Dagar med bror

Igår cyklade jag och bror in till stan. Väl där gjorde Mattias lite ärenden som att korta av ett armband som han fick i konfapresent från släkten och så köpte han en goluktande parfym från ett presentkort. Annars gick vi och kollade lite på allt möjligt och vi hittade en sån där cool high schooljacka, en sån som jag velat ha sen jag såg filmen "BIG" första gången. Fast tjejmodellen av den jackan var inte särskilt fin. Men Mattias var fin i den från Jack and Jones. Det var trevligt, men tyvär lyckades jag inte komma ihåg att göra det enda ärende som jag skulle göra. Så kan det gå!



Idag så jobbade vi tillsammans på gokartbanan och det gick väl gode bra det också. Det flöt in kunder då och då, så dagen gick rätt fort. Som sagt, det är rätt fullt upp för mig i sommar. Hoppas ni också har något att fördriva er sommar med!

Endast festligheter

Nu har det varit mycket kalajsandet här hemma, plus jobb emellan. Först var det ju midsommar som skulle firas och sen idag konfirmerade sig min lillebror så då blev det släktbjudning på 20 pers. Full rulle och fullt hus minsann! 

På midsommar kom kusin Therese med familj hit. Förutom detta trevliga sällskap som gjorde det till en härlig midsommar så var ju vädret helt fenomenalt bra! Vi grillade gott och åt efterrätt. Sen på kvällen tog jag och Therese oss en rejäl cykeltur med min tandemcykeln och det var fruktansvärt roligt. Det gör vi om fler gånger!

           
                                  En vacker midsommarfin Therese

           
                   Så här gör jag när jag firar det härliga vädret på midsommar

           
                                              Förrätt; Matjesilltårta

           
                                     Efterrätt; Frukt- och bärttårta

Det var väldigt bra i kyrkan och konfirmanderna sjöng väldigt vackert. Prästen som pratade var också rätt ungdomlig så det hann aldrig bli så där långdraget som jag kan tycka att det blir i kyrkan ibland.

           
                    Bror efter konfirmationen med bibel och psalmbok i hand

Efter det bar det iväg hem för att äta med släkt och vänner. Och när jag säger äta då menar jag verkligen äta. När det är bjudningar hemma hos oss är det enormt mycket mat framme och sen därefter ett berg med fika. Det roliga med när det finns så mycket att välja av och man vill smaka av allt, då måste man typ ta en tesked av varje sort för annars skulle man ju dö av mätthet! Det ser rätt kul ut på assietten; en tesked tårta, en liten chokladboll, två jordgubbar och den minsta kakan man hittade. Haha, jaja men gott är det! Mamma är väldigt duktig på mat och fika och hon lägger ofta ner massor tid på kalasmat. Bevisbilder nedan.


En dag på jobbet

Läste i tidningen idag att kring midsommar ska man akta sig för solen, för den är som starkast den här tiden. Jag önskar bara att det stått i gårdagens tidning. Igår på jobbet brände jag mig både på armar och ansikte och jag märkte det först när jag kom hem och tittade mig i spegeln. Är det nu man ska säga att man fått färg? Nä tacka vet jag solskydd.

Men annars igår på jobbet var dagen riktigt bra, fast en liten stund trodde jag att den skulle bli väldigt tråkig. På morgonen kom åkergräsklipparn till jobbet och jag fick uppgiften att klippa. Efter några instruktioner började jag som smått klippa gräset runt gokartbanan. Men så plötsligt började klipparn låta jättekonstigt, sen rök den och så stannade den. Min första tanke var att jag haft sönder den, men det visade sig att den gått för varm och kylaren släppt ut allt vatten för den kokade. Så efter den fått stå ett tag och kallna fyllde vi den med ny kylarvätska och då gick den som smort resten av dagen. Det var riktigt rolig att köra klipparn och efter dagens slut var jag riktigt duktig på att manövrera den överallt. Den gick rätt fort också! Hihi.

           
                                              Den roliga klipparn


Oooooooooaj

Det finns inget värre än myggor. Dem är bara ivägen, bits och lämnar flera kliiga myggbett efter sig. Kan inte komma på någon nytta dem gör för naturen. Dumma myggor som gör att man måste gå in tidigare från ett roligt kubbspel eller som håller en vaken med sitt surr på natten och som gör att man måste springa på sin lugna promenad för att inte bli uppäten. Nä, fy för myggor!


           


Wa-pa-ko-ne-ta

Såg just So you think you can dance på TV och blev fullkomligen uppfångad av den här killens charm. Han kommer från en liten by i Ohio som heter Wapakoneta och han bara utstrålar bybo av sig. Inte så där jobbigt bybo utan en gullig bybotönt, som dessutom dansar enormt bra! Just det här klippet blev inte heller sämre av att domarna inte kunde uttala hans bys namn. Hilarious.

 


Man kan inte annat än tycka om honom speciellt när han säger "I mean, I get out sometimes", hur sött som helst!


Måttlösa skrivdon och radioaktiva myggor

En dag fylld med sömn, ja jag har sovit nästan hela dagen lång. Förutom då jag var på promenad och den lilla stund som jag hämtade min bror som kom hem från konfirmationsläger i Gbg idag. Han har varit borta i ca 1 vecka nu och dem verkar haft riktigt roligt där nere. Min snälla lillebror hade dessutom med sig en present till mig från Liseberg där dem var en kväll. Jag fick nämligen en helt enorm rosa penna av min omtänksamma bror. Den ska jag använda när jag bockar av dagarna i min almanacka ovanför sängen. Den tackar jag för!



Idag på promenaden måste jag blivit biten av en riktigt elak mygga. Den har bitit mig i halsen och nu är jag jätteöm och svullen. Detta förstorades självklart upp i min fantasi och jag kom fram till att jag blivit biten av en radioativ mygga och imorgon kommer jag vakna upp med superkrafter precis som i filmen Superhero Movie (fast då blir han biten av en radioaktiv trollslända). Redigerade en bild så ni vet hur jag kommer se ut när jag också sytt mig en superhjälte dräkt. (Stolt över mina redigerarkunskaper i Photofilter).

            Redigerad i Photofilter
                                             Sara som superhjälte

Jag <3 tävla gokart

Igår var jag i Skellefteå på gokarttävling. Hela kvällen och tävlingsdagen fullkomligen öste regnet ner, vilket inte riktigt var vad jag hade önskat mig. Men även om detta resulterade i väldigt blöta fötter och händer kunde jag inte vara på bättre humör.
Det var mer än ett år sen jag körde en gokarttävling och jag hade nästan glömt hur roligt det är. Redan efter första träningen satt leendet klistrat på läpparna. Jag älskar allt pirr i kroppen som är precis innan man blir igångputtad och sen alla endorfiner man får efter man kört ett race.

           
                                              Regnig campingplats

           
                                           Jag ville ju ha soligt väder

           
                     Läste tidning i husbilen i regnvädret på fredagskvällen

Det här var första gången som jag tävlade i klassen Yamaha, men det gick ändå rätt bra. På tidskörningen hade jag en åttonde tid, så då fick jag ytterspår i kvalen. Men det gick rätt bra ändå. Första kvalet tog jag en placering direkt i starten och kom in som sjua. Andra kvalet tog jag också en placering i starten men sen blev jag för ivrig och bromsade bort mig i kurvan i slutet av långrakan, vilket resulterade i att jag åkte rakt ut i gräset som en grästrimmer. Men envis som jag är lyckades jag få upp bilen på banan. Däremot hann då flera bilar köra om och jag kom ut på fjortonde plats, men kom in som 12:a efter två omkörningar.

           
                       En genomblöt men glad Sara efter en dags racing

Efter dom placeringarna i kvalen fick jag starta yttern på 10:de placering. När starten gick i första kurvan gled karten framför mig ut lite för mycket å då stack jag kvikt in nosen på min bil och säkrade två placeringar. Efter en omkörning till slutade jag totalt som 7:a i tävlingen (vi var 18 st tävlande) och blev även första tjej. En lyckad debuttävling för mig i klassen Yamaha.

           
                                   Mitt första pris i klassen Yamaha

           
                          Mitt årliga gokartblåmärke (men det är det värt)

Första och enda gången... i sommar

Nu har jag packat färdigt och efter middagen bär det av. Jag och pappa tar husbilen ner till Skellefteå för imorgon är det gokarttävling på g. Det blir min första för sommaren och min första på väldigt länge. Körde ju ingen tävling förra året, så nu är jag riktigt nervös. Men det ska nog gå bra, jag är laddad till tusen! Haha. Om jag klarar mig från att komma sist så är jag väl nöjd. (Bara för att jag skrev så kommer jag förmodligen komma sist också.)

I husbilen på vägen ner hade jag tänkt lyssna på lite musik och kanske glajja i mina nya fula solbrillor som jag följde med SOLO-tidningen jag köpte idag. Man ser inte klok ut i dem!

           
                  Så här kommer jag förmodligen se ut på vägen till Skellefteå


        
         "Let go" - Imogen heap. Spelas i lurarna för stunden

Disney, någon?

Jag känner mig väldigt sugen på att samla ihop några vänner och titta på Disneyfilmer just nu. Det skulle vara jätteroligt med en disneyfilmkväll i sommar. Någon som känner sig träffad? Haha.


Bara några knappar svårare

Igår avklarades första dagen på sommarjobbet. Dagen gick rätt fort men efteråt var jag helt slut i kroppen. Det mesta var som vanligt, men en del saker var nya för i år. Tillexempel den nya kassan som har ungefär 100 ggr fler knappar än den förra och 1000 ggr fler funktioner. Så det var bara att sätta sig ner och titta igenom manualen, men det ska nog gå det också.

Jag tycker det är rätt härligt med sommarjobb, för igår var första dagen som jag faktist kände att jag fått sommarlov. Jag hade som inte riktigt fått in i hjärnan att vi faktist är lediga från skolan nu. Med den insikten rikare ska jag nu gå och göra mig iordning för dag 2 på jobbet. Hoppas ni också känner att det är sommarlov nu!

                     
                                        Tummen upp för sommarlov


Love is not a game

Guinevere Pettigrew: You people, with your green drinks and your parties and your subterfuges! You're all playing at love. One minute her, the next minute someone else, flit, flit, flit! We'll, I'm not playing. Love is not a game.

Jag såg just en film på TV:n som heter "Miss Pettigrew lives for a day" och jag blev totalt hänförd. Den här filmen var helt enormt bra. Den hade en rolig historia, härliga karaktärer, underbara repliker och ljuvlig samt uppryckande musik. Jag kommer definitivt se till att jag får se den här filmen igen, den gjorde mig på jättebra humör och alldeles bubbligt lycklig! In i hyllan bland favoritfilmerna!

             En av dem underbara låtarna som får en på riktigt bra humör


Tjejkväll

Igår kom tjejorna till mig på ett minikalas. Jag fyllde 18 förra helgen men det hanns aldrig med att fira med kompisarna, så då fick det bli i helgen istället. Vi firade med fika, kubbspel, lite tjejspel, guitar hero, singstar, musik, dans och massa skojj. Dessutom fick jag ännu mer presenter. Jättegoda jordgubbar och en bakbok om jordgubbar av Sofia och Frida, ett skitsnyggt hårband och örhängen från Jenny. Ni är så gulliga tack så himla mycket! Tack alla ni som kom för en rolig kväll!

           
                                           Marängtårta med hallon

           
                                                 Vid fikabordet

           
                   En kort omgång kubb pga av alla myggen som åt på oss


Studenten

Igår var det många glada själar som firade att sina tre år på Strömbacka var över. Själv for jag in för att lyssna på estettreornas examenskonsert. Men innan jag fick komma mig iväg tjorvade moppen till den grad att jag hann bli stressad och fruktansvärt irriterad. Den ville inte starta alls, sen hade jag finskor på mig så det var ju inte det lättaste att kicka igång den! Men som tur var hann jag ändå in till då konserten började.

En glass senare stod jag och Jenny och tittade på utspringet. Dem såg så glada ut allihop så man blev jätteavundsjuk! Men nästa år då är det vår tur. Längtar!

           
                                    Studenterna som njuter av konserten


Sista skoldagen

Idag fick man äntligen sommarlov och det känns helt enormt bra! Dagen till ära bjöd på en massa sol, fotboll med estet, fika, sång och en gemensam avslutning i samlingssalen. 

           
                                                 Fotboll med estet

           
                                              Vinnarna fick godis

           
                                   Vi sjöng för full hals från sommarhäftet

Min bror hade även han avslutning idag. Han hade sin examen på kvällskvisten i Norrmalmia, där stämningen var på topp! Jag blev nästan lite nostalgisk, att gå musikklass på Christinaskolan var nog ett av mina smartare val i livet. 

           
                                      Mattias klass examensfina

Den stora balen

Igår var det dags för den väntade och planerade balen.

Jenny kom till mig redan kring 12 tiden för att hjälpa mig med håret. Det var en stor process som tog rätt mycket tid, men med spotify kändes tiden rusa förbi. Sen när man fick se resultatet var det ju lugnt värt det! De var hur fint som helst! Jenny du är fruktansvärt duktig och jag hoppas du förstår hur mycket cred du ska ha för den håruppsättningen!



När klockan slog 2 kom kusin Linda förbi och gjorde en makalöst fin balsminkning. Som dessutom höll hela kvällen. Jag tackar och bockar för den hjälpen, jag hade inte lyckats med något så när på så bra som det blev!

Kring 4 kom jag fram till resten av sällskapet hos Martin. Där åt vi lite god paj och inväntade limousinen som skulle ta oss fyra uppklädda par till röda mattan.  

Under resan i den vita limousinen med den häftiga inredningen blev vi bjudna på skumpa. Men det bästa var när vi började närma oss avstigningen och limmon bara körde om allihopa som stod i bilkö för att komma fram. Många hade stått i mer än en timme och vi bara passerade förbi! Nog kände man sig allt lite viktig!

Att gå på röda mattan var en annorlunda men rolig upplevelse! Massa personer som totalt stirrar ut en, en massa människor man känner som ler samtidigt som dem knäpper ett foto, någon som intervjuar och en fotograf som fotar för en tidning. Man kände sig lite som en minikändis och det var ju inte helt tråkigt! Tyvär är man kanske inte lika fotogenique som dessa världsvana människor, men här kommer två bilder i alla fall.

               
                                     Bara glada miner på röda mattan

           
                                Den här bilden är tagen av Linnea Enberg

När alla andra kompisar var samlade inne i ballokalen tog vi några bilder tillsammans för att sedan mingla och vänta på maten.

Den lite sena middagen bestod av en buffé med helstekt fläskfilé, krämig potatisgratäng serverat med varma grönsaker och bea. Smakade väldigt bra! Det bjöds även på en fromageefterrätt.

Kvällen fortskred med att bandet Movits uppträdde, även annan musik spelades och en stor del av alla dansade. Sen drogs det prom queen och prom king och kvällen avslutades inte föränn kring 1 tiden då alla från vårat bord var helt sluta efter en massa roligheter!

Hurtiga måndagen

Idag bestämde jag och Sofia oss för att cykla den 1 mil långa vägen till skolan, istället för att ta bussen. Vi hade inte många som trodde på oss, inte vi heller hade något större förtoende på oss själva den första biten. Men efter dem första backarna var avklarade gick det bara bättre och bättre, sen gick hemvägen som en dans. Det tog ett tag men det var ändå rätt roligt och härligt! Förhoppningsvis händer det någon fler gång.

           
                                   Sofia och jag på operan i nian

Ett steg närmare vuxenlivet

Ännu en födelsedag har gått och jag känner mig helt slut. Efter kalaset var det svårt att hålla ögonen uppe, men det är väl så det ska vara när man blir gammal och gaggig! Haha, skojja!

Annars har jag fått massa fina presenter från familj, släkt och vänner som förmodligen kommer att komma till god användning framöver. Tillexempel min brödbakbok, grythandskar, två fina porslinskålar och en spakorg. Tack så himla mycket allihopa!

Nu ska jag snart lägga mig till kojs, fast först ska jag nog läsa lite i min bok jag fick i present. Boken är skriven av Camilla Läckberg och heter "Isprinssessan". Jag har inte läst någon bok av henne tidigare så det ska bli intressant!

           
                                        En av mina många fina presenter


Ett trefaldigt leve!

Nu är man äntligen med i gänget! Idag fyller jag 18 år och det känns väldigt bra!

För ungefär 1 timme sedan så väcktes jag av att mamma, pappa och Mattias kom insjungande. Jag fick frukost på sängen och sen blev det att öppna presenter. Jag fick bland annat ett par koss-lurar så nu behöver jag inte sno Mattes eller mammas mer. Tack så himla mycket!

Senare idag blir det att fara till tvillingkusinerna som också fyller år den bästa dagen på året. Grattis Markus och Andreas!

Igår var jag och mamma på stan, där hittade jag en klänning jag ska ha idag på kalaset. När vi kom hem hälsade kusin Linda på och gjorde en jättefin sminkning på mig. Hon är väldigt duktig och ska förmodligen sminka mig inför balen. Vilken tur jag har!

Och vad passar inte bättre än att äta ute när man är så fin. Då Mattias och pappa kom hem från gokarttävlingen åkte vi till Thai-garden och åt finmiddag.

Kvällen fortsatte för min del i stan där jag var och kollade på cruisingen. Där var dock inte jättemånga bilar, men jag såg en och annan Buick, vilket jag inte var sen att kommentera för resten av gänget. Haha!
När klockan slog efter 24.00 så blev jag grattad med väldigt fin sjönsång och ett trefaldigt leve (det är bara kungligheter som får fyrfaldigt leve enligt Kenneth). Tackar Daniel, Kenneth, Viktor och Peter!

        
                              Glöm inte bort att hissa flaggan för nationaldagen


Estetfetz

Igårkvälls var det estetfest för alla festglada! Jag och Jenny kom dit kring 8, efter att vi helt felfritt hittat dit genom att läsa skyltar och anvisningar, (alla dessa "partyn" verkar visst alltid hamna ute i ingenstans) å då var vi fruktansvärt nöjda. Väl där var humöret på topp hos dem allra flesta och det blev en riktigt rolig kväll!

Något annat som glädje mig var att jag lyckats gå hela kvällen utan probem i min nyinskaffade pumps. Min första galna pumps någonsin och jag lyckades helt utan problem, inga skavsår eller värk. Sen att dem är heljokans snygga också gör ju inte saken värre!

                        
           Dessa fina skor från Scorett prydde mina fötter denna fredag

En liten glimt

Idag var det backajoggen på skolan. Som vanligt var det glest med elever i startfältet. Men både jag och Jenny ställde upp, vi joggade dock inte, men vi gick de 5km med raska steg. Var inte alls så farligt!

Efter skolan kom Jenny hit till mig för att testa göra en balfrisyr som jag ska ha på tisdagen. Det tog sin tid, men i slutet blev både vi båda glada över resultatet. Förhoppningsvis lyckas Jenny återskapa frisyren lika fint på tisdagen, men det ska nog bli bra.

           
             Bara en liten glimt, vill ju inte förstöra överraskningen


Sladdtrassel

Började dagen med vakna upp helt utvilad efter 9 timmar sömn. Jag följde som sagt mitt råd igår och det visades sig vara riktigt smart!

På kören bestämde sig våran klass för att komma på ett sätt att skämma ut sig på det bästa sättet. Det resulterade i att vi ställde oss i en trappuppgång och sjöng Uti vår hage och Sommarpsalm. Sen gick vi vidare till cafeterian och sjöng även där, men när klassen begav sig till matsalen för att sjunga vände jag klacken. Man ska faktist gå på den här skolan ett helt år till!

Efter den förödmjukelsen blev våran klass bjudna på lunch på Thai-garden av våran rektor. Den lunchen har vi fått för att främja oss att fortsätta med att inte röka på skolan. Annars är det väldigt många andra på våran skola som gör det. Men inte våran klass för vi är så duktiga!

På arbetsmiljön fick vi löda ihop vår egen mikrofonkabel. Jag jobbade med Linnea E och när vi till slut lyckats få ihop alla sladdar på rätt plats, hade vi trasslat in vår kabel i kabeln till lödapparaten. Detta medförde att vi för en kort sekund fick för oss att vi på något sätt hade lyckats löda ihop mikrofonsladden med kabeln till lödapparaten. Så var dock inte fallet, men vi fick oss ett gott skratt!

           
                      Lödapparaten som inte var fastlödd i vår mikrofonkabel

Sara tipsar

Här kommer ett tips till alla er med dåliga dagar.

Direkt du har tid gör du något som helt tar slut på dina krafter. Kanske en springrunda, lite basket eller ett spinningpass. Eftersom du kommer bli helt slut i kroppen kommer du att somna väldigt tidigt och därmed korta av den dåliga dagen. Inte dumt va!?

           
                                     På promenad med hunden Sally

Annars brukar en enkel promenad funka bra för att göra mig på bättre humör. Ibland har jag lånat mosters hund, då känns det mindre ensamt. Det var lite tips, lycka till!


The Show Must Go On

Var på Christinaskolans musikklassniornas konsert idag. 7:orna och 8:orna var förband, så då spelade lillebror. Alla var väldigt duktiga och som vanligt var publiken på topp under hela konserten. Den brukar som ha förmågan att leva upp under examenskonserten. 

            
                                               Ingen höjdarbild direkt

Lite sentimental blev man, känns inte som det var länge sedan man själv stod där på scen och spelade sin sista konsert i högstadiet. Ibland saknar man den härliga klassen!


RSS 2.0