Nattuggla

Hej! Här kommer ett nattinlägg. Fast det är inte så ovanligt, för jag brukar vara ganska effektiv på nätterna. Jag vet inte riktigt varför, men jag lyckas oftast ha massa energi på kvällar och nätter. Det liksom spritter i hela kroppen och så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Det är på kvällarna jag kommer på att jag vill göra allt som jag borde hunnit med under dagen, men varit för trött för. För bara en liten stund tillexempel trotsade jag min björn-skräck och gick jag på en promenad för att hämta min cykel som stod på busshållplatsen. Den blev lämnad där i fredags då jag åkte till Framnäs folkhögskola direkt efter skolan.

           
                      Hämtade cykeln från busshållplatsen i höstmörkret

Där har jag varit på NUS-läger hela helgen. Det var mitt debut-läger med NorrbottensUngdomsSymfoniker. Jag sökte hit i våras och lyckades ta mig in. Å nu var det dags för läger. Jag har spelat flera timmar varje dag. Dessutom väldigt svåra låtar, som jag fick spela a vista hela fredagen eftersom det var så tjorvigt med stämmorna bland oss flöjter. Dessutom var en flöjtist inte närvarande det här lägret, så jag fick spela en hel del fler låtar än jag hade räknat med. Men jag känner mig stolt över det jag lyckats åtdstakommit under dem här tre dagarna.

           
    Så här ser man tydligen ut på sin debut-konsert med NUS

Nu på söndagen hade vi även en konsert för familjer och vänner. Det lät väl rätt okej, men det blir nog bättre om man får träna lite mer på dem enskilda stämmorna!

           
                          Notbladen som hållit igång min hjärna i helgen

Men sammanslaget har den här helgen varit helt okej faktist. Men som sagt, nästa gång när jag är lite mer förberedd tror jag att det blir ännu bättre!

Annars har jag pluggat en hel del körteori och även hunnit med att övningsköra i rondeller tills jag blev helt snurrig. Längtar tills allt det här är klart och hoppas det blir snart!


2 dagar = rena döden!

Nu har det gått två vanliga skoldagar och gissa vem som håller på att stupa!? Jag fattar inte hur man kan lyckas att stressa upp sig lika mycket som jag gör. Nog för att jag har en hel del att ta itu med, men ändå. Minsta lilla uppgift från skolan och min huvudvärk sätter igång att arbeta för att långsamt ta kol på mig.

Mot eftermiddagen är jag så trött i både kropp och skalle att inget fungerar som det ska. Läraren står och pratar för dövöra eftersom inget som sägs tas in i mitt kära hjärnkontor, som jag tror för tillfället är under reperation.

Förutom detta, innebär denna trötthet också att jag blir lättirriterad för småsaker, som uppdagas för mig när jag inser hur stor kraft jag använder för att motstå möjligheten att tillexempel rycka gitarren ifrån den som sitter och övar skalor i örat på mig tills jag blir galen. Eller be personen som pratar bort hela lärarens genomgång (som om den inte är nog svårt att uppfatta med tröghjärnan) att hålla käften. Ingen av dessa scenarion kommer inträffa men... man kan väl spekulera..?

När man äntligen anländer hem är jag helt utmattad och skakis, samtidigt som huvudvärken dunkar. Och självklart har man planerat en massa sysslor som man ska hinna med under sin lediga tid, men vad gör jag? Inte mycket! Vad jag än försöker tar det stopp. Inget blir gjort förrän efter jag suttit i soffan och dött ett bra tag, å kanske inte ens då händer många knop.

Nä, det var det värsta så deprimerande! Dags att ta och ingripa, ta sig i kragen och förbättra sig! Imorgon är en ny dag, med nya förutsättningar. Med en flaska vatten och frukt nerpackat i väskan kanske man överlever den värsta huvudvärken. Sen är det också bara två dagar kvar och sen helg. Det ska jag väl kunna fixa!

Nu blir det sängen för min del! Sov gott och god natt till alla kära plugghästar där ute!
           
                                Tummen upp för mig som fixar biffen

Det sista sommarlovsinlägget 2010

Här kommer ett sista inlägg som handlar om sommarlovetsdagar, som ett avslut på en underbar sommar! Om den ändå hade fortsatt ytterligare några veckor! Men nu börjar skolan om imorgon. Ska alldeles strax kura ihop mig i sängen, men jag kände för att skriva ett inlägg först. Det har inte blivit så många nu under sommarlovet, får väl se hur det blir nu när rutinerna börjar komma tillbaka. Jag har rätt mycket nu två veckor framöver, men man vet aldrig! Hux flux kommer det ett litet inlägg. Haha.

Dem sista sommarlovsdagarna har jag hunnit vara och testköra en ny sorts hyrkart (skojjigt), även varit på Norrlandscupens finaltävling i gokart och sett Mattias köra. Där blev det också att äta middag med väldigt trevligt folk. Övrig tid har jag pluggat en del och sen en massa filmmys. Det har varit en fantastisk sommar!

                
                                       Mattias provar en ny hyrkart
  
           
              En suddig bild från prisutdelningen under Norrlandscupens middag


Ingen dag den andra lik... nästan

Howdy partners!

Nu är det äntligen färdigjobbat för den här gången. Igår avslutades den här sommarens arbete med en jobbmiddag på Valdino med alla anställda. Där pratade och disskuterade lite utvärderingar bland annat. Självklart åt vi riktigt god mat också. Mitt menyval bestod av; förrätt: Räk- & kräftskagen på toast, huvudrätt: Ugnsbakad lax m ratatouille och ljummen färskpotatis-sallad, dessert: Tartufo Limoncello. Det var mycket gott!

Även om man kan tro det så har jag inte jobbat varje dag den senaste veckan. Så ungefär såhär har det sett ut den senaste tiden...

The last weeks chores and fun

 Måndag: Tog min första körlektion på körskolan. Pappa följde med och det gick helt okej. Sedan bar det av till Umeå där man bland annat hälsade på trevligt folk.

Tis-Fre: Endast massa jobb och plugg förekom under dessa dagar. Plus en körlektion på fredagen.

Lördag: En varm dag på Nolia, uppvisning av militärens jasplan, en svindlande biltur, husbilar och pizza skulle bäst beskriva vad som försigick den här dagen på dagtid. Kvällen spenderades med Tess på stan. Ingen tråkdag här!!

Söndag: SISTA JOBBDAGEN!!

Måndag: Min tredje körlektion gick väl lite som den ville. Efter lite stan blev det en eftermiddagstur med båt till Stenskär.

Tisdag: Började dagen med sovmorgons-mys med avsnitt av Solsidan. Sen blev det en snabbis till stan och därefter var det Valdino.
 
Många glada hälsningar från en som sommarlovslycklig tjej...  

Ä tränger icke kvittering!

Det blir lite längre mellanrum på blogginläggen så här tids på året. Men här kommer lite uppdatering på vad jag har haft för mig sen senast.

Efter PDOL så väntade jobb, som vanligt. Men den här dagen hittade jag mig något intressant på jobbet att fördriva dötimmarna då inte kunderna strömmar in. En tidning hade tagits till jobbet, med titeln Justitia. Denna tidningen innehållandes en massa information om männsikors ekonomiska bekymmer i Sverige, lyckade fånga mitt intresse av någon konstig anledning. Helt plötsligt satt jag och försökte lära mig hur mekanismer som kronofogden och liknade fungerade. Hux flux hade jag tittat igenom 39 sidor fulla med namn och siffror, för det är precis vad hela boken innehåller, (första gången jag såg den trodde jag det var en telefonbok). Så vem vet, kanske det blir ett jobb på banken för att stilla mitt intresse för andras ekonomiska problem... chansen är nog inte så stor!

           
                                           En intressant tidning?

Den följande lediga måndagen begav sig hela familjen till Havsbadet för en minigolf-runda på deras banor, för där hade vi aldrig varit förr. Men innan vi hann dit gjorde vi en visit hos Stina L, där både jag och Mattias satte våra färdigheter inom att rida tjur på prov. Det var roligt men mycket svårt!

           
                            Mattias kämpar för att inte falla av tjuren

Lite minigolfspelande och glass (som förloraren fick betala - och det var inte jag) senare gick vi mot bilen för att lämna området. Men så lätt gick det inte då vi parkerat precis vid gokartbanan som Havsbadet har. Så där spenderade jag och Mattias 80kr var för att köra på en väldigt liten, knölig och kurvig bana, med gokartar som inte kan ha gått särskilt snabbt och så gick den ena en aning snabbare än den andra. Men det gjorde inget, för det var lika roligt i alla fall! Är man gokartgalen så är man.

           
                      Sällan skådad snyggare bror i en enormt ful hjälm

Efter den berg-och-dalbane liknande upplevelsen åkte vi vidare till Jävre turistbyrå och tittade på deras glada 60-tals utställningen. Jag och Mattias parkerade våra rumpor i den röda 60-tals bilen och lyssnade på härliga bilradio. Tittade även på bilder på hur Piteå såg ut under den tiden och jag blev besviken att upptäcka hur mycket fulare och opersonligt det blivit inne i stan. Läste en del gamla PT-tidningar från det talet och det var riktigt intressant.


Väldigt charmiga bilder på oss i 60-tals bilden

Dagen avslutades med middag (pizza för min del) på en restaurang i Jävre och det var ju inte helt fel!

Sen har jag bara jobbat, övat min norska (lägg märke till rubriken) och myst resten av dagarna. Tills idag (igår egentligen eftersom klockan är så mkt) då vi varit på kalajs hos kusin Therese som fyllde 18 år, och blev bjudna på gomaten. Grattis än en gång!

Men nu ska jag lägga mig, för imorgon har jag min första körlektion. Borde somnat för länge sedan, men datorn tjorvade så mycket. Det här inlägget tillexempel fick jag skriva två gånger, eftersom allt raderades då jag skulle spara det. Envis som jag är var jag bara tvungen att skriva ett nytt, trots den sena tiden på dygnet. Hoppas jag inte dödar er med tråkiga långa inlägg, men det blir nog bättre framöver. Ha de (som norrmännen säger).

RSS 2.0