Lyckobubbla

           
          Jag fick ett kamerastativ i julklapp som jag var tvungen att pröva direkt

Jullovet hittills har varit helt underbart! Just nu rullar Gossip Girls säsong 3 på TV:n, en av dem bästa serierna, eller förmodligen den bästa! Fick dvdn i julklapp och hamnade i en enorm lyckobubbla. Rättare sagt så befann jag mig i en enorm lyckobubbla under hela tiden som jag öppnade mina julklappar.
Fick bland annat ett kamerastativ vilket jag använde för att ta bilden ovan. Det kommer bli jättekul att ta bilder med min älskade kamera nu. Jag fick ett par skor som är helt underbara! Snygga som stryk med bekvämligheten på topp. Eftersom jag älskar Lasse Åbergs sällskapsresan filmerna fick jag alla DVD:erna av Daniel. En perfekt julklapp! Jag fick även ett jättefint smycke av honom. Fick många fina smycken av bror, kusin Therese och Minett R också. Så nu kommer jag vara fin!
Jag fick massa andra underbara julklappar också och jag hade en väldigt trevlig julafton med en väldigt trevligt släkt! Jättekul!

           
                          Mattias fick ett annorlunda paket på julafton

           
       Mattias fick nämligen tillbaka sina nappar han gett till tomten när han var liten

Juldagen var inte tråkig den heller för då kom andra sidan av släkten och så blev det gomiddag. Jag och Therese åkte på en liten roadtrip på kvällskvisten också. Det var roligt att bara åka runt och prata av sig lite.

Under de här lediga dagarna har jag även hunnit fara och åka snowboard som jag längtat efter så länge. Jag, bror, mor och Daniel åkte iväg till Kåbdalis. Det var gode kallt och det tog väldigt länge för mig att komma igång från förra vintern. Jag ramlade all gångerna förutom dem två sista åkturerna. Jag kan säga att det kändes i kroppen dagen efter. Haha! Hej avdomnad rumpa och onda armar säger jag bara! Men det var skitkul och kommer upprepas fler gånger inom en snar framtid hoppas jag!!

En del filmkvällar har också infunnit sig med roligt folk. Hoppas det kommer fler.

Nu tror jag att jag ska flytta mig från soffan för att gå och göra något vettigt... hoppas jag! Ha ett fortsatt underbart lov och ett gott nytt år!

24 December 2010



Lucka 24: Idag på självaste julafton bjuds på en riktig julsaga. Den här berättelsen lyssnade jag på i min bärbara kasettbandspelare(!) när jag var liten. Den handlar om den snåla Ebenezar Scrooge som får påhälsning av tre andar som visar vilka hemskheter hans snålhet och vresighet har förorsakat människor i hans omgivning. Denna påhälsning ger den gamla Scrooge en tankeställare.







Några kloka ord: Ha en riktigt god jul!

23 December 2010



Lucka 23: Det här klippet med Kalle Anka, Långben och Musse Pigg visades första gången 24 December 1937 och därför passar det ju extra bra att visa den vid den här tiden. Fyra spöken känner för att ha lite kul, så de bjuder hem Ghostbusters Musse, Kalle och Långben till deras hemsökta hus med målet att driva med dem. Men saker och ting går inte riktigt enligt planerna.



Några kloka ord: Att skratta betyder att vara skadeglad men med gott samvete.

22 December 2010



Lucka 22: Musse Pigg bestämmer sig för att visa upp Plutos vackra utsida på en Hundshow men Pluto upptäcker något mer intressant.



Några kloka ord: Att vara sig själv lönar sig i slutändan.

21 December 2010



Lucka 21: I det här klippet får vi se en mindre kry Långben. Själv hoppas jag på ett friskt jullov för både min och eran del!



Några kloka ord: Är fötterna varma är kroppen varm.

Vad vore en jul utan julgran...

... inte lika mysig skulle jag tro. Igår kläddes granen hemma hos oss. Den blev riktigt fin och ståtlig. Att ha julgran är egentligen en ganska säregen tradition. Jag menar hur konstigt är inte idén om att ta in en gran för att sedan "pynta" den med diverse glittriga prylar tillsammans med en massa ljus. Hur konstigt det än låter så kommer julgranen alltid förbli det julpynt som ger mig mest julkänslor.

När vi pyntar julgranen hemma fyller vi den med allt pynt vi har. Idealgranen som vi strävar efter att uppnå är Musses julgran som visas på julafton. Den är så härlig! Varje gång vi har klätt granen färdigt vill jag bara sticka in huvudet för det ser så mysigt ut!

           
           
                                 Så här blev julgranen den här julen.

20 December 2010



Lucka 20: Dessa två jordekorrar som envisas med att bo i träden debuterade på TV 1943. På engelska heter dem Chip 'n Dale men den svenska översättning ger dessa figurer dem härliga namnen Piff och Puff. I det här klippet får vi se hur Piff och Puff samlar sitt matförråd inför vintern.



Några kloka ord: Dem flesta har mycket att göra inför julafton, men glöm inte bort att också njuta för stunden.

Pralinbak

Usch så mycket jag har haft för mig senaste tiden. Inte en lugn stund! Men imorgon är sista vanliga skoldagen för mig och jag är enormt exhalterad! Har aldrig längtat så här enormt till jullovet förut tror jag. Okej, kanske jag har... men min kropp har aldrig längtat så här mycket. Den skriker efter att äntligen få sova ut, att äntligen få gå ut och njuta av den friska luften och förhoppningsvis få ta del av en "ta-hand-om-kroppen-dag" när man bara tar det lugnt. Nu är det i alla fall nära! Psyket är inte heller på topp. Hjärnan behöver ett mentalt break från skoltermer för ett tag. Längtar!

För någon helg sedan gjorde jag praliner som jag brukar göra den här tiden på året. De tog två dagar att göra dessa och jag lyckades även ta foton under hela processen. Min idé var att jag skulle lägga upp dem bilderna här bloggen om hur man gör pralinerna. Men tyvär så hade någon bestämt sig för att alla bilderna från ena dagen skulle försvinna så endast resultatbilderna återstog. Jag blev oerhört besviken, men har bestämt mig för att lämna in kameran hos något datasnille som kanske kan trolla fram bilderna. För dem kan väl inte bara försvinna!? 

Trots allt så tänkte jag att jag ändå kunde visa resultatbilderna från årets praliner. En av pralinsorterna gjorde jag under den senare dagen och fanns fortfarande kvar, så jag tänkte att jag kunde visa hur man gör den sorten i alla fall. Hur man gör dem gjutna pralinerna får bli senare om jag lyckas få fram dem försvunna bilderna eller så får det bli ett pralininlägg nästa jul också!

           
                                          Pralinerna utan dekor

           
                           Orginalet: Ljus choklad, nougat, hasselnöt

           
                               Tryffelpralin: Mörk choklad, ganacke

           
                     Hassenötsspecial: Mörk choklad, hasselnötscreme, crisp

            
                  Pepparkakspralin: Mörk choklad, pepparkaksganache 

            
                            Piña Colada: Mörk choklad, annanasganache
 
Cornflakes pralin: Ljus choklad m. krisp, marsipan, nougat, hasselnöt

1. Rulla marsipan till en liten boll.
2. Kavla ut, använd smörpapper så inte marsipanen fastnar på kaveln.
3. Tryck ut en rund platta med hjälp av ett glas.
4. Rulla in en hasselnöt i nougat (ha nougaten kall annars blir den kletig och svårhanterlig) och placera på plattan.
5. Knyt ihop platterna med nougaten och nöten i. Rulla till bollar.
6. Smält choklad i vattenbad (var försiktig så det inte kommer vatten i chokladen - då blir den grynig). Krossa CornFlakes i en plastpåse och häll ner det i den smälta chokladen. Doppa marsipanbollarna och lägg på galler för att torka (lägger du dem på plan yta är det lätt att dem får små chokladfötter).


19 December 2010



Lucka 19: När någonting är så där gulligt att man bara måste börja prata bäbisspråk, då vet man att det är gulligt. Men hur gulligt är det inte då den gulliga lilla filuren själv pratar bäbisspråk. Här kommer en av de gulligaste figurerna av Warner Bros Pictures. Tweety Pie med den kända repliken: I taut i taw a puddy tat ( I thought I saw a pussycat) visar hur livet på bondgården är.



Några kloka ord: Alla måste dra sitt strå till stacken!

18 December 2010



Lucka 18: När julen nalkas tar det flesta människor fram sin allra bästa sida. Man ler snällt åt dem man möter på vägen, kanske hjälper man en vän med bilen eller möjligtvis spenderar man bara mer tid med famlijen. I dagens klipp får vi möta Pluto när han visar sin bästa sida. Fast tyvär så blir utgången inte riktigt som han önskat.



Några kloka ord: Att göra något gott för någon, ger oftast något gott tillbaka.

17 December 2010



Lucka 17: Under jullovet ska man passa på att vara ute i naturen. Några som ofta håller sig ute i naturen är scouter. Här kommer ett klipp där Kalle Anka ska visa knattarna hur man beter sig ute i skogen men som vanligt går det inte riktigt som han tänkt.



Några kloka ord: Lite frisk luft har aldrigt skadat!

16 December 2010

Lucka 16: Den här gången blir det ett riktigt gammalt klipp. Närmare bestämt den första svartvita kortfilmen med ljud där Musse debuterade. Här får vi möta en mus med flygande drömmar.


Några kloka ord: Det är kul att fantisera men glöm inte att stå med båda fötterna på jorden.

15 December 2010

Lucka 15: En av dem roligare aktiviteter man kan göra under jullovet är att åka diverse grunkor i backen. Själv växlar jag mellan snowboard och slalom. När jag har tillräckligt ont från fallen med snowboarden byter jag och åker det lite mildare åksättet slalom. I det här klippet förklarar Långben slalomåkning, perfekt för er som tänkte passa på att börja med den aktiviteten nu under lovet.



Några kloka ord: Man ska aldrig åka det sista åket.

14 December 2010

Lucka 14: Vi har träffat Kalle Anka och hans brorsöner. Under dagens lucka träffas ännu en släkting, Joakim von Anka. Joakim är Kalles morbror, men kallas i Sverige för farbror Joakim. Första gången man fick träffa Joakim var 1942 i serien Jul på Björnberget.
Idag är det lite speciellt för det bjuds på två längre klipp som tillsammans bildar en minifilm. En film som jag själv såg på när jag var liten och därför gör den här filmen mig extra nostalgisk. Något jag gärna delar med mig av!



(I det svenska introt för Ducktales kallas serien för Ankliv)





Några kloka ord: Att vara lite generös ibland kan göra gott för själen.

13 December 2010



Lucka 13: Någon som brukar dansa runt granen på julafton? I vilket fall kommer här några danstips från Långben.



Några kloka ord: Se upp var du går så du inte trampar någon på tårna.

12 December 2010



Lucka 12: Gråben och Hjulben hälsar på och delar med sig av sitt härliga vänskapsband.



Några kloka ord: Ge aldrig upp!

11 December 2010



Lucka 11: Kalle Anka gästar julkalender och höjer julstämningen ett snäpp. Den här gången visar han vilka roligheter man kan hitta på i snön.



Några kloka ord: Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

10 December 2010



Lucka 10: Musse Pigg debuterade på filmduken redan 1928 med den första svartvita kortfilmen med ljud. Hans riktiga namn Mickey Mouse var Walt Disneys hustrus idé. Walt hade tänkt att han egentligen skulle få namnet Mortimer Mouse, men hans fru föreslog Mickey Mouse istället, och så blev det.
I det här klippet får vi hälsa på hos Musses cirkus, där vi även träffar Kalle Anka som lär sig ett och annat om djuruppfostran.



Några kloka ord: Alla har en talang, det gäller bara att komma på vad den är!

9 December 2010



Lucka 9: Våran favorithund får än en gång dela med sig av sin kunskap. Denna gång i ett klipp om den stora amerikanska sporten - baseball.



Några kloka ord: Försök inte att bolla med för många bollar på en gång.

8 December 2010



Lucka 8: Galen kanin (Bugs Bunny) är det passande namnet på den här långörade figuren. Snurre sprätt som han kallas på svenska har varit med i 150 kortfilmer och hans mest kända replik är " Eh, hur är läget?" (engelska "Eh, what's up, Doc?"). Den här gången befinner sig våran morotsätande vän på USAs hemliga flygfält där han får sig en flygtur han sent kommer glömma.



Några kloka ord: Man ska inte tro på allt man läser... eller?

Ibland blir det bara sådär ruskigt halkigt...

Hittade just ett galet gokart-klipp. Det är tävling på en riktigt blöt bana och endast några få förare under det här racet undkommer det hala underlaget.


7 December 2010



Lucka 7: Knatte, Fnatte och Tjatte visade sig första gången på film 15 april 1938, i just det här klippet som heter Donald's Nephews. Kalle Anka får besök av sina systersöner och upptäcker hur jobbigt det kan vara att sitta barnvakt.



Några kloka ord: Musik är ett språk alla förstår. Att lyssna på julmusik kring advent och jul kan göra en på otroligt härligt humör.

6 December 2010



Lucka 6: Det första klippet med dessa filurer visades 1949 och hade titeln; "Fast and Furry-ous". Den här gången bjuds vi på två klipp med karaktärerna Gråben och Hjulben.





Några kloka ord: När problem känns stora är huvudsaken att aldrig ge upp!

5 December 2010



Lucka 5: I det här klippet från 1950 förvandlas Långben till ett okontrollerbart monster varje gång han sätter sig i bilen.



Några kloka ord: Kom ihåg säkerhetsbältet, det är mycket trafik nu kring jul!

4 December 2010



Lucka 4: Ett klipp från 1939. Mimmi vill överraska Musse med att baka kakorna som hans mamma brukade göra. Men det går inte riktigt som planerat.



Några kloka ord: Ibland är den lätta vägen den rätta vägen.

En rolig upptäckt!

Idag fann jag en speciell insändare i tidningen extra intressant. Eller rättare sagt en bild till en insändare i fredagstidningen.
Det första jag observerar är att det är en bild av min förra orkester, blåslaget. Det andra jag märker är att det är en väldigt gammal bild eftersom jag ser några som jag känner igen som ser väldigt små ut. Då jag blickat på bilden en liten längre stund upptäcker jag mig själv mitt framför näsan. Där är ju jag, liten blond tjej som spelar flöjt.
Jag fattade inte att det var jag förrän jag kände igen kjolen. Haha! Det känns som man är mer nostalgisk såhär kring julen. Så det var en rolig upptäckt!

           
             PT-tidningen använde sig av en gammal arkivbild till en insändare...

           
                           ...och där på bilden står jag och spelar flöjt

3 December 2010



Lucka 3: Den här gången är det Tom och Jerrys tur att roa oss för stunden med ett härligt klipp om sin kära vänskap.



Några kloka ord: Ofta uppskattar man inte det man har förrän det är borta.

2 December 2010



Lucka 2: Ett klipp från 1939 med Kalle Anka som försöker sig på en picknick på stranden.



Några kloka ord: Skrattar bäst som skrattar sist!

1 December 2010



Lucka 1: Här kommer ett härligt gammalt klipp från 1945 med Långben i huvudrollen. Det är inte alltid lätt att hålla sig i trimm.



Några kloka ord: Glöm inte bort att prioritera dig och din hälsa även under all julstress.


Saras Julkalender

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att ha en julkalender här på bloggen som en slags nedräkning. En julkalender med en liten nostalgiinfluens. Varje kväll kommer en ny lucka att öppnas ända fram till jul. Hoppas att ni finner någon lucka i eran smak.


Ljudteknik gillar knappar

Nu har vi i två hela dagar varit på turné på olika skolor i kommun och spelat musik för niorna. Det har varit väldigt roligt, men imorgon har vi de sista 2 konserterna. Förutom att vi har spelat en hel del musik har vi även fått öva på våra ljudtekniska kunskaper. Något som har varit rätt så mycket svårare än att spela. För att förstå hur jag ofta känner mig framför mixerbordet kan ni titta på Pixars short movie "Lifted". Hittade tyvär inte orginalet på tuben men nedan finns några härliga bilder från filmen som är rätt beskrivande.  

                                 

  

        

         

RSS 2.0