Brooklyn

Tjo! Idag skriver jag inlägget via mobilen eftersom internet på datorn bestämde sig för att lägga ner av någon anledning. Så om inlägget ser konstigt ut är det därför.

Annars har dagen idag gått väldigt bra! Jobbtimmarna gick förbi ganska snabbt och sen stannade jag kvar på middag också, så det var redan sent när jag drog mig till min lya. Nu ligger jag och tittar på lite TV och jag tror inte jag kommer hålla mig vaken mycket längre till.

Tänkte dock att jag skulle dela med mig lite av hur jag upplever Brooklyn för tillfället, det som jag tänker på när jag tänker Brooklyn.

Det första som jag regerade över när jag kom hit var ljudet. Det lever nämligen om dygnet runt. Ni vet i filmer på nätterna då man hör sirener, helicoptrar och människor, det är exakt så det är. Det är sjukt! Det är först nu som jag börjat vänja mig vid alla ljuden när jag ska sova. Jag har spelat in lite av hur det kan låta. Ska försöka lägga upp det på bloggen så får ni höra själva, för det är svårt att förstå om man inte har varit med om det själv.

Det andra som är annorlunda här i Brooklyn mot hemma i lilla stan. Lukterna, det är lika många lukter som det är ljud. Mellan två korsningar hinner du känna minst 7 olika lukter. Allt mellan matos, kisslukt, parfym, öl, cigarettrök och doft av färsk frukt från någon av de olika marketserna som jag nämnt tidigare.

Sen är det ju självklart husen. Dem flesta husen är brownstones med en trappa för att gå in i huset. Precis som i sex and the city. Sen finns det ju självklart undantag, idag såg jag ett väldigt mysigt undantag på min morgonpromenad. Sen finns det gigantiska skyskrapor som är så stora att man kan gå vilse i dem.

Sen har vi det här med heltäckningsmattor, de finns i de allra flesta korridorer - även i de finare skyskraporna. Har aldrig förstått grejen med att ha de på ställen där folk går med skorna på!? Är ju omöjligt att hålla rent.

De flesta människorna som jag träffat i Brooklyn är väldigt trevliga och otroligt glada i att prata! Generellt sätt är de flesta jag träffat i Brooklyn väldigt nätta och nästan alla har på sig sina kappor när dem är utanför huset. Många är väldigt fint klädda men oftast väldigt naturliga, jag har ännu inte sett någon med så mycket smink som de flesta hemma har på sig. Jag skulle nog säga att de flesta människor som jag träffar inte alls har smink på sig. Det passar mig alldeles utmärkt!

Finns det något som alla här i Brooklyn är galna i så är det allt som har ordet organic att göra med. Det finns organic vegatables, organic meat, chicken och dairy products, organic bodywash, organic, laundryplaces, organic hair-extansion och organic clothes. Jag skojar inte - dem är galna! Jag börjar nästan undra om dem bara använder ordet utan att veta vad det betyder. Skulle du ställa dig på vilken gata som helst här i Brooklyn skulle du se minst tre skyltar med ordet organic på i olika sammanhang. Galet!

Hur som helst, min bild kommer säkert bli tydligare och säker ändras under året men just nu är det här vad jag tänker på när jag tänker Brooklyn.

Översta bilden: En mysig lya jag gick förbi på morgonpromenaden
Undre bilden: En vanlig gata i Brooklyn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0