Mys framför brasan

              
           
           
           
           

Jag och Matte var på Vallsberget under dagen igår och när vi kom hem blev vi serverade middagen ute vid grillringen. Vi åt renskav med grönsaker i pitabröd, perfekt efter en dag i backen och det var dessutom hur gott som helst! Efter ett tag gjorde våra trevliga grannar oss sällskap och Mattias försökte förgäves grilla marsmallows.
När det började mörkna kom Frida N hit och vi gick på promenad, pratade och såg på film tills vi somnade. Det var fruktansvärt trevligt!

Vi vaknade imorse kring elva och efter en god frukost och lite TV-spel gick vi ut och roade oss i snön ända tills kläderna blev blöta. När vi kom in bakade vi en hallonpaj som blev väldigt smarrig! Den fick bra betyg från lillebror som varken är förtjust i paj eller bär.


                                                    HALLONPAJ      2port.

           

Deg:
75 gr margarin
1,5 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 mugg hallon
½ burk crème fraice
¼ dl socker
1 msk vaniljsocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tina hallonen och häll bort en del av saften.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen, hacka sedan i margarinet och knåda till en jämn deg.
4. Tryck ut degen i pajformen.
5. Rör ihop fyllningen och häll den i formen.
6. Grädda i 20-25 min tills kanterna är småbruna och fyllningen har "stannat".
7. Låt pajen stå en stund innan servering. Servera med vaniljglass.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0