingubbe.

Kvällens konsert "This is us" bjöd estet treorna på med sin egna komponerade låtar. Det lät riktigt bra och dem flesta var väldigt bra på mellansnack!

Inga hejarbilder, men så går det när man bara har mobilkamera till hands.


Hisnande hastigheter

Vad mer kan göra en på bättre på humör efter en dålig dag än en runda med motorcykel. Åkte med pappa efter skolan. När pappa körde ut på E4an första gången och axade åkte vi upp på bakhjulet, å ja det kittlade i magen! Tyvärr blev det bara en liten runda, men det gjorde mig ändå på bättre humör. Imorgon blir nog en bättre dag!

Tur att vi inte failade som han ovan.


En radioaktiv dag!

Lillebror är en inspirationskälla ibland. Jag hade loggat in på min blogg och sen lämnat datorn några sekunder. När jag kommer tillbaka sitter Matte och skriver ett inlägg som såg ut som nedan. Där av min rubrik idag. Måste medge att det var rätt påhittigt ändå.



Själva radioinslaget kan ni hitta på p4:s hemsida. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=229&grupp=8640

Stannade kvar efter skolan för att ha en klassisk konsert, som faktiskt gick gode bra! Sen fick alla som spelat en ros. Snällt!



Kvällen spenderade jag hos kussen Therese, där vi såg The Mentalist och Cougar Town. Härligt värre!


Sitter på Sveriges radio och väntar på att...

foto0675 (MMS)

Sitter på Sveriges radio och väntar på att få prata och spela på p4 Norrbotten. Kvart i 9 sänds det.


Ett organiserat Tjeckien

Tänkte visa ett litet klipp från våran Tjeckienresa. Detta är öppningslåten till konserten. Det är vi PSB (vita) och orkestern från tjeckiska musikskolan (orangea och gröna) som spelar.
Mellan låtarna var det två konferenciér som pratade, de böt även kläder efter några gånger så det var rätt organiserat till skillnad från våra egna konserter här hemma.
De berättade självklart på tjeckiska så det var inte mycket som vi förstod, förutom namnet på vår egen orkester och den lilla engelskan dem pratade.


Tillökning i familjen

Idag kom pappa hem med denna leksak. En Kawasaki motorcykel. Sweet! Hoppas nu bara att man får möjlighet at få provåka någon gång framöver. Det är så himla kul att åka motorcykel!

           
                  Pappa hann börja meka med den innan jag hann ta ett foto

Imorgon åker jag och två andra från orkestern plus vår orkesterledare till Luleå innan skoldagen börjar för att vara med på morgonradion. Vi ska prata om resan till Tjeckien och så ska jag och Amanda F spela lite flöjt. Så som jag fattat det ska det vara på p4, så om ni inte har annat för er en tisdagmorgon kan ni ju alltid slå på radion för lite skön flöjtmusik och lite snack. Tror inslaget kommer vara kring kl halv 9. Annars kan man tydligen lyssna på det på internet senare. Önska oss lycka till!

 

 


Butt scratchaaaaa

Tittade på ett av Ray William Johnsons senaste klipp och det påminde mig om Tjeckien, så det blev bara tvunget att få sin plats här på bloggen.




P.S Kommer göra ett längre inlägg senare om Tjeckienresan, så fort jag får tag på riktigt fina bilder. D.S

Var kom snön ifrån?

Nu var man hemma igen. Det känns väl sådär, hade gärna stannat längre i Tjeckien. I alla fall tills snön smält bort här hemma. I Tjeckien fanns inte spår av snö så det kändes lite tarvligt när jag här hemma fick leta för att hitta en snöfri plats att sitta ute i solen och göra läxor på. För det är vad jag har gjort idag, men nu är jag färdig.


För att få en paus i mitt pluggande åkte jag och mamma till min kusin och deras bebis. Tog en del härliga bilder!

För tillfället tänker jag och Mattias fara ut på säsongens första moppetur. Ska visa lite hur man kör och så, han tar ju moppekortet i sommar. Förhoppningsvis så fryser vi inte ihjäl.

Bild från förra året
Bild från förra årets första moppetur


Avnjuter dvdn från konserten i Tjeckien på...

foto0669 (MMS)

Avnjuter dvdn från konserten i Tjeckien på bussen. Sen har vi alla fått var sin.


Sitter i panoramabaren på färjan hem.

foto0665 (MMS)

Sitter i panoramabaren på färjan hem.


Vi har nu besökt Auschwitz.

foto0659 (MMS)

Vi har nu besökt Auschwitz.


Sitter i lougen just nu och väntar på att ...

foto0658 (MMS)

Sitter i lougen just nu och väntar på att få gå upp på scen och spela.


Just nu befinner jag mig 73m upp i luften ...

foto0641 (MMS)

Just nu befinner jag mig 73m upp i luften och tittar ut över staden Ostrava.


Idag åkte vi in till stan och shoppade. Ja...

dsc02086 (MMS)

Idag åkte vi in till stan och shoppade. Jag och Sofia njöt av god glass. Efter lunchen åkte vi och övade med en tjeckisk orkester, där blev vi även bjudna på pizza party. Just nu myser vi framför en film.


På väg hem från den rökiga tjeckiska jazzk...

foto0632 (MMS)

På väg hem från den rökiga tjeckiska jazzklubben.


Nu har vi shoppat färdigt på shoppingcentr...

dsc02078 (MMS)

Nu har vi shoppat färdigt på shoppingcentret Avion. Ikväll blir det musik på jazzklubben.


Klockan är 02.50 och nu har vi fått våra r...

foto0625 (MMS)

Klockan är 02.50 och nu har vi fått våra rum på internatet. När vi kom hit blev vi bjudna på kvällsbuffé fast vi ville bara sova.


Har just ätit middag på polska McDonalds.

foto0620 (MMS)

Har just ätit middag på polska McDonalds.


På väg med färjan till Tjeckien.

dsc02015 (MMS)

På väg med färjan till Tjeckien.


Kyckling wok med sötsur sås. Har just äti...

foto0588 (MMS)

Kyckling wok med sötsur sås. Har just ätit god lunch på en restaurang i Gävlebro.


Exalterad, uppjagad och i gasen

Nu är det bara några timmar kvar innan jag sätter mig på bussen på väg mot Tjeckien. Det känns helt otroligt och roligt! Hihi! Jag är verkligen helt exalterad, uppjagad och i gasen, det är galet. Kanske inte låter helt galet att fara till Tjeckien kan man tycka, men om jag säger att detta är min första utlands-resa så kanske ni förstår att jag är lite tjollrig.

Eftersom jag är på detta humör blir jag väldigt glad över minsta lilla, tex så har jag nyss skaffat Google chrome vilket gör mig väldigt lycklig. Det är helt underbart, snabbt, enkelt och roligt. Älskar att man kan göra sina egna bokmärken som man lägger i menyn.

Funderar faktiskt på att gå på en snabb promenad innan jag beger mig, kommer aldrig att somna på bussen annars, och kanske slutar jag att flamsa på datorn och ta massa nörd foton med webcamen. Hehe! Delar med mig av några nedan.

Liten inflikare bara; kommer ju att blogga från resan så gott jag kan, tyvär kommer jag inte kunna läsa kommentarer eller så, men det behöver ju inte stoppa er! Ha de!

Testar att mobilblogga för första gången....

foto0587 (MMS)

Testar att mobilbloggar för första gången. Tänkte att jag skulle testa om det funkar, så kanske jag skulle kunna blogga från Tjeckien, häftigt värre va? Just nu sitter jag på KIFAS och käkar middag.


Packat och klart... snart!

           

Efter skolan och körteorin har jag ägnat hela min kväll med att packa inför resan till Tjeckien, för tro det eller ej på fredag bär det iväg. Detta blir allså min första utlandsresa någonsin och jag är väldigt exalterad. Tyvär så har jag åkt på en förkylning som jag verkligen hoppas bli av med innan avresan. Nu ska jag sova och hoppas att snuvan försvinner under natten. Just min tur att bli sjuk precis innan något jag sett framemot jätte länge.

Ha de bra och sov gott, kram Sara.


Rå fisk, någon?

           

Läste i tidningen idag att dem ska öppna en sushibar i våran lilla stad. Skrattade lite smått för mig själv när jag läste artikeln för det påminde mig när jag kom i kontakt med denna råa maträtt första gången.

Det var en sommar som Sebbe och jag bestämde oss för att göra sushi. Det är en av hans favoriträtter och jag hade aldrig ätit det förut. När jag upptäckte vad sushi innehöll (ex. små bläckfiskar med skalle och allt), kan jag erkänna att jag blev lite avskräckt. Men cool som jag är var jag med ända från början och gjorde riktigt fina små sushibitar av alla annorlunda ingredienser. Ja, jag blev riktigt nöjd! Synd då att detta inte blev någon riktig höjdare för mina smaklökar. Men om dem öppnar en sushibar här hemma skulle det vara lite kul att fara dit ändå, bara för att.

TillverkningIhoprullad sushikorvMin första sushibitarDoppas i soya med matpinnar
Så här såg det ut när jag lagade sushi för första gången i mitt liv.

Ni hittar artikeln här -> http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5298480

Full rulle

Påsklovet har verkligen varit fullt med upptåg in i det sista. Just nu är jag helt slut i kroppen och önskar att det vore ett lov till istället för skola imorgon.

I fredags for jag, mor och bror till Luleå city för att shoppa. Väl där hände något oväntat och jag förvandlades från snål Sara till en riktig shopaholic som gick lös på varenda klädaffär inom räckhåll. Det var något jag aldrig trodde skulle hända mig. Men det var riktigt roligt och jag fick med mig riktigt fina klädesplagg.

När vi var på stan åt vi på ett ställe som heter SUB o COMPANY. Jag beställde en BBQ kyckling varm sub som var rätt stark men riktigt god, rekomenderas! Där kommer jag definitvit äta fler gånger.

Min sub med BBQ kyckling

På kvällen åkte jag till Frida N för att tillbringa hela natten. Vi såg på "Så ska det låta", hade långa samtal och kände oss allmänt vuxna.

Lördagskvällen spenderade jag på 18års kalas hos Julia L. Det var tjejkväll med rocktema och alla lyckades bra med sina tolkningar av riktiga rockbrudar. Vi åt mustig tacos och avslutade med en härlig fruktsallad. Tack för en lyckad kväll med god mat och mycket fnitter. Grattis Julia än en gång!

Min look inför rocktematFödelsedagsbarnet Julia

Åkte in till Storheden idag med mamma för att leta ett par sommarskor. Hittade ett par för 150:- på skokanonen som kommer att bli perfekt till Tjeckienresan med orkestern. Längtar till tusen!

Besökte även kusinerna idag och där togs oräkneliga många foton med min kamera. Eftersom min kära vän och kusin Therese är lite mer insatt i systemkameror än mig så fick jag lära mig ett och annat - som att ta flera foton efter varandra - en effekt vi hade mycket roligt åt.

Kusin & kyckling högsta hönsenSnart har all snö smältKyckling på cyklingTessan njuter av vårvädretTherese och kycklingen

Måste bara inflika att det var ohyggligt bra väder idag. Härligt när solen visar sig lite längre på dagen och man kan njuta av lite varmare vårväder!

(Håll pilen över fotona för bildkommentarer)


I min egna lilla värld

Det finns något som jag alltid kommer uppskatta så länge jag lever, och det är en härlig promenad. Idag har jag unnat mig två sådanna, tre om man räknar med all vandring på stan. Det är så härligt att vara ute och gå - speciellt nu när man inte längre behöver klä sig som värsta eskimån.

När man går på en promenad ensam hinner man tänka mycket, men istället för att bara fundera över saker i huvudet kan jag komma på mig själv småfnissa eller svara på mina egna tankar högt. Varje gång det händer känner jag mig lika dum och måste kolla mig runt så det inte var någon i närheten som skulle kunna tänkas höra mig fnissande för mig själv gå förbi. Förmodligen har detta säkert inträffat utan att jag vet om det och jag antar att den personen tyckte jag var konstig och fick sig ett gott skratt!

Har annars varit på stan med mamma och Matte och spatserat omkring. Alla tre hittade klädesplagg och jag inhandlade även ett nagellack. Dessutom fick jag min foundation som jag beställt från oriflame idag. Bara det bästa för dem bästa... eller hur var det nu?

                  


Höga stilpoäng tilldelades

            Sebbe, Matte & Dmytro
                                   Från vänster, Sebbe, Matte och Dmytro

Drog till Valls kring elvatiden. Efter några åk kände jag att åkningen började flyta på tillräckligt för att testa lite småtrix. Dumt gjort! I ett försök till att "snurra" men snowboarden stappade jag och föll rakt på svanskotan, vilket gjorde gode ont. Tur att jag hade så förstående killkompisar i närheten som kastade snöbollar på mig istället för att fråga hur det gick. Inte för att jag höll på att dö precis men.. ehe.

Jag var dock inte ensam om att baila, Sebbe åkte för första gången i lift och det var en syn att skåda. Han lyckades ramla nästan vare gång han åkte liften och han tog hem rätt häftiga stilpoäng genom att på alla möjliga sätt ta sig upp ändå. Bildexempel nedan.

            Sebbe ramlade i liften               
                                         Sebbe tar hem stilpoäng i liftåkning

Hela eftermiddagen har dock bestått av en mängd youtube-klipp och för att jag är så cool delar jag med mig av av min knäppa humor. Luta er tillbaka och njut!

Klippet med killen som blir knockad och försöker ställa sig upp, hur kul som helst! Skrattade tills magen dog och tårarna började rinna.




Världens mest jobbigaste Mariobana...?! Klippet mest rolig i början, sen blir den rätt utdragen.




Visst älskar vi alla charmen med de gamla godingar till TV-spel och alla deras bugg, eller?



Ingen planering

Hade tänkt fara till Valls idag och fila på snowboard-trixen, men så blev det inte. Det händer nog alla att saker inte blir som planerat, men jag tror jag är en av dem som ofta måste ändra planeringen för något i sista minuten. Inte för att idag blev mycket tråkigare eller så, vi far till Valls imorgon istället.

Mot eftermiddagen åkte vi in till stan och lämnade lite potatispannkaka och nybakta våfflor till farmor och farfar. Där blev jag och Mattias bjuden på en ruskigt god glass, Cornetto Bröllopsstrut. "En Cornetto som är dubbelt så stor som de tidigare varianterna, med kolaglass, chokladsås och en chokladdoppad hasselnöt på toppen. Längre ner vanlig vaniljglass med pacannötter i den chokladbeklädda struten". Låter rätt lockande eller hur?

            En bröllopsstrut

Det blev mycket promenad idag. Först gick jag på en längre promenad hemma, sen gick jag från farmor och farfar till körskolan för en teorilektion och sen från körskolan till Sebastian H. Hos Sebbe satt vi mest framför datorn och sen kollade vi på Cougartown avsnitt - en ruskigt bra serie enligt oss.

Jag tror att jag innerst inne faktiskt tycker om när saker och ting blir lite sista minuten, om allt skulle gå som planerat tror jag att den ombytliga sidan av mig skulle bli väldigt rastlös.


Öm om rumpan

            I bilen på väg till Kåbban

Drog till Kåbdalis med familjen igår. Det tog 1,5h att åka dit men eftersom jag av någon anledning alltid somnar när vi åker långt med bil kändes resan inte utdragen. Väl där åkte vi slalom och snowboard i det bästa vädret man kan tänka sig. Underbart! Jag åkte även sittlift för första gången, vilket var en aning nervöst och spännande.

Dags för en fikarastÅkte sittliften i KåbdalisLite läskigt med sittlift i början

Innan vi bar iväg hem gjorde vi en visit hos min kusin och hennes man i deras mysiga stuga. Där fikade vi innan vi fortsatten hemåt.

Besökte kusins mysiga stuga

Efter en snabbdusch hemma bar det iväg till Frida N. Vi gick på en promenad och hyrde filmen "I love you, Beth Cooper" som var en romantisk komedi värd att se. Till filmen gottade vi med chips, dipp och påskmust. Mysigt! 

           

Vaknade kring elva och upptäckte att Frida redan var vaken och läste en bok (att jag ska vara så morgontrött). Efter frukosten promenerade vi in till stan i hopp om att få åtnjuta en stund på ett café men det visade sig att stan hade stängt på annandag påsk. Inga sura miner det var ändå skönt att gå på en liten promenix, vi får ta det någon gång framöver.

Efter en middag hemma med middagsgäster (farmor och farfar) såg vi alla "S.O.S." av Lasse Åberg (älskar den filmen) och skrattade gott!

Har däremot varit rätt öm i kroppen hela dagen, det blev rätt många fall med snowboarden igår. Men skamden som ger sig, snart susar även jag snabbt nerför i dem brantaste backarna.


... vänsterpuckad?

Det gick en hockeymatch på TV idag och jag hittade hela min familj i vardagsrummet, vilket förvånar mig i högsta grad eftersom vi näst intill aldrig tittar på sport här hemma om det inte innehåller motorer. Ett bevis på att så är fallet skulle kunna vara Mattias kommentar när han observerade en av hockeyspelarnas teknik; - Han där är ju vänsterhänt... eller vänsterpuckad... eller hur man nu säger. Haha! Jag skrattade gott inombords när jag lämnade soffan.

Har nyss sett långfilmen Rush hour 3 på tv4 och snaskat av påskgodiset jag fick av mamma och pappa. Jag måste bara säga att Chris Tucker och Jackie Chan är så himla bra i alla rush hour-filmerna. Mest imponerad är jag av Jackie som inte ens vet vad hälften av det han säger i filmen betyder och ändå lyckas han agera otroligt bra.


Mys framför brasan

              
           
           
           
           

Jag och Matte var på Vallsberget under dagen igår och när vi kom hem blev vi serverade middagen ute vid grillringen. Vi åt renskav med grönsaker i pitabröd, perfekt efter en dag i backen och det var dessutom hur gott som helst! Efter ett tag gjorde våra trevliga grannar oss sällskap och Mattias försökte förgäves grilla marsmallows.
När det började mörkna kom Frida N hit och vi gick på promenad, pratade och såg på film tills vi somnade. Det var fruktansvärt trevligt!

Vi vaknade imorse kring elva och efter en god frukost och lite TV-spel gick vi ut och roade oss i snön ända tills kläderna blev blöta. När vi kom in bakade vi en hallonpaj som blev väldigt smarrig! Den fick bra betyg från lillebror som varken är förtjust i paj eller bär.


                                                    HALLONPAJ      2port.

           

Deg:
75 gr margarin
1,5 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 mugg hallon
½ burk crème fraice
¼ dl socker
1 msk vaniljsocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tina hallonen och häll bort en del av saften.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen, hacka sedan i margarinet och knåda till en jämn deg.
4. Tryck ut degen i pajformen.
5. Rör ihop fyllningen och häll den i formen.
6. Grädda i 20-25 min tills kanterna är småbruna och fyllningen har "stannat".
7. Låt pajen stå en stund innan servering. Servera med vaniljglass.





Du är sen till teet

            Träning ger färdighet
                                 Ett exempel från alla kort jag tagit idag

Har nästan hela dagen övat mig på att ta fina bilder med min kamera. Förhoppningsvis hinner jag lära mig tillräckligt så jag kan ta riktigt fina bilder när vi är i Tjeckien med orkestern.

Middagen idag stod jag och mamma för. Jag provade på att göra något jag aldrig gjort förut - piroger. Dem blev väldigt stora och inte direkt vackra, men ända goda. Nån annan gång får jag ta mig tid att göra dem lite mer aptitliga.

             
                                                   Mina piroger
     
           
                                              Mammas goda sallad

Det blev lite bråttom med middagen för jag och Mattias skulle fara till bion för att se Alice i Underlandet 3D. Det var första gången han såg i 3D, och jag tror att han tyckte det var rätt häftigt. Filmen i sig tyckte jag var rolig, gullig och medryckande. Den galna, knasiga och rädda kaninen var min favorit karaktär.

           


Package delivered

                         Min leverans var större än jag beräknat

Så fort jag fick veta att mitt paket anlänt till ICA cyklade jag och Mattias iväg för att hämta det. Fast jag hade inte räknat med att paketet skulle vara så stort, därför blev hemresan en aningen besvärligare och det tog betydligt längre tid.

När jag kom hem skyndade jag mig att öppna paketet så jag fick se min systemkamera NIKON D3000! Jag har länge funderat på att köpa mig en systemkamera och nu har jag äntligen gjort det. När jag beställde kameran valde jag ett paketerbjudande och fick lite extra saker, som en kameraväska och UV filter till objektivet.

                    Mitt paket innehöll mer än bara kameran
                        Blev häpen över att det följde med en twix i paketet
                        

Den makalösa manicken

Den roliga låten Den makalösa manicken, eller Evighetsmaskinen var en av alla låtar som framfördes under musikalen, fast då gick den under namnet "Tidsmaskinen". Själv var den här låten en favorit hos mig när jag var liten (det är den nog fortfarande). Tänkte att ni också skulle få chansen att lägga till den här låten bland era favoriter.


RSS 2.0