Party och Kaos

Jo, men här kommer ett litet livstecken från mig. Har varit lite öde här på bloggsidan för jag har helt enkelt haft fullt upp med både jobb, kompisar och plumbing. Eller jag har inte hållt på med "plumbingen" själv men det har vart folk här och försökt fixa problemet som fortfarande kvarstår så det är ett enda kaos i mitt lilla hus, suck. Längtar till att det ska lösa sig. Men men..
 
Några roligare nyheter var att i helgen var jag med kompisarna från orientation Alice och Rebecca och vi for till Manhattan för att dansa på Webster Hall. Kan säga att det var annat än Kalles hemma i Piteå. Kommer nog aldrig kunna gå ut på något sånt ställe igen, inget kommer vara likadant. Webster Hall hade fyra våningar med olika musik på varje. Det fanns scen i varje dansrum, där det lite då och då var uppträdande. När vi var där i lördags hade dem Circustema så alla som jobbade där var utklädda till Circusmänniskor (lite läskiga men inga clowner, mer konstigt smink och massa fjädrar) och uppträdande på scenerna var i Cirusanda, (eldshower och trapetsgrejjer). 
 
När vi stod i kö för att komma in träffade vi några killar som hade köpt för många biljetter och erbjöd oss ett billigare pris om vi köpte deras. Vi var lite tveksamma i början, men sen följde dem oss hela vägen till vakten som sa att det var okej. Vilket innebar att inträdet bara blev 10 dollar istället för 35. Inte dåligt! Sen när vi beställde dricka från baren bjöd bartendern på det. Så det blev inte så dyrt med en utekväll i Manhattan som man kan tro. 
 
När vi kom in kring 12 tiden dansade alla redan för fullt. Så det var bara att välja vilken våning som spelade bäst musik och börja dansa. Vi dansade hela kvällen tills vi drog oss tillbaka till mitt lilla hus i Brooklyn. 
 
En annan sak som också skiljde sig från hemma var att typ var 5:e minut kom det en kille och drog i ens hand för han ville dansa. Det var helt sjukt. Tur att vi var tre tjejer så vi kunde hjälpa varandra att dra sig ur när man inte kände för det! 
 
Detta var alltså lördagkväll, men på söndagen åkte vi in till Manhattan igen, efter en lyxig frukost med chocolate chip pancakes på ett mysigt cafe här i Brooklyn. Inne i city mötte vi upp Jennie efter hon fått vänta på oss då tunnelbanan bestämt sig för att inte samarbeta med oss. Så då blev det skridskor på Rockefeller Center tills fötterna gjorde ont. Sen lite shopping på 5th Ave. Köpte mig ett par solbrillor. Eftersom Alice just fyllt år så firade vi med jättegod middag på Red Lobster. Där fick vi även sällskap av Linnea från NJ. Jag åt BBQ shrimps and wild rice och sen chokladmuffin till efterrätt. Gissa om jag var mätt efteråt!? Kändes som jag inte skulle kunna äta på en hel vecka efter den middagen. 
 
Så helgen var helt awesome! Tror inte jag skrattat så mycket på länge. I slutet hade jag träningsvärk i magen från allt skrattande! Det får vi göra om!
 
Sen har jag ju jobbat en massa också. Det har för den mesta delen gått bra. Förra veckan var lite tung då barnen testade alla mina gränser. Men det känns som det går åt rätt håll i alla fall. Sen har dem också blivit sjuka och dessutom smittat ner mig, så man är som lagom pigg. Det känns dock som att jag är på bättringsvägen. Har tyvär haft ont i magen hela dagen idag, så jag hoppas jag inte åker på någon annan sjuka nu när jag ändå håller bli frisk från min förkylning. Men det är väl sånna tider nu. 
 
Trots att jag hunnit med att ha massa kul under helgen hann jag också med ett tio timmars pass på lördagen också. Började dagen med att åka pulka i backen och njuta av snön som varade i en dag. Var fullt med barn i backen. På eftermiddagen åkte vi på ett event för deras skola. Där kunde barnen dansa till livemusik, pyssla vid något av "craftsborden", äta macaroni and cheese or hotdog eller hoppa i den gigantiska hoppborgen. Gissa var jag höll till mesta tiden? Japp, i kö till hoppborgen! Haha, nä men det var trevligt och barnen hade roligt! 
 
Jaja, ska försöka göra något vettigt som att tvätta lite nu, innan jag går till sängs. Lägger upp bilder till inlägget senare. Tog nämligen inga egna bilder så jag ska fråga om jag får sno från de andras bilder. Kram Sara

Ett snöigt Brooklyn

Första snön för vintern har kommit hit till Brooklyn! Helt plötsligt blev här mycket mysigare och jag bestämde mig för att gå på en promenad och utforska ytterligare ett område. Hittade gatan man inte ska gå på om man är hungrig, eller gatan man ska gå på om man är hungrig! Restauranger vägg i vägg hela vägen.

Går omkring i min egen värld när jag inser att jag står bakom en kvinna som pratar inför en kamera. Tydligen får människor som tittar på foxnyheterna se en förvirrad tjej i bakgrunden av nyhetsprataren. Haha! Nä men jag tror faktiskt att dem bara övade inför den riktiga inspelningen, som jag uppfattade det. Förhoppningsvis!

Köpte mig en riktigt billig locktång idag också. Under 200 sek. Prövade den just och den verkar funka finfint! Vilket kap! :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1182581/images/2013/pic_51036498ddf2b351ab82b5bb.jpg" class="image">


När jag trodde allt var fixat..

Oboy, oboy, det har varit kaos i mitt lilla hus. Det är därför som jag inte har skrivit på ett tag. Jag har haft fullt upp med jobb och sen har rörmokare varit här och hållit på i badrummet eftersom det har kommit upp vatten på golvet av någon anledning. Han var här och skitade ner nått enormt, äntligen igår fick jag det tillfixat och städade hela kvällen. Skönt, tänkte jag... men nu ikväll när jag går in i badrummet ser jag vatten på golvet igen.. suck. Så då är det väl bara att börja om igen. Jag hoppas verkligen det finns ett svar på felet och att det går att lösa!
 
Annars förutom det kaoset har jobbet de senaste dagarna gått väldigt bra! Känner att barnen börjar känna sig bekväm med mig och testar mig inte lika mycket som tidigare, ta i trä. Dem har haft roligt och jag har haft roligt! I måndags var vi till Childrens Museum of Art i Manhattan. Det var ett väldigt roligt ställe! Det var massor med stationer med olika projekt man kunde göra. Allt från att måla med vattenfärg till limma ett konstverk till att leka med ett jättehäftigt slem, till att göra film av teckningar. 
 
Det har dock varit kallt här de senaste dagarna, igårkväll snöade lite. Fast det höll sig inte allt för länge på marken utan försvann så fort solen kikade fram. Men vintern är ju inte över än, så kanske vi hinner få se lite mer snö innan våren är här. Nog för att jag längtar till våren men det gör ju inget att det snöar lite när det ändå är vinter fortfarande. Man orkar inte göra lika mycket dock när det är kallt, tyvärr. 

Härliga människor i Brooklyn och Manhattan

Idag har jag gjort en matlista för veckan, sen har jag också inhandlat allt på listan. Klockan 12 mötte jag upp med en Au Pair som bor riktigt nära och så begav vi oss till ett Cluster Meeting. Där träffade jag andra Au Pairer som också bor här i Brooklyn. Vi åt bagels och pratade. Fick lite information om bland annat kurser och poäng av våran counselur. Efter mötet var det många som var tvungna att jobba, men jag och en annan Au Pair gick till ett ställe i närheten och satte oss ner och pratade lite. Sen tog vi subwayen in till Manhattan, strosade runt lite innan vi bestämde oss för att äta middag på ett pizzaställe. Efter det så mötte vi upp med två andra Au Pairer och så gick vi på lite affärer. Närmare klockan åtta var vi alla trötta och bestämde oss för att dra oss hemåt.
Väldigt kul att få lära känna fler härliga människor här i Brooklyn och Manhattan!
 
Gillade det här området i Manhattan - många roliga affärer
 
Åkte med ett nytt tunnelbanetåg som var mycket roligare än de som jag åkt tidigare. Det går nämligen över vattnet med utsikt över Brooklyn Bridge och Manhattan skyline. Kan säga att det var ingen dålig vy. Sen hade man ju bästa timingen. Klockan 5 då vi åkte in gick solen just ner och sen på kvällen på hemvägen lyste alla lamporna överallt så det var gode häftigt! 
 
Måste bara berätta att åka subwayen ofta innehåller någon sorts konsert eller framträdande. Människor som försöker tjäna ihop en slant. Idag tillexempel var det två killar som dansade till "oppa gangnam style" samt gjorde tricks genom att göra volter och klättra på metalstängerna i vagnen. Har filmat lite från andra gånger när människor uppträtt från subwayen eller på stationerna. Ska försöka lägga upp det på bloggen någon gång om jag lyckas. 

Mer bilder från en annan kamera

Några fler bilder från gårdagen men från Alice braiga kamera.
 

Walking in Manhattan

Spenderade hela gårdagen i Manhattan. Mötte upp med Alice på Grand Central och därifrån gick vi till Central Park. Vi gick genom nästan halva Central Park och tittade på isfestivalen som hölls där. Sen insåg vi hur sjukt stort det är. Därför fuskade vi och tog tunnelbanan till skridskorinken vi hade tänkt åka skridskor på, men tydligen är den bara för folk som har med sig egna skridskor. Så därför bestämde vi oss för att käka en sen lunch på ett riktigt amerikanskt hamburgarställe. Där blev vi ett tag innan vi fortsatte att röra på oss. Vi åkte tunnelbana och sen gick vi lite på Times Square igen. Linnea mötte upp oss kring 6 tiden och då var det dags för middag på en fin restaurang som hon bokat bord på åt oss. Det var en belgisk restaurang med jättegod mat och fantastisk efterrätt! Glass med varm belgisk choklad, mmm! Efter all mat och prat tog vi oss vidare till ett ställe som heter Sockerbiten. Där säljer dem svenskt godis svindyrt. Men jag köpte mig lite sura bananer och några lysmelk å så. Gott! Så dagen skulle kunna sammanfattas med, promenad gånger hundra, mat, fotografering, tjejsnack och godis. 
 

Tummen upp för varma kläder

Idag och igår har det varit rätt kallt här i New York. Sov första natten igår i de varma kläderna som jag fick i paketet och de funkade väldans bra!
 
Nyvaken men varm
 
Idag har det varit en lång dag. Fick veta att kurserna som jag ville gå var mycket dyrare än jag hade räknat med, så nu måste jag försöka hitta några andra kurser som jag kan gå... men förhoppningsvis så hittar jag något som inte kostar över $700 men är roliga ändå. Har tre kurser som kanske inte är lika spännande, men jag tror dem kan vara till nytta inför framtiden. 
 
Jag ser framemot morgondagen och förhoppningsvis kommer den innebära en hel del skojjigheter!

En lååååång torsdag

Har jobbat från 8 till 5 idag och jag kan säga att jag är lagom mör. Dagen idag var ganska jobbig. Idag hade nog båda barnen en dålig dag, något som gick ut över mig och i princip alla som var i närheten. Men mest jag eftersom jag var mest i närheten. Och så kan det ju också vara ibland. Kommer ju själv ihåg när man var liten och det inte blev som man ville och man kunde inte förklara hur man kände och så blir man bara så där galet arg inombords och så vet man inte vad man ska ta sig till. Förhoppningsvis kommer dem ha en bättre dag imorgon. För deras och min skull. 
 
Har inte tagit några roliga bilder då jag jobbat hela dagen. Men här kommer en på ett träd som jag tyckte var lite häftigt, när jag var på en promenad i veckan. Trädet hade nämligen inga löv på själva kvistarna men runt stammen växte det rikligt med små gröna blad. Jag tror nästan att det kanske är en annan växt som bestämt sig för att växa runt trädet. Men det var ändå lite fint!
 

Vägen till att bli en Au Pair in America

Jag fick en förfrågan om att berätta lite om förberedelserna som är en del av att fara och vara Au Pair. Vilka utgifter det är innan man åker och hur mycket jobb man måste lägga ner innan man kan fara. Därför tänkte jag att jag kunde ägna ett inlägg till det. Då finns det där ifall fler undrar och så kanske det kan pusha mig de dagar som det känns tungt, då kan jag läsa om hur mycket tid och pengar som jag faktiskt har lagt ner för att kunna uppleva detta. 
 
Det finns olika organisationer som man kan åka med, men jag valde att åka med Skandinaviska Institutet/Au Pair in America. Så det uppgifter som jag delar med mig är de erfarenheter som jag har fått genom Skandinaviska Institutet och Au Pair in America men det finns säkert många saker som skiljer mellan de olika organisationerna som priser och så. Jag tror dock att grunden är ganska densamma hos alla. Kolla gärna upp och jämför det olika organisationerna innan du väljer vem du tror kommer passa dig bäst. 
 
Det första som man bör veta innan man funderar på att fara som Au Pair (i alla fall till Amerika) är att du måste:
 
- vara mellan 18 och 26 år.
- ha körkort 
- ha erfarenhet av att ta hand om barn, minst 200 aktuella timmar med barn som inte är släkt eller familj (de senaste 3 åren)
- ha gymnasiekompetens eller motsvarande (går att söka på höstterminsbetyget)
- ha ett prickfritt polisregister
- vara vid god hälsa
 
Utgifter som man måste vara beredd på att betala innan man åker:
 
- Flygresan från Sverige till Amerika + försäkring under året; enligt SI:s hemsida är 6995kr år 2013 för flyg plus försäkring med alla tillägg (i mitt fall blev priset för flyget mellan Sthlm till New York samt grundförsäkring för året 4820kr plus flyget från Kallax till Sthlm som var på 1600kr) 
- Au Pair Visum; 1120kr
- Polisregisterutdrag; 192kr
- Ett amerikanskt idfoto; 200kr
- Medical Report; <800kr
- Resan till och från ambassaden i Sthlm (i mitt fall 800kr)
- Internationellt körkort; 230kr
- Skolavgifter för kurser under året (du får $500 av din hostfamily för studier men det kostar oftast mer och du måste gå kurser för minst 6 credits eller 80 timmar)
- Kuvert med frimärken för 72kr
 
Det tillkommer säkert fler utgifter som mat under dina resor till ambassaden, eller resorna till polisstationen eller läkaren för att fixa med medical report. 
 
Jobb som man måste vara beredd att lägga ner innan man åker:
 
- Om man inte har barnerfarenhet så måste man fixa det. Dem säger att man måste minst ha 200 timmar, men i slutändan behöver du närmare 1000 timmar. Det känns omöjligt att komma upp i den summan, men man får räkna med alla typer av barnerfarenhet. Jag fick ihop 1371 timmar. Av dem timmarna var 520 timmar praktik på förskola, 225 timmar "caring for younger family member, 600 timmar hjälpt barn på mitt sommarjobb, 23 timmar babysitting och 5 timmar "tutoring children". 
- Fixa med en medicalreport, en hälsoundersökning på en vårdcentral. Du kan behöva vänta länge på en tid och om du inte vet vad du blivit vaccinerad mot eller har ett vaccinationskort tar det ännu längre tid.
- Skriva ett Host Family Letter till familjen. Har man ett bra brev är chansen att få en familj större. Det är tidskrävande om du vill göra det bra. Det är ett av det viktigaste inför din ansökan och det är vissa krav på hur det ska se ut och innehålla.
- Fylla i all information om dig själv på din egen sida hos Au Pair in Americas hemsida. Det är många frågor och tar lång tid.
- Du måste fixa en childcare reference, samt två character references. Alltså tre referenspapper där en måste innebära någon som du inte är släkt med kan vara referens över att ha sett hur du jobbar med barn.
- Scanna in dina betyg, körkort samt pass.
- Fara till polisstationen för att fixa med ett polisregisterutdrag. Det tar ett tag innan du får det hemskickat.
- Göra en video till din ansökan, där du berättar varför du vill vara Au Pair och varför familjen ska välja dig. 
- Ladda upp bilder till din ansökan. En profilbild, en bild på dig och din familj, en bild med dig och dina vänner, en bild med dig och dina intressen och två bilder med dig när du jobbar/umgås med barn. 
- Fara till en fotograf och ta ett speciellt amerikanskt idkort, som ska vara 5x5 inches. Det är många krav på hur kortet ska vara, se till att allt stämmer på en gång så slipper du betala för flera kort, som jag gjorde.
- Göra en visaansökan på nätet. Väldigt krångligt och tidskrävande, men SI hjälpte mycket och var det något jag behövde hjälp med kunde jag alltid nå någon på SI:s kontor. 
- Fixa med ett kuvert med frimärken för att återfå pass samt visa från ambassaden.
- Fara till Ambassaden i Sthlm för en intervju. Detta kan ta en hel dag plus färd dit och hem om du inte bor i närheten. 
- Fixa med ett 120-personbevis. Ett papper som du ringer och frågar efter på skatteverket. Kan ta ett tag innan det kommer i brevlådan. 
- Skicka in papper för internationellt körkort.
- Förbereda inför och ha intervjuer med familjer innan du väljer en som du vill spendera ditt år med.
 
Jag på utsidan (första bilden) och insidan (nedersta bilden) inför min första intervju med en familj
 
Tror jag fick med det mesta. Som sagt har jag lagt ner mycket tid och pengar i det här. Men eftersom detta har varit en stor dröm för mig länge så vet jag att jag absolut inte kommer ångra mig efter det här året. Hur det än kommer gå. Det är svårt att säga att allt var värt det nu, eftersom jag bara varit här i tre veckor. Men ett av det största målen som jag hade med resan var att bli mer självständig och höja mitt självförtroende och jag kan säga att jag redan känner att jag är på rätt väg. Sen hoppas jag att jag kommer få uppleva många roliga saker medan jag är här, något som jag redan hunnit med också. 
 
Måste bara tillägga, även om jag tycker ni ska bestämma själva och vara kritiska när det gäller erat val av organisation, att jag är otroligt nöjd med mitt val hitills. Skandinaviska Institutet/Au Pair in America har alltid varit med och hjälpt mig med alla förberedelser. Dem har ett bra upplägg för hur man gör sin ansökan. Jag har hela tiden kännt mig trygg och alltid kunnat nå någon på kontoret då jag haft frågor, dem har också alltid varit trevliga i telefonen. Åker du med den här organisationen får man vara på en orientationen i 4-5 dagar där man får information om Amerikansk kultur, childcare och andra viktiga saker som är bra att veta under året. Tyckte orientationen var väldigt bra! Lärde känna jättehärliga kompisar och lärarna var väldigt duktiga på att lära ut. När man kommer till familjen efter orientation hamnar man i ett cluster med andra Au Pairer som bor i närheten. Du får en egen counselur som finns där för dig om du behöver hjälp under året. Samt ordnar counseluren så kallade cluster-meetings där du får träffa de andra Au Pairerna och göra roliga saker. Jag tyckte min counseler var väldigt härlig och hon har jobbat med detta en väldigt lång tid. Jag känner mig väldigt trygg att ha någon som finns i närheten som man kan prata med om man har problem. Så som sagt jag är nöjd med mitt val av organisation och jag hoppas att du också hittar en du blir nöjd med om du har tankar på att fara som Au Pair. 

Brandon- King of the Nerds

Den här killen är hur skön som helst 

Världens bästa babysitter åker tunnelbana

A rainy day in New York today
 
Det var en lugn morgon med en lång frukost och TV:tittande. Sen började jobba. Efter att jag hämtat upp S blev det lunch på ett diner. Efter pannkaka/plättar med jordgubbar låg man ganska bra till hos S. Men sen blev det lite tokigt.
 
Vi skulle ta tunnelbanan hem så jag gick till det enda tunnelbane stället som jag vet. Tog samma tåg som jag alltid tagit. Men det gick inte som det brukar gå. Tåget kan tydligen ändras från ett local (som stannar på alla stopp) till ett express (som bara stannar på vissa större stopp) utan på något sätt meddela folket som sätter sig på tåget. Så där sitter vi när jag märker hur tåget inte stannar på vårat stopp utan bara fortsätter och fortsätter. Känner hur jag får lite smått panik. Inser att jag inte har med mig tunnelbanekartan som jag annars nästan alltid har med mig utan bara en vanlig karta över Brooklyn. Tusan också! Men får ju inte panika speciellt inte när man sitter med ett av barnen. Så jag vänder mig till S och säger: "This train does not seem to stop at our place, so we are going to change to another train on the next stop to get back home". Tillslut så stannar tunnelbanan och vi kliver av. Bestämmer mig för att det första jag måste göra är att meddela min hostmamma om läget. För att kunna göra detta måste jag först orientera mig till ovan mark för att få några pinnar på mobilen. Väl uppe på marknivå igen inser jag att vi är långt ifrån något ställe som jag varit på promenad till. Känner inte igen något. Efter ett snabbt meddelande till mamman letar jag mig fram till första bästa tunnelbaneställe där det står Manhattan på för jag vet i alla fall att om jag tar mig åt det hållet så kommer jag närmare till hemstoppet än vad vi var för tillfället befann oss. Som tur var hittar jag rätt färg på tunnelbanan också och helt plötsligt har jag hittat ett tunnelbanetåg som kommer ta oss hem på en gång. Kände hur all panik försvann och jag kände mig tung och trött som en sten. Brände säkert 500 kalorier på 10minuter genom att panika inombords. Men hem kom vi och en erfarenhet rikare dessutom.
 
Sen har det pysslats, sjungits och lekt resten av dagen. Höjdpunkten på dagen var dock när S sa: "Sara, You're the best babysitter in the whole world!" Det värmde i hjärtat! Sen att dem nog ibland tycker att jag är den värsta babysittern i världen, men det brukar gå över ganska snabbt! 
 
Skulle ha jobbat den här kvällen också men det blev bara en snabb städtimme och sen blev jag ledig. Helt okej då jag är ganska trött ändå. Imorgon hoppas jag att jag blir färdig med att anmäla mig till skolan. Längtar! 

One day in the big city

Idag har jag varit till Manhattan som jag skrev att jag skulle. Lyckades ta mig dit på egen hand, gick på rätt tunnelbanetåg och tog mig till alla de skolor som jag ville titta på. Sen lyckades jag ta mig hem också, genom att kliva på rätt tunnelbanetåg hem också. Hur bra var inte det!? 
 
Sen att jag kanske inte förstått innan hur långt avståndet mellan skolorna egentligen var (var ju bara en tumme ifrån på kartan) och kanske inte hade planerat den bästa rutten att gå mellan skolorna (och fick gå 20 extra kvarter) det är en annan femma. Men gått har jag gjort och rätt blev det. 
 
Det bra var att det i alla fall var väldigt lätt att hitta i den stora stan. Nästan inga vägar har namn utan istället siffror vilket faktiskt är otroligt logiskt, något jag inte förstått förrän nu. För att förklara. Ska du till 27th street och så är du på 23th street så går du bara åt det hållet där siffrorna blir högre för varje skylt du korsar och hux flux så är du var du skulle vara. Lätt som en plätt. Sen ibland måste du flytta dig lite åt vänster eller kanske höger beroende på vilken avenue som du ska vara på, men det finns inte allt för många att välja på och samma regel gäller där, så det är inga problem det heller. 
 
Som sagt så besökte jag en del skolor, vilket i säg var rätt så spännande. Förutom att hitta själva byggnaden är det inte alltid lätt att hitta rätt dörr att gå in genom. Men tur som man har finns det oftast någon snäll människa som kan berätta var man faktiskt ska gå om man har frågor om skolans kurser. Det är bra det! 
 
Hittade några kurser inom interior design och om allt går som jag vill så kommer jag snart börja plugga på Fashion Institute of Technology på Manhattan. Håller tummarna!
 
På alla ställen jag har varit på här har dem stavat mitt namn med ett h i slutet
 
Skulle ha träffat en tjej på lunch under dagen, men det körde ihop sig för henne, så då bestämde jag mig istället för att skippa lunch och ta en snabb paus på starbucks istället. Jag köpte kaffe(!!) och en sockerkakebit. Varför jag egentligen valde starbucks var inte för att jag var sugen på kaffe, nej det var för att jag behövde sitta ner en stund och vila benen samt låna toaletten och det kändes som starbucks kunde erbjuda båda dem sakerna. Tyvärr kunde dem inte erbjuda det senare så det var ju lagom kul. Eller nu i efterhand så var det kanske lite kul men också pinsamt. Funderade på om jag skulle skriva om det här i bloggen, men vad tusan! 
 
[VARNING för lång och tråkig toahistoria]
 
Det var nämligen så att när jag tvingat i mig en tredjedel av mitt kaffe och hela min sockerkaka (inte nertvingad) var jag redo för att gå till den sista skolan jag skulle besöka. Men jag behövde gå på toa innan så jag gick och ställde mig i kön. Det tar ändå ett tag att stå där och ni vet ju hur det är när man behöver gå på toa, det liksom känns som en evighet. När killen som var före mig kommer ut från toan tänker jag, äntligen! Men där var det roliga slut. Inte konstigt att killen som var före mig försvann som ett spjut när han var klar, han hade nämligen gjort stopp på toan. Jag prövade spola en gång direkt men det hjälpte inte. Jag kände hur stressad jag blev. Alla i kön kommer tro att det är jag som har gjort det. Dem hörde ju att jag spola. Snabbt Sara du måste gå ut nu så alla förstår att du absolut inte kunnat hinna gå på toan. Känner dock hur jag blir så där lagom röd i ansiktet, great nu kommer alla definitivt tro att det var jag, suck. Bestämmer mig för att skynda mig ut ändå och råkar stöta upp dörren i en som jobbar där. Tur i oturen, jag vänder mig mot honom och säger, Sorry och slipper titta på folket i kön, rodnaden hinner försvinna och sen tillägger jag. "The man before me clogged the toilet can it be fixed?" Han går in och ser om det går att lösa men det funkar inte. Så han säger "It doesn't work, was there anything else mam?" Och då säger jag "No, I was just hoping to use the toilet, but I guess I'll have to try elsewhere" Lättnad! Nu måste ju alla i kön förstå att det inte var jag som gjort det eftersom jag fortfarande behöver gå på toa. Haha, rätt töntigt i efterhand, men tro mig jag utförde ett krig i mitt huvud under de två till tre minuterna detta pågick. 
 
[SLUT på lång och tråkig toahistoria]
 
Första stället jag kom till på Manhattan blev jag faktiskt lite besviken på, det var nämligen inte lika galet som jag hade förväntat mig. Upptäckte senare under dagen att jag bara befann mig på fel ställe när det gäller att se häftiga hus. Mot slutet av dagen befann jag mig lite högre upp i Manhattan och insåg att här är det man ska vara. Människor i kostym och kappa. Massa gula taxibilar och gigantiska byggnader. Tog lite bilder med mobilen, men nästa gång jag far in till manhattan ska jag försöka få med mig systemkameran! 
 
 
Bestämde mig för att gå till Grand Central för det var inte så långt ifrån den sista skolan (i alla fall inte på kartan) och sen ta tunnelbanan därifrån hem till Brooklyn. Använde mitt logiska sinne för att hitta till Grand Central, då jag inte visste vilken avenue det låg på, men vilken street. Gick till rätt nummer på streeten. Kollade till höger - inte så många människor, kollade till vänster - väldigt många fler människor. Gick till vänster och bara några korsningar ifrån var jag där. Mitt lilla Gossip Girl hjärta blev glatt och jag var lite turistig och tog några bilder där också. 
 
 
Innan jag tog mig hem till huset gick jag förbi Barclay Center, dit jag och kompisar kommer fara till för att lyssna på Swedish House Mafia den 2:a Mars. Det ser jag framemot! 
 
 
Det var nog det mesta av hur min dag har varit idag. Nu ska jag sova för imorgon blir det båda dagspass och kvällspass med jobb! Kramar från den nyblivna storstadstjejen Sara. 

Ett stort litet paket

Idag kom det ett paket hit, ända från Sverige! I paketet (som var mycket större än jag hade förväntat mig) fanns det många saker. Där fanns recept, fler grejjer som underlättar i köket, pyssel, varma kläder/sockar, roliga kort och svenskt godis! Sura Ahlgrens bilar och marabou ask! Har redan smakat av Ahlgrens bilarna, hehe! GOTT! Ingen dålig måndagskväll eller måndag för den delen! Tack mamma och pappa för paketet! Hur bra som helst! Kommer ha mycket användning för allt som var nedpackat! Tack mamma för alla bra recepten! Massa tackkramar från mig!
 
Paket och smygreklam ;)
 
Jobbandet idag har gått bra, kände mig inspirerad och artiskt idag när jag skulle komma på saker att göra med barnen. Sen har jag varit på en väldigt lång promenad till ett postoffice för att köpa frimärken och skicka ett vykort. Det var spännande, det är den längsta promenaden från huset som jag har gått hitills. Sen unnade jag mig en bok från "the bookstore". Det blev andra boken i Hungergames serien, för första boken var så galet spännande! Efter middagen var jag redo att jobba kväll, men det blev inget jobbande så då blev jag ledig istället. Sen var det bra program på TV:n också. Nya avsnitt av både "How I Met Your Mother" (OMG) och "The Big Bang Theory", bäst! 
 
The Second Book of The Hunger Games
 
Trots denna braiga dag tror jag nog att morgondagen kommer bli snäppet vassare. Då är jag ledig för att åka in till Manhattan för att kolla på möjliga skolor att studera på. Det ser jag framemot! Kanske blir det även lunch med annan Au Pair som bor i närheten. Livet är gode bra just nu!

Brooklyn #2 och lite mer Times Square & Rockafeller Center

Idag har det inte hänt allt för mycket och det känns faktiskt lite skönt att ha en sån dag någon gång också. Har skypat, jobbat, promenerat och spelat flöjt. Hittade dock en ny affär på min promenad och, en affär som verkligen hade allt möjligt till ett väldigt bra pris! Typ som ÖB eller Dollar Store. Dit kommer jag gå fler gånger! 
 
Nedan är det mer bilder av Brooklyn från några av mina promenader
 
 
 
Bilderna nedan är tagna på Times Square och Rockafeller Center av mästerfotografen Joanna Märs
 
 
Tror faktiskt inte att jag har berättat att vi såg oss själva på en av de stora skärmarna när vi var på Times Square, jag har ritat en pil, den vita pricken det är min mössa!
 

Gnällspiken Sara

Måste bara få klaga lite så jag får ut min lilla bubbla av irritation, så jag kan fortgå till att vara vanliga Sara igen. Det finns nämligen något som är väldigt annorlunda här mot för hemma och det är när man ska handla. 
Det finns två alternativ att välja mellan;
- Första alternativet; En stor kedja, med billigare varor, stor planlösning, sämre kvalitet och ett kösystem som kan få vem som helst att bli upprörd. Man får stå så otroligt länge i kö att det inte är klokt. Man kan ju tycka på ett ställe som New York med hur många invånare som helst skulle kommit upp med något jätteeffektivt kassasystem. Men tvärtom. Problemen är följande, människorna lägger varorna i en stor hög på bandet, utan att ens försöka lägga streckkoden uppåt eller framåt, vilket gör att det tar jättelång tid för personalen (som redan jobbar gode så långsamt enligt mig) att "checka av" en produkt. Sen ska personalen packa ner kundernas varor (hade gått massor snabbare om kunden själv packar ner varorna) i de sämsta påsarna i världshistorien, så ofta måste dem ta tre påsar över varandra för att det ska orka bära varorna. 
- Andra alternativet; En jätteliten affär där man nätt och jämt måste dra in magen för att ta sig mellan hyllorna, med väldigt mycket dyrare varor, bättre kvalitet och mindre lång kö. 
I början tyckte jag inte alls om dem små affärerna, tyckte i början att det kändes obehagligt för det känns som personalen känner alla som är där och vet vad alla handlar. Men nu tycker jag nästan det är värt att betala extra slanten för att slippa stå i dem långa köerna. Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall. 
 
Var på en joggingtur till parken och lite vars som helst min näsa pekade på förmiddagen. Hittade en sån där cool trappa som alla springer på i amerikanska filmer, så då bestämde jag självklart för att så cool ska jag också vara. Kan säga att det var mer påfrestande än jag trodde. Men eftersom det var andra folk som också tränade upp och ner på trappan tvingade jag mig själv till några fler gånger än jag egentligen orkade, man vill ju inte vara sämre än någon annan, haha. 
 
Träningströjan 
 
Den omtalade trappan

Brooklyn

Tjo! Idag skriver jag inlägget via mobilen eftersom internet på datorn bestämde sig för att lägga ner av någon anledning. Så om inlägget ser konstigt ut är det därför.

Annars har dagen idag gått väldigt bra! Jobbtimmarna gick förbi ganska snabbt och sen stannade jag kvar på middag också, så det var redan sent när jag drog mig till min lya. Nu ligger jag och tittar på lite TV och jag tror inte jag kommer hålla mig vaken mycket längre till.

Tänkte dock att jag skulle dela med mig lite av hur jag upplever Brooklyn för tillfället, det som jag tänker på när jag tänker Brooklyn.

Det första som jag regerade över när jag kom hit var ljudet. Det lever nämligen om dygnet runt. Ni vet i filmer på nätterna då man hör sirener, helicoptrar och människor, det är exakt så det är. Det är sjukt! Det är först nu som jag börjat vänja mig vid alla ljuden när jag ska sova. Jag har spelat in lite av hur det kan låta. Ska försöka lägga upp det på bloggen så får ni höra själva, för det är svårt att förstå om man inte har varit med om det själv.

Det andra som är annorlunda här i Brooklyn mot hemma i lilla stan. Lukterna, det är lika många lukter som det är ljud. Mellan två korsningar hinner du känna minst 7 olika lukter. Allt mellan matos, kisslukt, parfym, öl, cigarettrök och doft av färsk frukt från någon av de olika marketserna som jag nämnt tidigare.

Sen är det ju självklart husen. Dem flesta husen är brownstones med en trappa för att gå in i huset. Precis som i sex and the city. Sen finns det ju självklart undantag, idag såg jag ett väldigt mysigt undantag på min morgonpromenad. Sen finns det gigantiska skyskrapor som är så stora att man kan gå vilse i dem.

Sen har vi det här med heltäckningsmattor, de finns i de allra flesta korridorer - även i de finare skyskraporna. Har aldrig förstått grejen med att ha de på ställen där folk går med skorna på!? Är ju omöjligt att hålla rent.

De flesta människorna som jag träffat i Brooklyn är väldigt trevliga och otroligt glada i att prata! Generellt sätt är de flesta jag träffat i Brooklyn väldigt nätta och nästan alla har på sig sina kappor när dem är utanför huset. Många är väldigt fint klädda men oftast väldigt naturliga, jag har ännu inte sett någon med så mycket smink som de flesta hemma har på sig. Jag skulle nog säga att de flesta människor som jag träffar inte alls har smink på sig. Det passar mig alldeles utmärkt!

Finns det något som alla här i Brooklyn är galna i så är det allt som har ordet organic att göra med. Det finns organic vegatables, organic meat, chicken och dairy products, organic bodywash, organic, laundryplaces, organic hair-extansion och organic clothes. Jag skojar inte - dem är galna! Jag börjar nästan undra om dem bara använder ordet utan att veta vad det betyder. Skulle du ställa dig på vilken gata som helst här i Brooklyn skulle du se minst tre skyltar med ordet organic på i olika sammanhang. Galet!

Hur som helst, min bild kommer säkert bli tydligare och säker ändras under året men just nu är det här vad jag tänker på när jag tänker Brooklyn.

Översta bilden: En mysig lya jag gick förbi på morgonpromenaden
Undre bilden: En vanlig gata i Brooklyn
 

Första missförståndet och en ny telefon

Idag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men så kan det ju inte heller alltid vara en dans på rosor. Det blev lite miss i kommunikationen så det blev lite tokigt. Som tur var ordnade allt upp sig i slutändan. Vi pratade om det och hur vi kan göra saker annorlunda nästa gång. Känner mig väldigt nöjd med min hostfamilj och dem är väldigt omtänksamma och bryr sig om hur jag har det. Det är nog en av det viktigaste när man är så här på en främmande plats på egen hand, att man har människor runt omkring sig som man känner sig bekväm med! 
 
Från det ena till det andra. Idag fick jag mig en telefon. En med amerikanskt telefonnummer. Så nu kan jag smsa och ringa med folket här även när jag inte har tillgång till wifi! Kan vara bra om jag skulle gå vilse någon gång. Vilket jag faktiskt inte gjort än, ta i trä! Jag tycker jag har varit rätt duktig på att orientera mig med min Brooklyn karta som jag fått. För det mesta kan jag peka ut exakt var på kartan jag är. Annars är det bara hitta en subway och gå på den enda linjen som jag hitills har åkt med som jag vet tar mig tillbaka om jag skulle vara helt fel ute. 
 
Nu ska jag dra mig till sängs så jag orkar med sista dagen innan helgen! Kram :)
 
 
Hittade en plats där man såg en stor del av Brooklyn Bridge idag
 

Manhattan skyline och stand by me

Idag mina vänner började jag inte jobba förrän halv elva, samma tid i Sverige har ni redan slutat från jobbet eller skolan! Dessutom slutade jag tre så det har inte varit någon lång arbetsdag. Men som vanligt har jag hunnit klämma in några nya äventyr även idag. 
 
Tog subwayen helt själv för första gången idag och klarade mig galant. Var 30 minuter tidig till då jag skulle hämta upp S för att sen fara till en playdate. Tog vara på tiden och gick på en promenad. Och tala om det vilken fin promenad det var - titta bara på bilderna nedan - med Manhattans skyline som utsikt kändes det inte tråkigt att röra på kroppen lite extra. Och bättre blev det, för på playdaten visade sig att denna lägenhet hade utsikt över både brooklynbridge och manhattan!!! Tyvärr tog jag inga bilder då, för då hade jag fullt upp med att jobba. Vi kommer säkert fara dit fler gånger, då ska jag komma ihåg att fota! 
 
På vägen hem från playdaten tog jag och S subwayen. Subwayen är inte det allra mysigaste stället i Brooklyn men idag var det lite trevligare. Det var nämligen en man som spelade piano och sjöng fint - stand by me - som vi fick njuta av medan vi väntade på tåget. 
 
Min morgon blev inte riktigt så energirik som jag tänkt mig, gjorde andra grejjer istället, som att diska och försöka se Svenska Hollywoodfruar samt Svenska Rivieran på datorn. Tråkigt nog vet tv3 play att min dator befinner sig i Amerika, vilket innebär att jag inte har tillåtelse att se programmet, bra nog vet tv3 play inte att min telefon också befinner sig utanför landet, hehe!  
 
Eftersom jag inte var så flitig på morgonen så for jag efter middagen och tittade på ett gym här i stan för att se utbudet av program och klasser. Det blev ingen deal där, men imorgon ska jag titta på ett annat lite längre bort, förhoppningsvis är det något att satsa på! 
 
Manhattan skyline från en sida av Brooklyn

Måste bara dela med mig av en av mammas roliga meddelande när hon skrivit med telefonen. Haha, det är inte lätt när det är svårt! Självklart förstod jag att hon menade Japp, så då skypade vi! :)
 
Jag tycker om dig mamma! Och dina fina telefonfelstavningar!

A busy busy day!

Idag har jag gjort min första dag, med aktiviteter från morgon till eftermiddag. Började dagen klockan 8 och gjorde barnen redo. Sen tog vi bussen för att lämna av den äldsta, S på skolan. Det var intressant för mig att se hur allt fungerar kring skolan. Inte som hemma i Sverige, här lämnar man nämligen av alla barnen samtidigt, så det är aningen "crowded" när alla ska in till skolan samtidigt på morgonen. 
Tog därefter subwayen tillbaka till huset för att sen gå med den yngsta, N till hennes klass. Fick vara med och hjälpa till men hon var så duktig så hon gjorde det mesta utan min hjälp. Sen efter klassen var det dags för att hämta upp S från skolan. Lika crowded på eftermiddagen som vid drop off, men det gick bra. 
Sen var det dags för lunch och playdate hos en klasskompis till S. Det var en bit att gå men barnen var väldigt duktiga hela vägen. Det finns ju så mycket att titta på när man är på promenad här. Barnen som vi var på playdate hade en babysitter som var väldigt trevlig och jag tror vi nog kommer träffas fler gånger då barnen är goda vänner. Roligt för barnen och trevligt för mig! 
På playdaten blev det mycket skojj och K som var babysitter bjöd mig på lunch, god cezearsalad. Det är en av de sakerna som jag tycker är bättre här i Amerika än hemma. Yummi!
Efter all lek och skojj där var det dags att dra sig hemåt och jag slutade för dagen. Sen har jag slappat resten av kvällen. Mys! Åt laxlasagnen som jag gjorde igår och den blev väldigt god! 
 
Imorgon börjar jag lite senare så funderar på att ta vara på den tiden och göra något vettigt. Kanske man skulle ta och göra ett litet morgonpass innan man börjar för dagen. Får se hur trött jag är och vilket väder det är! 
 
Hugs from Brooklyn!
 
Having a lot of fun at the playdate (pictures approved by the parents)

Födelsdagsfirande, gängbråk och dålig reklam

Har just ätit sen middag. Jag gjorde tacopaj och den blev faktiskt lyckad, så nu ska jag frysa ner det som är kvar så slipper jag laga middag för några gånger, hehe. Ska snart ställa mig och göra laxlasagne som också ska frysas ner så är det bara att ta fram och värma upp. Känner mig som en riktigt husfru, haha. Får se hur länge det tar innan jag börjar äta smörgås till middag...
 
 
För en liten stund sedan firade vi pappa som fyller 50 år idag (imorgon amerikansk tid). Skypade med familjen så jag fick vara med och sjunga "ja må du leva" och se när han öppnade presenten. Så GRATTIS än en gång pappa och hoppas du får en jättebra födelsedag! 
 
Idag har jag tagit hand om ett av barnet, då den äldsta varit till skolan. Vi har varit på promenad och lekt i två olika parker. Vi hittade en med "big girl swings" så den parken blev favoriten! 
 
Efter jobbet när jag skulle handla det sista inför veckans middagar så fick jag se något som inte är särskilt vanligt hemma. Det var en stor grupp eller två grupper som slogs. Dem var ett kvarter bort men jag fick ändå jätteont i magen. Det är inge kul att se sånt! Så fort jag hörde polisirener splittrades människorna i två grupper och sprang åt olika håll. Obehagligt. 
 
Har inte tittat så mycket på TV medan jag har varit här av anledningarna; -jag har helt enkelt inte haft tid, -jag har varit för trött på kvällen, -TV:n i mitt rum har ett väldigt irriterande biljud och -reklamerna!! Det är inte klokt hur mycket reklam man kan trycka in på ett 30 minuters program... dessutom är den så jädra dålig att det inte är klokt. Jag brukar ändå tycka att viss reklam kan vara rolig men det här är bara tragisk.. inte bra helt enkelt! 
 
Solnedgången som jag såg idag när jag var på min shoppingtur

Mitt första Metrocard

Började dagen med ett möte med min counselur (=en som tar hand om alla Au Pairer i närområdet) och det gick bra! Vi pratade lite om olika skolor och jag kommer inom en snar framtid fara och kolla på lite olika universitet. Dem flesta av dem ligger i Manhattan så därför har jag idag blivit visad hur "the subways" fungerar och så har jag fått mitt första Metrocard. Ett kort man använder för att åka med tunnelbanan. 
Imorgon börjar skolorna om, så i veckan kommer jag nog få prova på åka buss också. 
 
Nu ska jag gå och slänga in min första tvätt i tvättmaskinen samt göra några sista ärenden. 
 

Going to the markets

Idag har jag hunnit vara på två market. En med mat och en med mat och grejjer. För er som inte varit på en market skulle jag säga att det påminner lite om loppis fast med en mer nya grejjer och högre pris. Jag tyckte det var mysigt att gå på, nästa gång ska jag nog försöka ta med mig någon som har lust att strosa omkring för att sen köpa något gott i någon av alla stånd, kanske en munk eller så. 
 
Annars har jag även hunnit med att jobba, varit till parken och till the bookstore. Samt gått lite mer på the mall, som visade sig vara mycket större än jag trodde. Hittade två Starbucks till bara idag. Det här stället blir bara större ju mer man går omkring. Undrar om man någonsin slutar hitta nya ställen?
 
Det är kul att allt är nytt och spännande, att jobbet är en utmaning och att handla mat är en skattjakt. Tyvärr blir man väldigt trött av allt, så när jag kommer hem efter en dag med äventyr orkar jag inte göra mycket, vill bara gå och lägga mig direkt. Något jag funderar på att göra alldeles nu. Förhoppningsvis när jag får in mer rutin så kommer jag bli lite piggare. Ska försöka hitta något ställe att börja träna på, då borde jag åtminstone bli lite mer vaken. 
 

Telefontrubbel och kvällsjobb

I två eller tre dagar har jag nu försökt fixa med min telefon. Idag trodde jag allt skulle lösa sig, men tydligen inte. Det gick nämligen inte att sätta in ett amerikansk simkort i min mobil för att den var upplåst till ett annat abonnemang trots att jag har sagt upp det. Usch, hoppas det löser sig imorgon, då skulle mina väldigt snälla föräldrar fara in till telia i stan och prata med dem. Tack mamma och pappa! 
 
Idag är en riktigt lång dag. Började nio och slutade tre idag, men ska snart tillbaka för att jobba kväll också. Det blir intressant, har nämligen inte varit vaken så länge på kvällarna än. Köpte lite (jättegoda) sura godisremmar så det ska nog gå bra! 
 
Sov Gott till er som inte jobbar eller ni som befinner er i Sverige! 
 

Hamburgare med dressing

Dagen drogs igång med en lång promenad till en playdate för barnen. Vi gick också förbi ett av barnens skola så jag vet var jag ska lämna av och plocka upp.
Efter playdaten gick vi på ett grillställe för lunch. Jag har varit väldigt skeptiskt mot amerikanska hamburgare, men den här var faktiskt väldigt god. Det bästa av allt var att den hade hamburgardressing! Trodde inte att det fanns i Amerika. Det var inte samma dressing som man köper hemma men den var väldigt god, så jag kommer säkert gå dit någon fler gång under året.
På eftermiddagen blev det att leka, pyssla och dansa hemma i huset. Jag fick ett halsband av det äldsta barnet som hon gjort själv. 
Jag åt lite macka innan jag begav mig ut på "stan". Gick för att kolla vilka deals det finns för mig vad gäller telefonabonnemang. Sen blev det lite större shopping på det supermarket som jag hittade igår. Ska börja göra matlista inför nästa vecka så jag har koll på hur mycket jag handlar för. Tycker fortfarande att det är jobbigt att räkna om från dollar till kronor i huvudet. Men det blir nog bättre med tiden, förhoppningsvis! 
 
Halsbandet som jag hon gjorde till mig

Några promenader senare

Så nu är jag lite mer "settled down" vilket betyder att det förhoppningsvis blir mer bloggande. 
 
För att ni ska hänga med kommer här en kort sammanfattning: Efter min flygdag med massa kaos kom vi fram till ett hotell i Connecticut som jag skrivit i ett tidigare inlägg. Nu till det nya, vi var på hotellet från Torsdag till Söndag. Under dessa dagar hanns det med väldigt mycket. Vi hade lektioner från 7 på morgonen till 7 på kvällen. Lektioner som handlade om Amerikansk kultur, Childcare, Första Hjälpen och massa fler saker som skulle förbereda oss för året som Au Pair. Vi fick också höra massa bra "true stories", så lektionerna var långa men inte ointressanta! Jag lärde känna många nya kompisar på Orientation som det kallas. En kväll var vi på New York Tour, vilket jag lagt upp bilder från, och det var väldigt häftigt! Längtar efter att göra fler turer in till City, det är nämligen inte så långt dit från Brooklyn där jag nu kommer spenderade resterande dagar av 2013. 
 
På söndagen kom min Hostpappa och hämtade mig på hotellet och körde mig till deras hus. Fick en del information och sen åkte han iväg till landet där resten av familjen befann sig. Så jag fick första dagarna för mig själv oför att få lära känna området, få packa upp resväskan och bara ta det lite i min egen takt. Vilket var väldigt skönt men även lite jobbigt!
 
Det var jobbigt för på hotellet hade vi fullt upp hela tiden och jag hade inte riktigt tid att få hemlängtan, men när jag kom fram till huset och jag bara kunde ta det lugnt kom allt över mig. Så jag hade en liten bergochdalbana inombords den första kvällen och dagen själv. Men efter lite mat, sömn och skype kändes det bättre och bättre. 
 
Nu när jag äntligen fick träffa familjen i tisdags känns allting väldigt bra och bättre blir det hela tiden. För att ge ett exempel, första dagarna det jobbigaste för mig var de små affärerna där priserna inte är synliga och jag hittar inte något som liknar vad jag handlar hemma. Men bara ikväll på en av mina många promenader som jag tagit här, hittade jag ett supermarket!! Yey! Det kändes otroligt bra! Jag köpte yoghurt för det känns hemma för mig och jag har nämligen inte hittat det på någon av de små affärerna men nu äntligen hittade jag det! Dessutom stod priserna väldigt tydligt något som jag verkligen uppskattar. 
 
För stunden känner jag mig väldigt nöjd, Jag tycker om min Hostfamilj som är väldigt snälla och trevliga. Jag känner mig inte lika bortkommen i området längre och jag känner mig mer och mer säker med min engelska/amerikanska. 
 
Julpynt på Arlanda där jag spenderade hela natten mellan onsdag och torsdag
 
 
Lite bilder från Business Class som vi hade turen att åka med
 
En av julgranarna på hotellet i Connecticut
 
Nyfunna vänner
 

RSS 2.0